Skocz do zawartości

[opona] Rower Stanisław Rędzia - potrzebuję pomocy z oponami

Arshana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć! Jestem tu nowa - przeczytałam regulamin i mam nadzieję, że założyłam temat zgodnie z zasadami.

Nie mogłam utworzyć threadu w dziale "kupię", więc daję go tutaj.

Jestem posiadaczką roweru Stanisław Rędzia, z drewnianymi obręczami. Postanowiłam go wyremontować i doprowdzić do użytku, ale niestety opony kompletnie się zużyły i musiałam je wyrzucić. Były to tzw. "balonówki", o średnicy 26''x2 - problem w tym, że dzisiejsze opony 26'' są za małe, fachowiec polecił mi spróbować z czeskimi. Czy wiecie może, gdzie na terenie Łodzi i okolic mogę dostać opony, które pasowałyby do moich kół?

//Jednak niezgodnie z regulaminem, założyłaś temat w "Strefie testów" ;), dziś bez ostrzeżenia, ale pilnuj tego. - Safian.

Napisano

Witaj,

Mieszkam dosc blisko czech, jak bede mial wolna chwile w pracy podjade do czeskiego cyclosportu i dam Ci znac czy cos znalazlem.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Troche po czasie, ale obiecalem...:) Niestety czesi nic takiego nie posiadaja, bylem w dwoch sklepach przy okazji wlasnych zakupow. Pozdrawiam!

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dziękuję bardzo za pomoc! Ja we własnym zakresie dowiadywałam się, że podobne opony przestano produkować około 50 lat temu i wg panów z obsługi nic się nie da zrobić... Spróbuję podziałać na własną rękę ;)

Napisano

opony

wiem ze to inny rozmiar ale moze bedą pasować

pamietam ze kiedyś szukałem wszedzie takich opon i nie mogłem znaleźć, ale udało mi sie jakoś założyć odrobine mniejsze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...