don Napisano 18 Czerwca 2011 Napisano 18 Czerwca 2011 Planuję zakup level a2 xt i chciałbym się dowiedzieć, czy po zmianie opon na jakieś slicki + przyczepka / sakwy, zablokowanym amortyzatorem, ten rower sprawdzi się na kilkudniową wyprawę po szosie?
marky5 Napisano 18 Czerwca 2011 Napisano 18 Czerwca 2011 Uważam,że można wykorzystać taki rower do tego typu wypraw.Dlaczego nie.Widziałem niejednokrotnie jak jechano typowymi góralami z przyczepkami i sakwami,a zmiana opon na slicki wpłynie na zmniejszenie oporów toczenia na szosie.
rzymo Napisano 18 Czerwca 2011 Napisano 18 Czerwca 2011 Jeśli blokada będzie ciągle włączona to może nie przeżyć tej wyprawy...
rastatajm Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 Dowiedz się czy rama w tym Levelu ma możliwość montażu bagażnika, bo coś mi się kojarzy, że może niestety nie mieć.
brt0555 Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 Jeśli blokada będzie ciągle włączona to może nie przeżyć tej wyprawy... Niby czemu? Ja mam crossa z amorkiem i tez na szosie jest ciagle off. Zawsze jest mozliwosc dolozenia bagaznika do sztycy, ale to sie nie nada na wiekszy bagaz, ale normalny bagaznik powinno sie udac zamontowac.
radeks23 Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 Do tego akurat levela da się bez problemu zamontować normalny bagażnik. Ale dla pewności jutro jeszcze sprawdzę
radeks23 Napisano 20 Czerwca 2011 Napisano 20 Czerwca 2011 Do tego akurat levela da się bez problemu zamontować normalny bagażnik. Ale dla pewności jutro jeszcze sprawdzę Sprawdziłem, no i niestety nie da się
Parufka6 Napisano 20 Czerwca 2011 Napisano 20 Czerwca 2011 Też nie rozumiem "Jeśli blokada będzie ciągle włączona to może nie przeżyć tej wyprawy..." . Ja jak tylko wjeżdzam na asfalt w miarę mało dziurawy to włączam blokadę. Czuć różnicę w przyśpieszeniu naprzykład. Jeżdzę Kross Level A2 2011
rzymo Napisano 20 Czerwca 2011 Napisano 20 Czerwca 2011 Już tłumaczę - blokada w amortyzatorach pokroju tego Suntoura może po prostu nie wytrzymać nagłego 'uderzenia' (wpadnięcie w dziurę, o które na naszych drogach łatwo). Dlatego w lepszych amortyzatorach jest to rozwiązane inaczej - przy nagłym 'uderzeniu' amortyzator się ugnie, ratując mechanizm blokady przed uszkodzeniem. Na asfalt nie ma to jak sztywny widelec - prosta konstrukcja, niższa masa, większość ma otwory pod bagażniki. W tym przypadku same zalety.
Parufka6 Napisano 20 Czerwca 2011 Napisano 20 Czerwca 2011 Ale prawda jest taka że w rowerach 1000-3500 zł montowane są Suntoury .... Niestety ....
ziemian Napisano 20 Czerwca 2011 Napisano 20 Czerwca 2011 Ale prawda jest taka że w rowerach 1000-3500 zł montowane są Suntoury .... Niestety .... Wiekszych bredni dawno nie słyszałem !!! Po pierwsze Suntour to firma która nie jest już tak jak kiedyś słabizną tylko w dzisiejszych czasach Suntour się bardzo poprawił choćby weźmy pod uwagę Axona który jest porównywany nawet do Reby z Rock Shoxa. Po drugie co ty stary piszesz ze amory sountora sa pakowane do rowerów 100=3500zł co za pierdoły. Zależy jaka firma roweru, zależy jakie ma inne podzespoły itp. Np weźmy KROSS A4, A6, A8 widzisz tu gdzieś Suntoury ??? Już nie mówie o innych rowerach. Także zanim coś napiszesz to się trzy razy zastanów, a nie wypisuj takie brednie
Wafel Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Tak, w A4 i A6 widzę Suntoury Kross konsekwentnie co rok obniża jakość osprzętu wkładanego do ich rowerów Co z tego, że Axon jest porównywany do Reby? Przecież my mówimy o XCRze, który jest widelcem budżetowym. Fakt, nie jest to badziewie, ale za wiele od niego nie można wymagać, bo zwyczajnie nas zawiedzie @rzymo bardzo dobrze wszystko wyjaśnił i uważam, że ma rację (jeśli chodzi o kwestię amortyzatora). Do autora; po co chcesz kupować rower stricte MTB do wypraw z sakwami? Nie lepszy byłby trekking?
moojmisiu Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Bo może na co dzień będzie jeździł jakieś xc, a kilka razy do roku będzie chciał pojeździć gdzieś dalej i z sakwami na ten przykład. A jak się kolega zaprze, to i bagażnik zamontuje (polecam zainteresować się akcesoriami do montażu bagażników sport arsenal i tubusa).
don Napisano 12 Lipca 2011 Autor Napisano 12 Lipca 2011 Na nowej ramie levela a2 2011 da się zamontować bagażnik z tyłu do ramy czy trzeba kombinować?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.