87dawid87 Napisano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 witam. Pora na zmiane sprzętu wysłuzonego authora memphis. mam na oku takie modele i proszę o pomoc w wyborze(nie za bardzo wiem czym rózni się osprzęt tzn. co lepsze co gorsze); kross hexagon v6 2011r. kross hexagon v4 2011r. kross hexagon v3 2011r. kross hexagon v4 2010r. kross level a2 2010r. lub jesli macie inne propozycje do tej ceny to prosze o info:-) aha dodam ze mam 182cm wzrostu i 95kg wagi:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-unibike-evolution-2010.html?keyword=unibike http://www.rowerzysta.pl/2010/rower-gorski-unibike-fusion-2010-rok.html?keyword=unibike moim zdaniem dosyc ciekawe opcje jeszcze masz: http://allegro.pl/kross-level-a2-17-deore-xt-kask-gratis-sprawdz-i1665065869.html jak pasuje Ci rama to bierz od razu, ten rower ma osprzet wart o wiele wiecej, taka cena bo jest z 2009roku, ale jest nowy. Jak nie pasuje rama to moim zdaniem fusion, lub a2 level z 2010roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemian Napisano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Witam Kross A2 XT 2009 byłby najlepszym wyborem zdecydowanie, ale obawiam się, że rama dla ciebie będzie za mała- nawet jeżeli kupisz dłuższą sztycę i mostek. Ale tu masz bardzo dobrą alternatywę: http://allegro.pl/rower-mtb-kross-level-a2-nowy-gratis-i1668034084.html Rama powinna być idealna i amortyzator dużo lepszy pod twoją wagę niż XCR z uniwersalną sprężyną. Dart 2 będzie idealnie pracował z twoją wagą- reszta osprzętu też niczego sobie. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
87dawid87 Napisano 18 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 a te hexagony zadne nie sa warte uwagi?.. nawet te z nizszych roczników?..dodam że nie jestem jakos zaawansowany jesli chodzi o długosci tras... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemian Napisano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Jeżeli do 1400/1500 zł to nie ma sensu kupować hexagona zdecydowanie nie! A2 najlepsze rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
87dawid87 Napisano 18 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 rozumiem poprostu hexagona mógłbym wziąsc od razu a na tego a2 trza jeszcze po odkładac(poczekac do wypłaty):-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemian Napisano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Wiem, że nie możesz się już doczekać nowego roweru, ale warto poczekać ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
87dawid87 Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 a mam pytanie jeszcze czy tylko ten kross level a2 ma mozliwosc blokady amorka? czy którys z tych hexagonów również?, po czym w opisie amortyzatora to poznać/oznaczenie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemian Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Jeżeli ma blokadę to pisze LO albo lock out pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 a2 na pewno, jak maja amorki xcm/xcr to jest blokada, co do xct nie jestem pewien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemian Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 a2 na pewno, jak maja amorki xcm/xcr to jest blokada, co do xct nie jestem pewien. Stary co ty za pierdoły piszesz- nie wszystkie XCM i XCR mają blokadę skoku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
87dawid87 Napisano 24 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 co powiecie na ten?? to jest ten dobry level a2: http://allegro.pl/kross-level-a2-z-1449-zl-www-rower-com-pl-i1680844334.html znalazłem u siebie w miescie:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemian Napisano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Witam To nie jest ten różni się przerzutkami z przodu i tyłu i korbą na niekorzyść oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Ten dobry jest albo na deore xt, albo na osprzecie alivio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Dawid, jak jest u Ciebie w mieście to bierz. Pisałeś, że nie robisz długich tras. Ten jest tańszy i w dodatku będziesz mógł osobiście po niego pojechać. W zupełności ci wystarczy i na pewno będziesz z niego zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
87dawid87 Napisano 24 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 hm tylko teraz zauważyłem że tam mają ramę 17 a to chyba za mało wg wzoru wyszło mi 18,6 cala czyli 19 byłaby dobra.. ten sklep jest 10 min. jazdy autobusem... mają na sklepie krossa level a2 ale z 2010r i tylko przerzutka tylnia jest shimano alivio a przednia to acera.. czy jest wogóle sens płacić dajmy na to 1400zł. za krossa level a2 gdzie tylko tylnia przerzutka jest alivio w porównaniu z krossem hexagon np. v6.. i to i to jest shimano a czy faktycznie przy użytkowaniu zwykłego(nie zawodowca) dajamy na to do 2 tys km. rocznie. na rowerze jest sens poszukiwac modelu z obydwoma przerzutkami alivio.. tym bardziej co tam ma sie zepsuć??? aby trza było płacić te 300zł więcej???.. mam authora 14 lat i shimano no name i swoje przejezdził a jeszcze pojezdzi:-).. moje osobiste zdanie jest takie mam kupić rower wsiąsc na niego i ma jechać...tyle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 To jedz po tego a2 levela jak masz na miejscu, acera tez Ci wystarczy, szukalismy najlepszej opcji, ale jak masz jezdzic, zamawiac itd. to lepiej na miejscu kupic. poza tym jak uwazasz ze Ci wystarczy to tym bardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
87dawid87 Napisano 24 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 wybór padło na: xxxhttp://rower.com.pl/-p-294265.htmlxxx(nie wiem czemu nie moge umiescic tego linka?...po html ma nie byc oczywiscie tych xxx:-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.