Skocz do zawartości

[koła] 26'' Joytech pod tarczę lub V-brakeE

lyndowss

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rozglądam się za dobrymi kołami na rower. Interesują mnie właśnie te z aukcji poniżej. jednak wydaje mi się, że to za tanio. Komplet za 200zł. Byłem w sklepie i oglądałem tylne koło, a poprosiłem o jakieś podstawowe na kasetę pod 8-9 biegów. Kosztowało 170zł i ważyło 1,24kg. A tutaj też na kasetę pod 8-9 biegów. Dlaczego tak tanio? Osobiście nie wierzę, że to super okazja i przypuszczam, że coś się za tym kryje. O co chodzi? Piasty w obydwu kołach są na łożyskach kulkowych.

http://allegro.pl/kola-26-joytech-pod-tarcze-lub-v-brakee-mach-i1669915609.html

Do adminów. Przepraszam za duże litery w temacie. Skopiowałem i zapomniałem zmienić. Gdyby można było to poprawić. :whistling:

Napisano

Trafiłeś na sklep gdzie trzeba płacić za części jak żyd za matkę. Kiedyś kupiłem tylną DT 370 za tyle ile teraz jest wart komplet tych piast. ;-)

Napisano

Kupić możesz, ale nie spodziewaj się za dużo. 200 zł to bardzo mało jak chce się kupić koła (często nawet jedno). Lepiej przeznacz te 200 zł na tylne koło, to można wtedy złożyć już coś sensownego.

Napisano

Znalazłem trochę na forum informacji i teraz wiem, że podobno te obręcze się gną, więc chyba tym jest spowodowana niska cena tych kół. Oczywiście nie kupuje.

Napisano

Jeśli chodzi o obręcze to są dość sztywne,albo ja miałem dobrze zaplecione koła,które były fabrycznie z krossem level a6.ważę ok 80 kg i przejechałem na nich 2600 km,koła są proste,żadnej centry,a 70%tras to były szutry,lasy,czyli lekko nie miały,co do piast nie wypowiem się,u mnie były novateki,w tylnej zablokował bębenek,koła były pod V-ki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...