Skocz do zawartości

[700zł] Dojazd do pracy, przejażdzki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam użytkowników forum.

Zainteresowany jestem kupnem roweru, który będzie mi służył do codziennego dojazdu do pracy oraz przejażdżkach rowerowych (głównie drogi rowerowe, ubite drogi leśne).

Nie mam zielonego pojęcia jaki rower wybrać, ponieważ kompletnie się na tym nie znam. A ten komunijny ma już 15 lat i trochę strach nim wyjechać na drogę ;)

Mam 190cm wzrostu i około 80 kg wagi.

Pod uwagę mogę wziąć rowery ze sklepów:

-decathlon

-go sport

-erowery.pl

-nartyrowery.pl

-intersport

(Chciałem podać linki do stron, ale niestety

Wpisałeś odnośnik do strony, której adresu administrator zabrania używać na forum.
<_< )

Nie chcę kupować kota w worku przez internet, chciałbym by był serwis tutaj na miejscu (Częstochowa).

Proszę o pomoc, będę wdzięczny :)

Napisano

Zgadzam się z poprzednikiem. W dechatlonie widziałem, że mają teraz jakąś wyprzedaż, ale rowerów typowo miejskich z damską geometrią i wątpię, żeby się spodobały. Poza tym nie pasują za bardzo na leśne ścieżki. Najlepiej kupić dobra używkę w tej cenie. Serwis można robić samemu. Ewentualnie oddawać do sklepu, ale trochę tego nie rozumiem. Jeżeli nie masz dużo kasy na rower, a na serwis będziesz miał? :whistling:

Napisano

Gwarancja nie obejmuje podstawowych usterek? Nie wiem. Nie orientuje się w sprzęcie.

Możliwe, że uda mi się załatwić 3 letniego-używanego Giant Yukona od znajomego, wczesniej dobrze serwisowanego.

Powinien się zmiescic w tej cenie? Czy troszkę brakuje?

Napisano

Jak znajomy to pewnie troche opusci, mysle ze powinien sie zmiescic, tylko sprawdz czy rama nie jest za mala/za duza dla Ciebie.

No właśnie.

Hm. A jeśli chodzi o używki, to co w tej cenie. Tylko proszę nie przekraczać tej kwoty, a najlepiej jakby się przegląd zmieścił w tej cenie.

Napisano

Hm. A jeśli chodzi o używki, to co w tej cenie. Tylko proszę nie przekraczać tej kwoty, a najlepiej jakby się przegląd zmieścił w tej cenie.

Sądzisz, że ktoś będzie wyszukiwał ofert używanych rowerów na allegro, żeby Tobie przedstawiać? Poszukaj sam, pokaż i wtedy ewentualnie można będzie ocenić.

Napisano

Sądzisz, że ktoś będzie wyszukiwał ofert używanych rowerów na allegro, żeby Tobie przedstawiać? Poszukaj sam, pokaż i wtedy ewentualnie można będzie ocenić.

Jeśli uważnie czytałbyś mój temat, to wiedziałbyś, że nie chce kupować na allegro. W grę wchodzi jedynie kupno w komisie bądź nowego roweru w tej cenie.

Nie oczekuję od nikogo wyszukiwania ofert na allegro, ponieważ z reguły nie kupuję kota w worku.

Jeśli Twój post miał być jedynie zwróceniem uwagi na siebie i na problem mojej niechęci czy lenistwa to udało się to osiągnąć tylko jeśli chodzi o Twoją osobę.

Na wstępie napisałem, że nie znam się na rowerach, nie znam się na częściach składowych, dlatego też pytam na forum, bo jestem w temacie sprzętu rowerowego kompletnie zielony.

A forum dyskusyjne jest od tego by pomagać, a nie być bezczelnym do drugiej osoby.

Jeśli Ty nie masz chęci na pomoc, to po prostu się nie wypowiadaj i nie na bijaj zbędnie postów.

Kupując komputer, ja mógłbym komuś doradzić: Nie kupuj 2rdzeniówki zainwestuj w 3 rdzeniowy procesor, bo to to i to.. itd.

A wszystkie posty jakie są na tym forum są powtarzalne:

- nie będę szukać, zrób to sam (Chociaż nie masz zielonego pojęcia, ale będę miał okazję cię skrytykować i nabić kolejny post, i pokazać jakim kretynem jesteś podając taką ofertę, a nie inną)

- dołóż 200zł i kup to i to

Zawsze mało, jeśli nie potraficie sprostać oczekiwaniom innego użytkownika forum, to nie nabijajcie zbędnie postów.

---

Wracając do mojego tematu.

Przekonaliście mnie do tego, że warto kupić używany rower i mieć spokojną głowę.

Jednak teraz, do takich celów jak mnie są potrzebne, przy zakupie, na co zwrócić uwagę?

Jakich marek unikać? A na co "polować"?

700zł dla jednych to dużo, dla innych grosze w portfelu. Jednak dla studenta to dosyć duża kwota i to raczej cud, że ją odłożył.

Więc nie chciałbym jej zaprzepaścić na nieudany zakup.

Napisano

Polowac to mozesz na dobry rower, celujac w konkretna marke szybko niczego nie znajdziesz. Unikaj makrokeszow, przestarzalych rowerow, slabego osprzetu. Celuj w alivio,a przedewszystkim dobry stan i wygodna pozycje na rowerze. Wypowiedzi sie powtarzaja, bo forum nie jest od tego zeby zamiast kogos szukac ofert, moze jeszcze poiwnnismy dowozic do domu? Sam radze dokladac w paru przypadkach, bo sam to zrobilem i dostalem rower, ktory przewazal nad drugim w osprzecie wiecej niz to 200zlt, zobacz jaki masz wybor w rowerach za 700zlt a jaki za 1000zlt. Krytykujesz innych a nie spojrzales na to, ze nawet sam zadnych propozycji do oceny nie dales. Bez napinki, bo nie o to chodzi. Pozdr!

Napisano

Polowac to mozesz na dobry rower, celujac w konkretna marke szybko niczego nie znajdziesz. Unikaj makrokeszow, przestarzalych rowerow, slabego osprzetu. Celuj w alivio,a przedewszystkim dobry stan i wygodna pozycje na rowerze. Wypowiedzi sie powtarzaja, bo forum nie jest od tego zeby zamiast kogos szukac ofert, moze jeszcze poiwnnismy dowozic do domu? Sam radze dokladac w paru przypadkach, bo sam to zrobilem i dostalem rower, ktory przewazal nad drugim w osprzecie wiecej niz to 200zlt, zobacz jaki masz wybor w rowerach za 700zlt a jaki za 1000zlt. Krytykujesz innych a nie spojrzales na to, ze nawet sam zadnych propozycji do oceny nie dales. Bez napinki, bo nie o to chodzi. Pozdr!

Ciekawa wypowiedz, pomocna.

Jednak dalej nie mogę pojąc, jak to jest, że piszę "Nie znam się na rowerach" a dostaję odpowiedź "Celuj w dobry osprzęt".

To tak jak kazałbym Ci kupić dobry komputer mówiąc: "Patrz na grafikę i procesor"..

Napisano

Tez sie nie znalem, ale popatrz :http://cannondale-authorteam.bloog.pl/id,795356,title,Hierarchia-grup-osprzetu-SHIMANO,index.html?ticaid=6c81c poczytalem takie rzeczy i wiedzialem jaki osprzet mniej wiecej musi miec, amory itd. masa tematow takich jest na forum, siedzialem i szukalem. Najlepiej to jakbys poszukal sam ofert w swojej okolicy i wrzucil je tutaj do oceny, nie musi byc szczegolowe,zdjecie, glowny osprzet-amor,przerzutki,kola,korba i juz mozna wywnioskowac czy warto cos kupic. Tak jak powiedzialem wczesniej dobry stan i wygodna pozycja ponad osprzet, takze patrz tez na wizualna strone. Powodzenia!

Napisano

Jeśli uważnie czytałbyś mój temat, to wiedziałbyś, że nie chce kupować na allegro. W grę wchodzi jedynie kupno w komisie bądź nowego roweru w tej cenie.

Więc sądzisz, że ktoś będzie chodził po komisach i wyszukiwał roweru dla Ciebie?

Oczywiste jest, że powinienieś przedstawić oferty jakie znalazłeś i wtedy ewentualnie zostaną one ocenione. A przede wszystkim należało przeczytać przynajmniej

część z WIELU wcześniej założonych tematów podobnych do Twojego i wiedziałbyś na co zwracać uwagę przy kupnie. I wiedziałbyś, że za kwotę, którą dysponujesz

nie ma NAJMNIEJSZEJ szansy na zakup nawet w miarę przyzwoitego nowego roweru.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...