seb2k6 Napisano 4 Stycznia 2006 Napisano 4 Stycznia 2006 Witajcie Niedługo będę składał koło przednie pod tarczę, wybór padł na model XT jednak wg tego co podają to ona waży 300g. Ponieważ mój rower i tak do lekkich nie należy to czy możecie mi poradzić w tej cenie jakąś inną piastę dorównującą wytrzymałością XT ale lżejszą ? Co sądzicie o piastach Dangerous Mike do XC ? Dzieki i pozdrawiam.
wookie Napisano 4 Stycznia 2006 Napisano 4 Stycznia 2006 Bez zacisku waz cos kolo 240-250 , w sumie to nieco starszy rocznik nie ten 05. Wiec mysle ze nei tak zle , ciezko bedzie znalezc cos lzejszego bo kilka gram w ta czy w tamta to nie tragedia.
mloody Napisano 4 Stycznia 2006 Napisano 4 Stycznia 2006 kilka gram w ta czy w tamta to nie tragedia. Czy to twoja jest ta Merida wazaca bodajze 10,8 kg i chcesz zejsc jeszcze nizej ??? Wiec powinienes wiedziec ze tu gram, tam gram i sie robi pół kilo )) Pozdr.
wookie Napisano 4 Stycznia 2006 Napisano 4 Stycznia 2006 Tak ja wiem o tym ale podchodze do tego z rozsadkiem Chce zejsc z wagi wymieniajac poprostu rzeczy nadajace sie do wymiany i ktore sa slabe ( suport , sztyca np. ) . Nie bede zmienial np hamulców zeby zejsc 100g bo XT dzialaj bdb i jestem z nich zadowolony i chce byc pewien sowich hamulców Jesli ty ogolnie przykladasz wiekszej wagi do roweru to te gramy nie beda mialy dla ciebie wiekszego znaczenia .
DENI Napisano 7 Stycznia 2006 Napisano 7 Stycznia 2006 w sumie nie pamietam ile kosztuje xt disc na przod ale na allegro sa onyx'y dt (jako hayes czy magura comp) i waza okolo 220 a kosztuja 150 lub moze ci sie trafic magura pro (164g i 250zl) taka wlasnie posiadam hugi jest spox
seb2k6 Napisano 7 Stycznia 2006 Autor Napisano 7 Stycznia 2006 Widziałem te DT Brałbym bez zastanowienia ale w tym miesiącu tylko na hamulec było mnie stać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.