Skocz do zawartości

[tarczowe hydrauliczne] Shimano BR-M575 vs BR-M535 vs Avid Juicy 3

adms31

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Porównując 575 i 535; 575ki mają łądniejsze i trochę lepsze klamki, za to gorsze zaciski. W 535kach są klocki takie same jak w LXach, SLXach, XTkach czy XTRach. Mam 535kę i 585kę (LX), po wymianie klocków na metaliki XTRa działają bardzo fajnie, zarówno modulacja jak i siła są w porządku. Odpowietrzanie łatwe, wystarczy strzykawka i kawałek wężyka. Jak się dobrze zakręcić można kupić 100ml oleju do odpowietrzania za ok 20pln (pytać w serwisach o "zlewki" z dużej butli :)). Jak uszczelki padną w zacisku też się da dorobić. Ogólnie polecę 535ki, moja już 3 sezon działa bezproblemowo, parę razy odpowietrzałem, klocki oryginalne jak się skończyły zmieniłem na XTRy i tyle. Co do Juicy, nie jeździłem, nie mam porównania. Jedynie odpowietrzanie wymaga zakupu specjalnego zestawu.

Napisano

Dzięki za odpowiedź ;) O tym, o czym wspomniałeś, jeżeli chodzi o różnicę między 535 a 575, już w międzyczasie wyczytałem i to jest wielka zaleta 535.

Napisano

A ja polecam zakupy u sparola. Kilka razy zamawialem czesci i zawsze bylem w 100% zadowolony. Co do hamulców polecam shimano ze wzgledu na prosty serwis bez zbednych rurek itp. Wystarczy zwykla strzykawka, wezyk akwariowy i sloik. Do awidow potrzeny jest zestaw odowietrzajacy, fakt, z to koszt 30-40zl ale zawsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...