Kusch Napisano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Ostatnio przeglądałem dane z mojego Edge 500 i na ostatnim treningu zanotowało mi tętno maksymalne 235 uderzen na minutę! Czy powinienem się bać? Mój wiek to 34 lata, dodam jeszcze, że na trzech ostatnich zawodach urządzenie notowało mi maksymalne chwilowe tętno od 208 do 217,a średnie wychodziło około 182, ale 235? Czy to jest normalne, jak to wygląda u Was? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 18 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Jak dla mnie to ewidentny błąd pomiaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Megan23 Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Jest jeszcze inna opcja- jeśli kilka dni nie trenowałeś, chorowałeś,wypiłeś za dużo kawy to tętno też mmoże być wyższe no ale aż tak? Może po prostu się starałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Wyższe może być ale o 2-3 uderzenia a nie o 30 Proponuję zmierzyć hr max, czy to normalnie używając dodatkowo pożyczonego pulsometru, czy też wydając kilka złotych na badania wydolnościowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 ja tam potrafie lapac stabilne 230-240 na okres nawet ponad godziny, ale jest to anomalia, ktora z tego, co zaobserwowalem, wynika z polaczenia jazdy nad progiem + dluzsze wstrzymanie oddechu np podczas dluzszego picia i chwilowego zapomnienia, ze trzeba oddychac np w podbramkowych momentach...normalnie nie potrafie ukrecic wiecej niz 188hr i to jak jestem na maksa wypoczety ogolnie organizm ludzki potrafi czasem zaprzeczyc teorii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kudlaty01 Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 czy też wydając kilka złotych na badania wydolnościowe. Hmm, z tego co mi wiadomo to takie badania są dość drogie i wykonywane tylko w paru miastach w Polsce. Możesz mnie oświecić jak wygląda tak naprawdę sytuacja z badaniami wydolnościowymi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.