RybekZKlanu Napisano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Witam. Mam Krossa Level A2 i tam sa strasznie slabe opony no i chcialbym wymienic. Na opony bede mial jakies 150zł. Co polecacie? Wzrost 178cm. Waga 60kg. Rozmiar ramy 17". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Kenda Karma (zwijana) -~50zł sztuka, niecałe 500g wagi, świetna jest w teren Continental Race King - ~50zł sztuka, drutówka, ok. 580(?)g wagi, bardzo szybka, ale w terenie odpada szybciej niż Karma (co nie oznacza, że nie jest dobrą terenową oponą) Kenda Small Block Eight - ~50zł sztuka, zwijana, mniej niż 600g wagi, bardzo szybka, ale trwałością specjalnie nie grzeszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy35 Napisano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Kenda sb8 50zl?? Gdzie to sobie kupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RybekZKlanu Napisano 18 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Dodam ze jezdze 80% szosa, 20% teren. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morcin2 Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 jak szybko nie wchodzisz zakręty to kup droższą na tył mnie na kendzie karmie (napęd) żle sie jezdzi i ta trwałość taka jest prawda na oponach sie nie oszczędza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RybekZKlanu Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Kupuje Kende SBE. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christophorus Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Jeszcze jest Kenda Kobra,jeśli preferujesz jazdę szosową,zdarzają się egzemplarze poniżej 500 g w terenie tez dają radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hydra Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 A co zaproponujecie do jazdy w teren na 28" ? Mam w tej chwili opnę Meridy Cross, przyznam , że w terenie spisuję się raczej średnio. Poszukuję czegoś szerszego i z dobrą trakcją po piachu. Land Cruiser Schwlabe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Jak na piach to może bardziej coś na piach przeznaczone np.: http://www.schwalbe.de/gbl/en/produkte/tour_city/produkt/?ID_Produktgruppe=37&ID_Produkt=140 I nie wiem jak na 28 cali, ale na 26 i dość niskim ciśnieniu Double Fightery II się super w piachu sprawują, pod warunkiem że nie jest zbyt głęboki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hydra Napisano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Jak na piach to może bardziej coś na piach przeznaczone np.: http://www.schwalbe.de/gbl/en/produkte/tour_city/produkt/?ID_Produktgruppe=37&ID_Produkt=140 I nie wiem jak na 28 cali, ale na 26 i dość niskim ciśnieniu Double Fightery II się super w piachu sprawują, pod warunkiem że nie jest zbyt głęboki. Może inaczej, te które podałeś jakoś nie za bardzo mi leżą. O ile wcześniej jeżdziłem więcej po utwardzonych drogach o tyle teraz pociągneło mnie do lasu. Jest piach , korzenie i kamienie oraz błoto. Potrzebuję typowych opon MTB. I teraz pytanie czy opony 29er będą pasować ? Sprawdzałem zmieści się przy widełkach (przednich i tylnych) np takie Race King WildRacer Nie mam za dużego doświadczenia z oponami i wychodzi na to, że chcę zrobić 29er'a z crossa Edit : Zapomniałem dodać - szerokość wewnętrzna obreczy 17 mm (Alexrims 32 ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.