Skocz do zawartości

[Manetki] Shimano Revoshift - problem z wyborem.

beskid

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jak w temacie mam Revoshifty na 8 rz. napędzie i przy tym patencie zdecydowanie przynajmniej na razie chcę pozostać. I teraz mam dylemat bo mam do wyboru pozostać przy 8 rz. i wtedy jest OK, ale przy ewentualnej wymianie kasety na 9rz. jest kłopot bo Shimano nie robi ich pod taki napęd. Słyszałem, że SRAM takie robi ale nie za bardzo się orientuje w ich osprzęcie i jakości więc jeśli ktoś mnie poratuje konkretną informacją to z góry wielkie dzięki. :)

Można tak, ale po co? :) Z resztą tak jak mówisz - z dwiema różnymi manetkami jeździ się przynajmniej dziwnie co już dane było mi uświadczyć. Owszem, można parę złotych zaoszczędzić, ale w tym przypadku znacznie łatwiej kupić komplet p+t niż samą na tył.

sam użwywam SRAMa. 7.0/Attack ale te starsze. miałem też okazje przejechać się na rowerze z Revo. lepiej by było gdyby Shimano nie zabierało się za manetki obrotowe :yucky:

z tańszych SRAMów na "9" to chyba Centera. a gdybyś chciał Plasme, fabrycznie nową ale za 145pln...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...