seba_ Napisano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 mam problem z ktorym nigdy dotad sie nie spotkalem. otoz w momencie kiedy lancuch jest na najmniejszej zebatce z przodu (22) to na 3-4 najmniejszych zebatkach tylnych brakuje mi prowadnicy przedniej przerzutki. lancuch sobie poprostu na niej lezy. nie moge nizej opuscic calej przerzytki poniewaz prowadnica zachaczy wtedy o blat przy wchodzeniu na srodkowa. czy ma ktos pomysl co mozna z tym zrobic albo co jest przyczyna? przerzutka to deore XT (ds), blat - 44. niby wszystko standardowo, ale... rama to jednoosiowy full. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dinsdale Napisano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Generalnie łańcucha nie powinno się krzyżować, więc "na najmniejszej zebatce z przodu (22) i na 3-4 najmniejszych zebatkach tylnych " nie powinno się za bardzo jeździć. Chyba że coś na opak zinterpretowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mergoos Napisano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Jest taki świetny sposób żeby tego uniknąć. Nieużywaj takiej kombinacji przełożeń. Zaoszczędzisz na zużyciu łańcucha i przerzutek. A takie samo przełożenie uzyskasz na średniej tarczy z przodu i pośrednich koronkach z tyłu. Nie powinieneś też używać dużego blatu z dużymi koronkami... z tych samych powodów. Zresztą do tej najbardziej skrajnej kombinacji to ci chyba nawet długości łańcucha nie starczy. Dinsdale: Widać w Łodzi rozumiemy to podobnie bo napisałem swoje zanim przeczytałem twój post.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_ Napisano 5 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 to ze lepiej nie uzywac takich kombinacji to ja wiem, ale nigdy nie jest to tak zrobione, ze nie mam nawet takiej mozliwosci gdybym chcial. przynajmniej ja jeszcze takiego czegos nie widzialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Mam tak samo ale nie wiem na ilu zębatkach z tylu. Nieprzejmuje sie tym i jakos zyje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.