hps Napisano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Witam! Jako że nie ma jeszcze klubu MBike, więc pora taki założyć Polska firma, intensywnie rozwijająca się, trzymająca poziom - choć pewnie na forum jest nas niewielu. Mój przykładowy renio 0,6 (zdjęcie nie do końca aktualne ) Jest ktoś jeszcze ? : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedy95 Napisano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Witam W końcu ktoś założył Klub Mbike'a. Posiadam trochę gorszego niż Twój MBike Renegade 0.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hps Napisano 17 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Zdziwiło mnie to że nie ma jeszcze takowego klubu - w końcu to Polska firma ! Speedy, jakieś zdjęcie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedy95 Napisano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Nie mam go jeszcze nawet rok Tylko 2200-2300 km przebiegu ale rośnie. Jaki u Ciebie przebieg co zmieniłeś od nowości? Jak w ogóle oceniasz wybór tej marki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hps Napisano 18 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Jak z wagą 0,5tki realną? U mnie przebieg raptem 1132.97 km więc mniej niż u Ciebie sporo : ) Dobór marki oceniam świetnie - na czas kiedy go kupowałem nie dało się znaleźć nic lepszego ( przed sezonem 2011) i aktualnie nawet w cenie posezonowej ( 2999zł ) ciężko coś lepszego znaleźć: ) Zmieniłem trochę/ trochę dodałem. -Przycięta rura sterowa = pozbycie się podkładek; -Przycięta sztyca; -Zmieniłem gripy/top capa,gwiazdkę na kcnc; -Dętkę przednią na Maxxis'a Ultralight. -Dodana standardowo osłonka na tylni widelec -Rogi boplight + akcesoria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip3434 Napisano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Witam Witam dobrze, że ktoś w końcu takowy klub założył Ja posiadam od ok 2tyg. MBike 0.6 i jak na razie jestem bardzo zadowolony przebieg jak do tej pory mizerny bardzo, 150km wiadomo szkoła ;/ ale w wakacje urośnie i to znacznie http://imageshack.us/f/809/02062011027.jpg/ Zmieniał w nim różne rzeczy w nim będę cały czas, jak na razie marzą mi się takie zmiany: Przerzutka tył: XTR RD-M972 SGS Przerzutak przód: XT FD-M771 DownSwing Kaseta: SRAM X-0 PG-990 11-32 Korba: XT FC-M770 44-32-22 175mm Łańcuch: XTR CN 7701 Rogi: Boplight Koła: Mavic Crossride Disc 2011 Piasty: Shimano SLX FH-M665 CL tył i SLX HB-M665 CL przód Amortyzator: Rock Shox Reba RL Wet White Poplock Disc Hample: Shimano SLX BR-M665 + tarcze Shimano XTR SM-RT97S 160mm ale zobaczymy jak to wszystko się potoczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pshemekXC Napisano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Oczywiście i ja muszę się tu pojawić. Ja i Renegade 0.5 nie wymiękamy . http://przemumtb.bikestats.pl/ tu więcej o moich poczynaniach z MBike. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedy95 Napisano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 pshemekXC, jak Ci się spisuje Renegade 0.5? Ty też masz piasty w ogóle bez uszczelnienia? Jak jest z uszczelnieniem w Renegade 0.6 czy on ma już maszynówki? Co do wagi Renegade 0.5 to dokładnie nie wiem ale oscyluje w granicach 13.5kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 0.6 ma piasty na maszynach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hps Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 To waga 0,5 bardzo nieciekawa niestety. I z Tego co wiem to 0,6 ma własnie piasty na maszynach - nie narzekam : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedy95 Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Waga 0.5 jest faktycznie nie ciekawa i producent chyba trochę przesadził z zaniżaniem wagi katalogowej, a jak z wagą realną 0.6? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pshemekXC Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 pshemekXC, jak Ci się spisuje Renegade 0.5? Ty też masz piasty w ogóle bez uszczelnienia? Jak jest z uszczelnieniem w Renegade 0.6 czy on ma już maszynówki? Co do wagi Renegade 0.5 to dokładnie nie wiem ale oscyluje w granicach 13.5kg Też bez uszczelnienia, ale chodzą gładko (jeszcze ich nie rozkręcałem). Problemów jeszcze żadnych. Pytanie do innych użytkowników 0.5- Mieliście problemy z łańcuchem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 jakie problemy z łancuchem pozatyn niech ktos mi znajdzie lzjeszy rower za 2100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip3434 Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 mi coś tylko w 0.6 korba strzela jak pojeżdżę trochę w terenie lekki piach i korba strasznie strzela, no nic trzeba na XT wymienić ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hps Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 mi coś tylko w 0.6 korba strzela jak pojeżdżę trochę w terenie lekki piach i korba strasznie strzela, no nic trzeba na XT wymienić ;] Mam chyba to samo - tak mi się wydaje. Nie mogę dokładnie rozkminić co to jest. Podstawowe pytanie - jeździsz na standardowych pedałach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip3434 Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 nie, jeżdżę na spd m540, pedały raczej nie ale tak coś hmm pyka, jak kręcę konkretnie ;/ chyba, że się trochę piachu dostało do suportu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hps Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Hmm, bo nie wiem czy u mnie to przypadkiem nie od pedałów. Bo to chyba za bardzo nie zależy od intensywności kręcenia u mnie - raz trzeszczy raz nie. Takie cykanie że tak powiem. Raczej strzelam że coś z suportem albo pedałami u mnie - u Ciebie raczej suport. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip3434 Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 nom tak myślę, trzeba go będzie przeczyścić przed następną jazdą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hps Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Jak planujesz go czyścić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip3434 Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 nie wiem, najpierw cały rower wyczyszczę a z suportem się zobaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 a moze warto wziasc porzadnie dokrecic korbe i pedały... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pshemekXC Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 jakie problemy z łancuchem Raz mi się niefortunnie zerwał, ale na szczęście blisko domu. Może mi się tylko to zdarza... pozatyn niech ktos mi znajdzie lzjeszy rower za 2100 No prawda . Porównywałem przy zakupie z Kellysem Quartzem i mimo tarczówek prezentował się przy 0.5 marnie... Właśnie jestem po błotnistym treningu i tylna oś trzeszczy od piachu (pożądnie pojeździłem...). Na razie nie chcę mi się grzebać w nim... A jak wyżej koledzy piszą jakoś nie mam (jeszcze) problemów z suportem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hps Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 a moze warto wziasc porzadnie dokrecic korbe i pedały... Wziąć* Hmm, raczej nie wydaje mi się że jest coś niedokręcone - pedały ciężko odkręcić nawet, mocno są zakręcone. Będę sprawdzał niedługo cóż to za ustrojstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pshemekXC Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Wziąć* Hmm, raczej nie wydaje mi się że jest coś niedokręcone - pedały ciężko odkręcić nawet, mocno są zakręcone. Będę sprawdzał niedługo cóż to za ustrojstwo. To raczej niedokręcenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hps Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Nie rozumiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.