polanegri Napisano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Witam:) W lipcu panuje zwiedzić Bieszczady na rowerze. Mam zamiar jeździć tydzień czasu. Szukam osób które zwiedziły juz ten teren i mogą podzielić się ze mną doświadczeniami i udzielić cennych porad co do ciekawych tras itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soliner Napisano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 na pewno mogę polecić mała pętlę bieszczadzka która ogólnie objeżdża jezioro solińskie do okola, asfalt drogi publiczne niestety ruch, nawierzchnie nie przesadnie asfaltowe (no jest jeszcze trochę dziur) ale te widoki pojazdy i oczywiście zjazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polanegri Napisano 17 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 na pewno mogę polecić mała pętlę bieszczadzka która ogólnie objeżdża jezioro solińskie do okola, asfalt drogi publiczne niestety ruch, nawierzchnie nie przesadnie asfaltowe (no jest jeszcze trochę dziur) ale te widoki pojazdy i oczywiście zjazdy Ok, dziękuję za informację. Miałam na uwadze Jezioro Solińskie. Spodziewam się że teren będzie dziki i dość trudny. Mam na myśli słabą jakość tras, ale za to widoki, natura i adrenalina zrekompensują mi wszytko Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soliner Napisano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 może coś z takich propozycji Ci podpasuje trasy bieszczady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geodan Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Polecam jako bazę wypadową miejscowość Wołkowyje , a już najlepiej miejsca noclegowe nad barem przy głównym skrzyżowaniu ( chyba zresztą jedynym ) . Blisko stąd i do Polańczyka i do Cisnej i przede wszystkim cisza . Pozdrawiam geodan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soliner Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 proszę wybaczyć zjadło link Może tak: forumrowerowe.org/topic/64424-trasy-bieszczady/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polanegri Napisano 20 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Polecam jako bazę wypadową miejscowość Wołkowyje , a już najlepiej miejsca noclegowe nad barem przy głównym skrzyżowaniu ( chyba zresztą jedynym ) . Blisko stąd i do Polańczyka i do Cisnej i przede wszystkim cisza . Pozdrawiam geodan O to cenna informacja Jest to jakiś punkt zaczepienia. Dzięki wielkie Pozdrawiam Asia proszę wybaczyć zjadło link Może tak: forumrowerowe.org/topic/64424-trasy-bieszczady/ Fajnie, dzięki Już trochę mysłam nad trasami i siedziłam nad mapą. I moje pomysły pokrywają się z proponowanymi propozycjami Hehe czyli mam nosa:)) będzie dobrze:) pozdrawiam asia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WNOD Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Jeśli chodzi o Bieszczady,to zależy gdzie i po czym chcesz jeździć,czy teren czy asfalt,czy jedno i drugie?Opcji jest bardzo wiele? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelpod Napisano 4 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Nigdy nie byłem w Bieszczadach rowerem, zawsze tylko na nogach, ale polecam pasmo Otrytu i i odcinek doliny Sanu w tym samym miejscu. Dużo dróg szutrowych używanych tylko przez leśników i osób zajmujących się wycinką i produkcją węgla drzewnego, mało ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inhibitor Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Polanegri, byłas w tych Bieszczadach? Jeśli tak, to opisz gdzie jeździłas... Jakoś ten rejon kraju jest słabo opisany "rowerowo"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarccom Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 jak interesuje Cie wyprawa po asfalcie to może to pomoże http://namotocyklu.pl/relacja_bieszczady.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inhibitor Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Yarccom, dziękuję, znam... Opisy bieszczadzkich szlaków po asfalcie są łtwodostępne... Ja jednak unikam asfatltu preferując szutry, a z opisami tych już jest gorzej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikan Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 2 tygodnie temu wróciłem z Bieszczad, tereny są b. przyjemne, ja jeździłem głównie po szutrówkach. Szutrówki tzw. reglówki czy też stokówki to chyba jedyna nieasfaltowa opcja dostępna dla MTB, reszta szlaków (pieszych) jest rozryta przez ciągniki wywożące ścięte drzewa albo zarośnięta i raczej trzeba prowadzić. Jeśli ktoś się wybiera w te rejony to służę radą, po których trasach jeździć żeby było przejezdnie i ciekawie (a niektóre zjazdy sa naprawde ciekawe;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Masz może jakieś tracki GPS z wypadu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spheremaster Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Wołkowyje jako baza wypadowa - polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geodan Napisano 14 Września 2011 Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Sphermaster a korzystałeś może z noclegu nad barem w centrum , bo ja polecam właśnie to miejsce , gospodarz super, ceny OK. Pozdrawiam geodan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikan Napisano 16 Września 2011 Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Jechałem na tydzień z camelbackiem, więc zabieranie GPSu byłoby zbędnym luksusem. Jednak mam w pamięci drogi, którymi jeździłem i kolory szlaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.