Humanista Napisano 15 Czerwca 2011 Napisano 15 Czerwca 2011 Właśnie zakończyłem drugie zdejmowanie łańcucha w moim rowerze i muszę przyznać, że użyłem przy tym całej masy przekleństw. Rower stał na nóżce, obroty pedałami wymagały złożenia nóżki, później znów stawianie na nóżkę, bo jedną ręką to wiecie, co można robić... Macie jakieś patenty na serwisowanie roweru, żeby dało się to robić bez większych trudności? Z tego co widzę na allegro, stojaki serwisowe po 200-400 zł nie cieszą się jakąś super popularnością. Czy może klasycznie odwracacie rower na rogi i siodełko?
stefan2810 Napisano 15 Czerwca 2011 Napisano 15 Czerwca 2011 Od siebie polecam to - http://allegro.pl/najlepszy-stabilny-stojak-rowerowy-fvat-i1650945730.html przy 200-400zł to jest nic, a ułatwia życie. Rower stabilnie stoi, pedałami można kręcić ile wlezie. Nie wiem czy jest sens ładować w stojak 300zł, bo jak dla nie taki klasyczny bardzo dobrze spełnia swoją funkcję, no chyba że masz jakiś warsztat i serwisujesz kilkadziesiąt rowerów dziennie to lepszym rozwiązaniem jest stojak który przytrzymuje rower w powietrzu, lepsza dostępność do częsci i cały rower generalnie jak na dłoni. Do domowych warunków wystarczy takie zwykły. lub jest też coś takiego - http://allegro.pl/stojak-rowerowy-i1657898864.html , ale tego nie używałem wiec nie mam co sie wypowiadać, lecz pewnie niczym po za konstrukcją się nie różni od tego co podałem na początku.
qrvich Napisano 15 Czerwca 2011 Napisano 15 Czerwca 2011 Polecam pierwszą propozycję podaną przez stefan2810. Znakomicie ułatwia serwisowanie, a nawet przechowywanie roweru.
Humanista Napisano 15 Czerwca 2011 Autor Napisano 15 Czerwca 2011 @stefan2810, dzięki serdeczne za linka, właśnie czegoś takiego poszukiwałem, tyle że nie dostrzegłem, że na allegro jest zakładka ze stojakami (szukałem w narzędziach).
stefan2810 Napisano 15 Czerwca 2011 Napisano 15 Czerwca 2011 Drobiazg. ;] Kupuj i sie baw, skończysz z opieraniem roweru o ścianę czy meble.
TrzecieKolo Napisano 15 Czerwca 2011 Napisano 15 Czerwca 2011 Mam identyczny stojak (ten za 23zł), najlepsze co może być i cena świetna. Ułatwia serwis niesamowicie, i na co dzień trzymam na nim rower, bo nóżka w rowerze za dużo waży
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.