Skocz do zawartości

[Rower] Proszę o pomoc- Rower do 1000zł

kamil19100

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie, ostatnio przymierzam się do zakupu roweru, lecz przyznaję- jestem zielony w temacie, ale do sedna. Chodzi mi o rower do jazdy rekreacyjnej, zarówno po mieście jak również czasem na wypad do lasu. Mam 191cm wzrostu 80kg wagi, w związku z tym jakie parametry będą odpowiednie? Czym kierować się w kwestii hamulców? itp. Proszę o podpowiedź, ewentualne propozycje mile widziane. Dodam że na rower chciałbym przeznaczyć około 1000zł, jeśli jednak warto dołożyć stówkę lub dwie, dam radę:)Z góry dzięki za odpowiedź. POZDRAWIAM

Napisano

Szukaj coś wten deseń.

Mój odnośnik

Rower trekingowy. W tej cenie to się przygotuj na najniższe modele. Za lepsze musisz już wyłożyć około 1500.

lub takie cuś

Mój odnośnik

Rower crosowy. Różni się od tego wyżej brakiem wyposarzenia, za to w podobnej cenie przewżnie jest ciut lepszt osprzęt. Me też często troszkę inną geometrię ramy.

Co do wielkości ramy. Ja mam 190 cm i odpowiednia w takich rowerach rama to dla mnie 21-22" ( około 55cm). Do obliczenia wielkości jest odpowienia metoda, poszukaj na forum łatwo znajdziesz ;) Wgą się nie przejmuj , wszystkie rowery znoszą nawet i 100kg jeźdźca ;)

Ps. te linki to tylko przykłady z jednej marki ( jednak warte zakupu). Inne warte rozważenie: Unibike, Merida , Author, w innych raczej budżet znacznie byś przekroczył.

Napisano

bagażniki i reszta tych "dodatków" nie jest mi do niczego potrzebna, tak więc pozostaje Twoja druga propozycja, czy ta Merida będzie w tej cenie najlepszym wyborem? dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...