tobo Napisano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Ostatnio zainteresowałem się ebajcowymi ofertami z Chin na karbonowe części: ramy, mostki, kierownice, sztyce itd. Czy ktoś już kupował takie części, czyli karbonowe produkty bliżej nieokreślonego pochodzenia, poza krajem, który jest znany jako ich producent, czyli Chiny? Chodzi mi nie tyle o zakup jako taki, czyli transakcje, ale o wrażenia w bezpośrendim kontakcie, jakość, użytkowanie, poczucie bezpieczeństwa itd. Co do umiejscowienia tematu: trudno było mi określić odpowiedni dział, bo nie chodzi mi o sam zakup (sklepy rowerowe) ani o konkretny produkt (dział np ramy, osprzęt itd). Jeśli ktoś z administracji będzie miał pomysł gdzie temat lepiej podpasuje proszę go przenieść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emilio3 Napisano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Trudno coś powiedzieć na temat części które niby nie mają nalepki konkretnego producenta i tylko informacja że wyprodukowane w chinach. W sumie to większość rzeczy rowerowych robione jest w chinach, taiwanie czy też Indonezji (niektórzy dadzą sobie jajca ogolić że np scott robiony w usa, a tu taka niespodziewanka i na tym śmigamy że aż miło, dlatego że mają znaną markę, ale szczerze mówiąc sam bym się bał trochę jeździć np. na ramie z carbonu która jest nie wiadomej firmy, normalnie masz nalepkę np. Merida czy specialized czy inni i wiesz że to znana i dobra firma która ma już jakieś tam doświadczenie w budowaniu i produkcji ram i w razie czego masz jakiś punkt zaczepienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LoveBeer Napisano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Roman Pietruszka zdaje sie jezdzi na noname karbonowej chinskiej ramie szosowej, a skoro on jezdzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa23 Napisano 13 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Zdubluję swój post z: http://www.forumrowerowe.org/topic/94528-7559g-czarny-chinczyk-by-tobo/page__view__findpost__p__905836 , tu bardziej pasuje. Na MTBR są ciekawe tematy o tych ramach, np: http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=492901 Albo : Update on my ebay carbon hardtail Chinese Carbon 29er Ebay Carbon 26er What model?? Why so cheap? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.