rzymo Napisano 18 Czerwca 2011 Napisano 18 Czerwca 2011 Pewna miła pani postanowiła zaparkować swoją Micrą na/w moim rowerze, opartym o murek... Koniec końców tylne koło nie jest centralnie w osi roweru. Nie jest to co prawda jakieś duże przesunięcie, ale z tej ramy korzystać już nie będę. W związku z tym muszę znaleźć coś w zamian i tu prośba do Was o wskazanie kilku konkurentów dla Krossa Levela. Mogą być drożsi, ale z kolei bez przesady, ramy za tysiąc do tego roweru nie kupię (taki miejsko-asfaltowy połykacz kilometrów). Dodam jeszcze, że używki jak najbardziej mogą być. Z racji tego, że reszty sprzętu nie chciałbym ruszać, to wszystkie wymagania są takie: - geometria zbliżona do Levela 19": górna rura ~57cm, za to podsiodłowa wystarczy i ~46cm (może być więcej), - mufa 68mm, - pod sztycę 27.2mm, - wysokość główki 12cm, - pivoty, - byłoby miło, gdyby nie była cięższa (~1.7kg), - im mniej ozdobników (różnego rodzaju naklejki/napisy) tym lepiej, w ostateczności zawsze mogę usunąć lakier
Rulez Napisano 18 Czerwca 2011 Napisano 18 Czerwca 2011 Ja bym daleko nie szukał, sporo poniżej 1000 zł, rozmiar 18" powinien być OK. : http://ekross.pl/czesci-rowerowe-ramy-rama-mtb-o_l_203_2988.html
radeks23 Napisano 18 Czerwca 2011 Napisano 18 Czerwca 2011 Wszystko fajnie, tylko ten czerwony napis "Towar niedostępny". Do tego Kross nie wie/ nie chce, powiedzieć kiedy te ramy będą znowu w sprzedaży. A szkoda bo są naprawdę fajne.
Flash3M Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 Accent Tormenta spełnia wszystkie wymogi... poza wagą
rzymo Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Napisano 19 Czerwca 2011 Niestety Level w wersji ósmej odpada. Wszystkie rozmiary mają główkę o wysokości 135mm. Mój Black ma za krótką rurę sterową.
radeks23 Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 A takiej samej nie chcesz? jest ich sporo na allegro i są tanie.
rzymo Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Napisano 19 Czerwca 2011 W ostateczności kupię taką samą, ale skoro nadarza się okazja spróbować czegoś innego... W Levelu nie podoba mi się ten wielgachny napis. Po drugie im mniej oznaczeń znanych producentów, tym rower w miejskim środowisku bezpieczniejszy...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.