Skocz do zawartości

[przód] wymiana-większy skok?

mk_

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zamierzam wymienic w najbliższych tygodniach swój amorek, mam authora opus'a, zastanawia mnie,czy zmiana z 80 do 100mm może zamiast polepszyc komfort jazdy, pogorszy go przez zbytnie uniesienie przodu i czy warto zmieni skok na większy (xc)? Jeśli nie to jakie amorki z 80 mm do 600 zł?

Napisano

Do XC 80 mm starcza, do 600 zł hmmm...może dozbieraj około 80 zł i kup MX Comp Air 85 mm skoku? Amorek jest super.

Zmiana z 80 na 100 nie poprawi komfortu jazdy za to zmiana amortyzatora na taki z wyższej półki to już co innego

• Mod Team
Napisano

To czy warto zmienić to sam sobie odpowiedz... Jeśli brakuje ci skoku w amorku, często dobijasz to zmieniaj. Jeżeli nie, to nie widze sensu kupowania amora z większym skokiem a do xc to tu masz za 599zl RS Pilot z skokiem właśnie 80/100 :) Nóweczka 2lata gwarancji :P

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80000359 M axel z blokadą

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79175820

Napisano

Dzięki. W sumie to z tych wyżej wybrałbym Pilota C. Nie moge tylko znaleź ile on waży...no i trzeba wykombinowac kase.

Napisano

jezeli zmienisz z 80mm na 100mm to nie odczujesz większej różnicy. Ale jak przesadzisz (cos koło 120mm lub więcej) to zrobisz z roweru choppera i zmieni się charakterystyka prowadzenia- żeby zawrócić będziesz potrzebował szerokiej ulicy. Mozesz też uszkodzić ramę i w ekstremalnym przypadku stracić na nią gwarancję (w moim starym Giancie w karcie gwarancyjnej była adnotacja ze nie mozna montowac amora i ze gwarancja przepada jezeli zamontuje- Coldrock z 2000 roku)

Napisano

Pytanie o aukcję: nowy MARZOCCHI MX COMP AIR 05 za =?iso-8859-2?Q?_696pln_

Witam

2200g

reg ciśnienienia powietrza,tłumienia

Internetowy Sklep Rowerowy

www.bike-center.pl

info@bike-center.pl.......tak mi odpisali 8)

Napisano

Mam podobny problem ze zwiekszeniem skoku ale nie w XC tylko FR.

Czy zmiana amora manitou splice (130mm) na marzocchi Junior T (170mm) spowoduje jedynie pogorszenie pracy calego bika?

bike to Iron Horse Yakuza Aniki (17 cali) waze 65 kg.

Czekam na wasze opinie. narracja

Gość Gość
Napisano

Po tych wszystkich rozmyślaniach, które przeżyłem, stwierdzam, że 6 stów to dużo i chyba kupie Axona DR-L. Mam nadzieję, że słusznie....

Napisano

po chwili mojego rozmyslania i 3 miesiacach wybierania amorka przed jego zakupem(czyli po wakacjach)zdecydowane nie suntourom w tej klasie cenowej...tylko i wylacznie marzochi mx comp air!!!Ewetualnie pilot jesli wolisz inna charakterystyke i nie jestes zbyt ciezki ale nie wersje c tylko conajmniej xc lub lepiej sl choc tu cena juz nie tego...marcoch IMO najlepszym wyborem..brakiem pompki sie nie martw napopmpujesz gratisowo raz w serisie nieco za mocna i na trasie spusicsz zeby bylo ok dla Ciebie i nie bedziesz musial dopompowywac przez baaaaaardzo dlugo.

Napisano

Po tych wszystkich rozmyślaniach, które przeżyłem, stwierdzam, że 6 stów to dużo i chyba kupie Axona DR-L. Mam nadzieję, że słusznie....

To byłem ja.

Napisano

Ktoś już wcześniej dał linka do Axela Compa z LO ja go mam ale białego i dałem za niego nie 499 tylko 439 a gdzie? w bike-center. www.bike-center.pl wejdz tam i poszukaj naprawde mają niskie cenki!

Napisano

nie wiem czy główka ramy to wytrzyma... Chyba że jest dobrze wzmocniona.

Główka jak i cała rama jest pancerna. "wzmocniona" to mało powiedziane. <-- tak na mój gust.

Czyli poza tym moge smialo zmienic amora?

Czekam na inne opinie, np co sie stanie z geometria calego bika?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...