wojt1968 Napisano 17 Czerwca 2011 Napisano 17 Czerwca 2011 Witam Od jakiegoś już czasu planuję zakup roweru dla córy, ma ona 13 lat 155 cm wzrostu. Im więcej czytam forum tym większy mam mętlik, dlatego pozwoliłem sobie założyć ten wątek. Wiem że nie będzie jeździła dużo i rower będzie więcej stał niż jeździł. Jazda głównie po miejskich uliczkach, no może czasami po leśnych ubitych drużkach. Nie znam się w ogóle, sam mało jeżdżę. Chcę by rower był z dużymi kółkami, rama po skosie, by rower posłużył na wiele lat, córa rośnie. Myślałem o dźwigni przerzutek sterowanych kciukiem, rama aluminiowa i tyle. Co do reszty po prostu się nie znam. Co do ceny roweru, jak w temacie 700-1000 zł, gdyby córa dużo jeździła wydał bym więcej lecz wiem że będzie jeździć sporadycznie dlatego bardziej myślę o dolnej granicy. Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
marky5 Napisano 17 Czerwca 2011 Napisano 17 Czerwca 2011 Proponuję takie opcje do wyboru; COYOTE VENUSrozmiar 17"czyli już nieco na wyrost. Tutaj inny w tym stylu; ROWER MAXIM -nieco mniejszy rozmiar. Inna opcja to rower jakbym to ujął "bardziej górski"z amortyzatorem z przodu i oponami o większym bieżniku,taki rower sprawdzi się również lepiej w terenie Przerzutki z tyłu i przodu,obniżona rama,solidne hamulce typu v-brake.Rozmiar 17" ; GRAND-KROSS DRAGON albo nieco mniejszy; MAXIM TRENDY 630
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.