Skocz do zawartości

[ piasta ] Alternatywa dla XT ( przód, wersja disc )

seb2k6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie :)

Niedługo będę składał koło przednie pod tarczę, wybór padł na model XT jednak wg tego co podają

to ona waży 300g. Ponieważ mój rower i tak do lekkich nie należy to czy możecie mi poradzić w tej

cenie jakąś inną piastę dorównującą wytrzymałością XT ale lżejszą ? Co sądzicie o piastach Dangerous Mike

do XC ?

Dzieki i pozdrawiam.

Napisano

Bez zacisku waz cos kolo 240-250 , w sumie to nieco starszy rocznik nie ten 05. Wiec mysle ze nei tak zle , ciezko bedzie znalezc cos lzejszego bo kilka gram w ta czy w tamta to nie tragedia.

Napisano

kilka gram w ta czy w tamta to nie tragedia.

Czy to twoja jest ta Merida wazaca bodajze 10,8 kg i chcesz zejsc jeszcze nizej ??? Wiec powinienes wiedziec ze tu gram, tam gram i sie robi pół kilo :)))

Pozdr.

Napisano

Tak ja wiem o tym ale podchodze do tego z rozsadkiem :) Chce zejsc z wagi wymieniajac poprostu rzeczy nadajace sie do wymiany i ktore sa slabe ( suport , sztyca np. ) . Nie bede zmienial np hamulców zeby zejsc 100g bo XT dzialaj bdb i jestem z nich zadowolony i chce byc pewien sowich hamulców :P

Jesli ty ogolnie przykladasz wiekszej wagi do roweru to te gramy nie beda mialy dla ciebie wiekszego znaczenia :) .

Napisano

w sumie nie pamietam ile kosztuje xt disc na przod

ale na allegro sa onyx'y dt (jako hayes czy magura comp) i waza okolo 220 a kosztuja 150

lub moze ci sie trafic magura pro (164g i 250zl)

taka wlasnie posiadam :) hugi jest spox :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...