Skocz do zawartości

[piwoty] wyżej czy niżej?

teddo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dawo temu gdzies czytalem, że miejsca na piwoty w v brakeach sa osadzone w starych lub tanich ramach wyżej niż piwoty hamulców canti i to jakoby miałby uniemożliwić przejście z canti na v. Czy to prawda ..... a moze jest na odwrót????

wg. mnie to nie ma różnicy ale chciałbym wiedziec na pewno.

pozdrówka

Napisano

moim zdaniem ma znaczenie, próbowałem do roweru od mamy załozyc vki i nie bardzo hamowały, jakos krzywo i wogóle.

Napisano

nie ma różnicy. W ramach do canti sa jeszcze takie specjalne uchwyty do linki. I to jedyna różnica.

Ralf a klamki w rowerze mamy tez zmieniłes czy zostawiłes te od canileverów ??

Napisano

te od canti, mam jakies tam v'ki nieuzywane, to dzisiaj pójde i je spróbuje założyc i rozwieje wszelkie wątpliwości :( , a czy to ma znaczenie jakie klamki

Napisano

hmm no to jak jest z tą wysokością piwotów .... które są wyżej a które niżej w stosunku do obręczy???? (nurtuje mnie to kurka ......)

Napisano

nie ma roznicy.Mialem ramke z hamulcami pod canti i byly wniej orginalnie u-brakei potem canti a potem V-ki i nic sie nie dzialo.A klamki od canti z V-kami to raaczej nie hamuje sie ciezko wrecz zbyt latwo i loty przez kierownice wychodza od niechcenia a wysiadanie przodem staje sie popularne...

Napisano

Ja jeżdżę na zabytkowej ramce z początków XXI stulecia :P - jakiś 2001 lub 2002 rok, właśnie pod canti. Mam do niej zamontowane v-ki i wszystko działa jak trzeba :) .

Pozdrówko muzealne ;) .

Napisano

Jak przedmowca. Mam w starym roweku wymieniony przedni Canti na V-ke, dziala bez problemow nie ma roznicy w wysokosci piwotow. Klamka od Canti slabo sie sprawuje z hamplem V. Trzeba wymienic klamke i po problemie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...