Skocz do zawartości

[karbon] made in china

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio zainteresowałem się ebajcowymi ofertami z Chin na karbonowe części: ramy, mostki, kierownice, sztyce itd.

Czy ktoś już kupował takie części, czyli karbonowe produkty bliżej nieokreślonego pochodzenia, poza krajem, który jest znany jako ich producent, czyli Chiny?

Chodzi mi nie tyle o zakup jako taki, czyli transakcje, ale o wrażenia w bezpośrendim kontakcie, jakość, użytkowanie, poczucie bezpieczeństwa itd.

Co do umiejscowienia tematu: trudno było mi określić odpowiedni dział, bo nie chodzi mi o sam zakup (sklepy rowerowe) ani o konkretny produkt (dział np ramy, osprzęt itd).

Jeśli ktoś z administracji będzie miał pomysł gdzie temat lepiej podpasuje proszę go przenieść.

Napisano

Trudno coś powiedzieć na temat części które niby nie mają nalepki konkretnego producenta i tylko informacja że wyprodukowane w chinach.

W sumie to większość rzeczy rowerowych robione jest w chinach, taiwanie czy też Indonezji (niektórzy dadzą sobie jajca ogolić że np scott robiony w usa, a tu taka niespodziewanka :) i na tym śmigamy że aż miło, dlatego że mają znaną markę, ale szczerze mówiąc sam bym się bał trochę jeździć np. na ramie z carbonu która jest nie wiadomej firmy, normalnie masz nalepkę np. Merida czy specialized czy inni i wiesz że to znana i dobra firma która ma już jakieś tam doświadczenie w budowaniu i produkcji ram i w razie czego masz jakiś punkt zaczepienia.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...