qwertzpl Napisano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Witam, Czy ktoś z Was używał rękawiczek HalfFinger HiLLBiLLy? Zależy mi na porządnej ochronie nadgarstków. Te wydają się być najlepsze ale nie wiem czy nie są zbyt wypasione tzn. cięzki materiałowo jak na rower? Macie opinię lub doświadczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrvich Napisano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Ale to na rower na pewno jest? Z tego co widzę od środka dłoni jakieś plastiki tam mają, niby ochraniacze, odbojniki Jak to coś złapać taką rękawicą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 To są ochraniacze na rolki a nie rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwertzpl Napisano 16 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 No faktycznie, macie racje. Tego elementu ze środka nie da się usunąć co uniemożliwia dobry chwyt. W ogóle trudno jest znaleźć rękawice rowerowe z solidną ochroną nadgarstka. Albo znajduję coś na deskę albo na siłownię. Kolejny typ to Power System No Compromise Nie wiem na ile można wierzyć ich zapewnieniom o dobrej przepuszczalności powietrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Wyjaśnij tylko, po co Ci ta ochrona nadgarstka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwertzpl Napisano 16 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 1. jeden nadgarstek był już "serwisowany" i nie chciałbym tego powtórzyć. 2. ostatnio miałem niegroźną wywrotkę na drugi nadgarstek ale ból jest spory. Nie chce przekroczyć delikatnej granicy pomiędzy stłuczeniem a złamaniem. Można dodać, że preferuję jazdę trochę bardziej agresywną stąd obawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrzecieKolo Napisano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 To może poszukaj jakiś do enduro / downhill / dirt / street itp. z długimi palcami. Nie są sztywne, ale na pewno zmniejszą obrażenia moim zdaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.