Skocz do zawartości

[Opony]Jakie opony do krossa?

RybekZKlanu

Rekomendowane odpowiedzi

Kenda Karma (zwijana) -~50zł sztuka, niecałe 500g wagi, świetna jest w teren

Continental Race King - ~50zł sztuka, drutówka, ok. 580(?)g wagi, bardzo szybka, ale w terenie odpada szybciej niż Karma (co nie oznacza, że nie jest dobrą terenową oponą)

Kenda Small Block Eight - ~50zł sztuka, zwijana, mniej niż 600g wagi, bardzo szybka, ale trwałością specjalnie nie grzeszy

A co zaproponujecie do jazdy w teren na 28" ? Mam w tej chwili opnę Meridy Cross, przyznam , że w terenie spisuję się raczej średnio. Poszukuję czegoś szerszego i z dobrą trakcją po piachu.

Land Cruiser Schwlabe ?

Jak na piach to może bardziej coś na piach przeznaczone np.: http://www.schwalbe.de/gbl/en/produkte/tour_city/produkt/?ID_Produktgruppe=37&ID_Produkt=140

I nie wiem jak na 28 cali, ale na 26 i dość niskim ciśnieniu Double Fightery II się super w piachu sprawują, pod warunkiem że nie jest zbyt głęboki.

Jak na piach to może bardziej coś na piach przeznaczone np.: http://www.schwalbe.de/gbl/en/produkte/tour_city/produkt/?ID_Produktgruppe=37&ID_Produkt=140

I nie wiem jak na 28 cali, ale na 26 i dość niskim ciśnieniu Double Fightery II się super w piachu sprawują, pod warunkiem że nie jest zbyt głęboki.

Może inaczej, te które podałeś jakoś nie za bardzo mi leżą. O ile wcześniej jeżdziłem więcej po utwardzonych drogach o tyle teraz pociągneło mnie do lasu. Jest piach , korzenie i kamienie oraz błoto. Potrzebuję typowych opon MTB. I teraz pytanie czy opony 29er będą pasować ? Sprawdzałem zmieści się przy widełkach (przednich i tylnych) np takie

Race King

WildRacer

Nie mam za dużego doświadczenia z oponami i wychodzi na to, że chcę zrobić 29er'a z crossa :icon_lol:

Edit :

Zapomniałem dodać - szerokość wewnętrzna obreczy 17 mm (Alexrims 32 ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...