teddo Napisano 4 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 dawo temu gdzies czytalem, że miejsca na piwoty w v brakeach sa osadzone w starych lub tanich ramach wyżej niż piwoty hamulców canti i to jakoby miałby uniemożliwić przejście z canti na v. Czy to prawda ..... a moze jest na odwrót???? wg. mnie to nie ma różnicy ale chciałbym wiedziec na pewno. pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 4 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 moim zdaniem ma znaczenie, próbowałem do roweru od mamy załozyc vki i nie bardzo hamowały, jakos krzywo i wogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 4 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Ja miałem canti, teraz mam v'ki i nie widze różnic między mocowaniem w amorze a w ramie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 4 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 hmmm a może ja źle zamontowałem v'ki :eek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tooreck Napisano 4 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 nie ma różnicy. W ramach do canti sa jeszcze takie specjalne uchwyty do linki. I to jedyna różnica. Ralf a klamki w rowerze mamy tez zmieniłes czy zostawiłes te od canileverów ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 te od canti, mam jakies tam v'ki nieuzywane, to dzisiaj pójde i je spróbuje założyc i rozwieje wszelkie wątpliwości , a czy to ma znaczenie jakie klamki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 tak. nie polecam klamek od canti do v`ek. wyciagaja one mniej linki, przez co hamulec jest 'miekki' i ciezko sie hamuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teddo Napisano 6 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 hmm no to jak jest z tą wysokością piwotów .... które są wyżej a które niżej w stosunku do obręczy???? (nurtuje mnie to kurka ......) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 nie ma roznicy.Mialem ramke z hamulcami pod canti i byly wniej orginalnie u-brakei potem canti a potem V-ki i nic sie nie dzialo.A klamki od canti z V-kami to raaczej nie hamuje sie ciezko wrecz zbyt latwo i loty przez kierownice wychodza od niechcenia a wysiadanie przodem staje sie popularne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Ja jeżdżę na zabytkowej ramce z początków XXI stulecia - jakiś 2001 lub 2002 rok, właśnie pod canti. Mam do niej zamontowane v-ki i wszystko działa jak trzeba . Pozdrówko muzealne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpiderMAN Napisano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Klamka Canti plus Vka i hamulca nie ma... DNO... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCT Napisano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Jak przedmowca. Mam w starym roweku wymieniony przedni Canti na V-ke, dziala bez problemow nie ma roznicy w wysokosci piwotow. Klamka od Canti slabo sie sprawuje z hamplem V. Trzeba wymienic klamke i po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.