beskid Napisano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Witam. Jak w temacie mam Revoshifty na 8 rz. napędzie i przy tym patencie zdecydowanie przynajmniej na razie chcę pozostać. I teraz mam dylemat bo mam do wyboru pozostać przy 8 rz. i wtedy jest OK, ale przy ewentualnej wymianie kasety na 9rz. jest kłopot bo Shimano nie robi ich pod taki napęd. Słyszałem, że SRAM takie robi ale nie za bardzo się orientuje w ich osprzęcie i jakości więc jeśli ktoś mnie poratuje konkretną informacją to z góry wielkie dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Sram Rocket/Attack http://allegro.pl/nowe-manetki-sram-attack-obrotowe-3x9-shimano-i1629414628.html Śmigam na Rocketach i je sobie chwalę, na początku trzeba się do nich nieco przyzwyczaić ale potem jest ok W Ski-teamie w Poznaniu są Rocket halfpipe za bodajże 109zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 17 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 miskov17 piszesz o przyzwyczajeniu więc jeszcze jedno pytanko. Ewentualnie wymienić tylko jedną i Revoshifta na przód pozostawić czy lepiej wymienić obie bo z dwiema innymi może być trochę "dziko" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Można tak, ale po co? Z resztą tak jak mówisz - z dwiema różnymi manetkami jeździ się przynajmniej dziwnie co już dane było mi uświadczyć. Owszem, można parę złotych zaoszczędzić, ale w tym przypadku znacznie łatwiej kupić komplet p+t niż samą na tył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 sam użwywam SRAMa. 7.0/Attack ale te starsze. miałem też okazje przejechać się na rowerze z Revo. lepiej by było gdyby Shimano nie zabierało się za manetki obrotowe z tańszych SRAMów na "9" to chyba Centera. a gdybyś chciał Plasme, fabrycznie nową ale za 145pln... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 17 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Nie wspomniałem że mam z tyłu przerzutkę XT Shadow, z przodu LX a w związku z tym czy poprawnie będzie z tymi manetkami SRAM Rocket/Attack działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Będzie dobrze działać, ja mam z tyłu SLX, z przodu LX i oczywiście problemów nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 17 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Wielkie dzięki miskov17 za konkretne info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.