pshemekXC Napisano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 O swoich Roket Ronach P. 3 razy przebiłem przód. Nawinięte prawie 2000km. Przód jak nowy, na tyle jednak widać ślady zużycia. Prawie wszędzie się nadają, lecz w kopnym piachu i głębokim błocie wymiękają. Ale to wybaczam. Te opony są bardzo uniwersalne. Nie wiem czy konkurencja ma w swojej ofercie taki kompromis pomiędzy jakością, ceną i parametrami. Jestem jak na razie bardzo zadowolony z ich użytkowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedy95 Napisano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Rocket Ron'y w moim Mbike'u znikają powoli po około 2500km, ale i tak są świetne. Niskie opory toczenia, dobre trzymanie boczne, w terenie można się składać w zakrętach, ogólnie nie narzekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zarazek Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Dołączam do klubu. Renegade 0,6 19" 2011. P.S. Czy z tą firmą (Mbike-rowery) aby wszystko OK? Np. maile podane na ich stronie są nieaktualne (dostaję zwrotki)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hps Napisano 12 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Z firmą jest wszystko ok - na dniach zaprezentują kolekcję 2012. Widocznie mają złe dane.. Napisz im na tablicy na Facebooku, pewnie zobaczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zarazek Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Nie mam konta na twarzoksiążce, więc odpada. Rower super, ale "kontaktowość" firmy byle jaka. P.S. A może ktoś ma to zdjęcie w wersji zielonej (w dużej rozdz., na tapetę): http://tiny.pl/h5bpl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hps Napisano 12 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2011 www.mbike-rowery.pl/images/stories/XC/06/2.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zarazek Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Tia.... to było zbyt proste, żeby zauważyć. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedy95 Napisano 27 Września 2011 Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Co nic się nie dzieję w tym temacie? Czy ludzie na Mbike'ach tylko jeżdżą i nie zaglądają na forum? Pochwalcie się ile już km zrobiliście w tym sezonie. ... To może ja zacznę: 3474km.. wiem, nie za dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hps Napisano 27 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2011 U mnie skromne trochę ponad 2000 km... I nadal mam te cykanie z suportu, którego nie ogarniam kompletnie, bo raz jest, raz nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedy95 Napisano 27 Września 2011 Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Dziwne ale mam to samo ale mi się zrobiło dopiero na początku września. Walę tam wd-40 dosyć często i ucicha. Wybiera się ktoś na Targi Rowerowe do Warszawy zobaczyć Mbike 2012 i nie tylko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hps Napisano 27 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Hmm, czyli to z pewnością suport. Pytanie - walisz tam w tą szczelinę najmniejszą? W sensie, w ten jak by obwodzik suportu o szerokości jakiś kilku milimetrów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedy95 Napisano 27 Września 2011 Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Ja walę tak jak z Suportu wychodzi ta ośka z wielowypustem to tam wale tak żeby do suportu do środka się dostało i daje to coś, ale na nowy sezon postaram się o nową korbę i suport i mam nadzieje że już nie będę miał tych problemów w 0.5 denerwuje mnie przednia piasta. Tak często chrobocze, że nie wiem. Już jest po kilku serwisach a tylna o dziwo nigdy nie rozbierana i chodzi cichutko. Coś tak czuje że z tyłu są maszynowe łożyska, a nie to co z przodu kulki bez żadnego uszczelnienia. Jeszcze w przedniej piasty ta osłona łożysk mi się odkręca przez co koło się przestaję kręcić. Już dwa razy tak miałem - jakieś felerne te moje koło, albo ogólnie dla Mbike się nie udało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hps Napisano 27 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Hmm, to spróbuję tak samo psiknąć jak dorwę WD40. Ewentualnie po sezonie wymienię suport, bo korba jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hps Napisano 29 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2011 No i jest - kolekcja 2012 ! xttp://mbike-rowery.pl/ Jak tak patrzę, to zapowiada się świetnie ! Ceny nadal genialne, parametry też no i doszedł 29er Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedy95 Napisano 30 Września 2011 Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Dosyć korzystna oferta, tylko szkoda, że wszystkie rowery są na coraz słabszym osprzęcie za te same pieniądze. Szkoda, że nie będzie mi dane ujrzeć tych rowerków jutro na żywo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hps Napisano 11 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Moja 0,6stka, bardziej aktualna : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DESIGN Napisano 12 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 patrząc na ceny to stosunek jakości do ceny uważam jest rewelacyjny bo np 0.6 zastąpiono dsx który ma hydraulike a cena wzrosła 300 zł reszta poruwnywalna więc ceny nie poszły do góry tylko rowery są troche inaczej wyspecyfikowane , evo też troche słabsze ale za to cena 800 taniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil557 Napisano 13 Maja 2012 Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Witajcie Mam taki mały problem posiadam rower Kelly's Salamander DSC 2008 z 17,5' . Kupiłem sobie większa ramę mianowicie Mbike Renegade 0.5 i robie przekładkę. Z Kelly's posiadam korbę Truvativ ISOflow .Chciałbym się dowiedzieć jaki w ta ramę wchodzi suport (parametry) i czy ten suport pasować będzie a suportu z Kelly's nie wyjmę bo Gamonie z Serwisu powaliły mi gwint... ;/ i musze kupić drugi tylko nie wiem czy będzie pasował Pozdrawiam Kamil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.