Mod Team sznib Napisano 17 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Problem mam jak w temacie. Od jakiegoś czasu wycieka mi olej spod pokrętła regulacji tłumienia. Wycieka dość obficie, zazwyczaj po kilku kilometrach jazdy, czasem po 5ciu, czasem po kilkunastu, różnie. Czy wystarczy wymienić oringa który jest pod pokrętłem, czy przyczyna tkwi głębiej w tłumiku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztofsi81 Napisano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Mialem podobny problem, wymienilem oringa, ktory fabrycznie byl naprawde slabej jakosci. Przy okazji wszystko zabezpieczylem smarem sylikonowym i poki co jest OK, przejechalem po naprawie 600km i nie zaobserwowalem wycieku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 18 Czerwca 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Dzięki za odpowiedź. Wymieniłeś tego oringa pod korkiem, tak? U mnie w mieście nie dostanę takiego rozmiaru, zamówiłem ostatnio, ale lipa mi wyszła bo źle pomierzyłem grubość i wziąłem 2mm, a ma być 2,5. Zamówię jeszcze raz już taką jak trzeba, przy okazji wezmę komplet oringów pod korki i na dolne mocowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztofsi81 Napisano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Takie oringi dostepne sa na allegro. Ja kupilem kiedys caly zestaw, kilkaset sztuk rozmaitych rozmiarow za ok 40zl. Przydaly sie juz nie raz ( nawet dopasowalem uszczelki do foxa vanilla r gdzie oryginalne kosztuja krocie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Ja zamawiałem i będę zamawiał w firmie "Uszczelka". Mają wszystkie rozmiary. Na razie zrobiłem patent taki że obwinąłem pokrętło w miejscu gdzie wchodzi oring kilka razy taśmą do uszczelniania gwintów, wczoraj przejechałem tak 20km i sucho. Tymczasowo starczy, oringi pewnie pod koniec tygodnia przyjdą. Po wymianie napiszę czy problem rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 11 Lipca 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Obiecałem że napisze jak rozwiązanie sprawy, więc piszę. Taśma do gwintów po pewnym czasie puściła, ale jak oring przyszedł po wymianie sucho, a przejechałem już kilkaset km. Rozmiar oringa to 21x2,5, jakby komuś kiedyś było potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 11 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 A ile za takie oringi płaciłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 11 Lipca 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Po 70gr. w firmie "Uszczelka", mają wszystkie wymiary. Ale jak już brać to większą ilość bo wysyłka coś koło 6pln wynosi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.