robertos102 Napisano 15 Czerwca 2011 Napisano 15 Czerwca 2011 Witam Posiadam taki amortyzator jak w temacie. I w zwiazku z tym mam pytanie. Mam 105 kg i obecnie korzystam z tego amorka,ale nurtuje mnie nastepujace pytanie jakie cisnienie powinien miec taki amortyzator? Aktualnie nie wiem ile mam w nim cisnienia,ale na dosc mocna jazde moj amor ma jeszcze sporo rezerwy i nie dobija,wiec powinno byc ok. Znajde moze gdzies w internecie ciekawy opis i specyfikacje wlasnie tego amora? Dzieki za wszelkie porady. pozdrawiam Robert. p.s.Sory za brak polskich znakow ale chwilowo jestem za granica.
afly Napisano 15 Czerwca 2011 Napisano 15 Czerwca 2011 Producent dla wagi 95-105kg podaje cieśnienie 100-120Psi, dla wagi 105kg-120kg ciśnienie 120-150Psi. Informacje o amortyzatorze najłatwiej znaleźć na stronie producenta http://www.rst.com.tw/ct/techsuport/techsuport.jsp . Z drugiej strony SAG ma wynosić 15-25% maksymalnego skoku.
robertos102 Napisano 15 Czerwca 2011 Autor Napisano 15 Czerwca 2011 W takim ukladzie przy ustawieniach fabrycznych jak na razie wszystko jest tak jak powinno byc. Tak wyglada z moich ogledzin. Czy taka pompka do tego amorka bedzie odpowiednia?? dodam,ze w moim sklepie sa identyczne pompki po 115zl. pompka pozdrawiam R.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.