Gość PK Napisano 15 Czerwca 2011 Napisano 15 Czerwca 2011 Witam! W rowerze mam zainstalowany hamulec typu v-brake. Jeden z klocków dotyka koła roweru nawet gdy hamulec nie jest wciśnięty. Próbowałam się bawić śrubami regulującymi, niestety to nic nie pomogło. Co powinnam zrobić? Z góry dziękuję za pomoc.
marky5 Napisano 15 Czerwca 2011 Napisano 15 Czerwca 2011 Należało by w takim razie zamienić podkładki,które są zamontowane na gwincie klocka.Od strony obręczy założyć tę cieńszą wtedy klocek odsunie się od obręczy. Natomiast jeśli chodzi o te śrubki regulacyjne należy wkręcić tę w ramiączku,której klocek jest za blisko,wtedy ramię się odsunie od koła,ale także odkręcić nieco śrubkę w drugim po przeciwnej stronie hamulca.Spróbuj jednak najpierw jeszcze regulacji w ten sposób,a potem pobaw się podkładkami.
Pytanie
Gość PK
Witam!
W rowerze mam zainstalowany hamulec typu v-brake. Jeden z klocków dotyka koła roweru nawet gdy hamulec nie jest wciśnięty. Próbowałam się bawić śrubami regulującymi, niestety to nic nie pomogło. Co powinnam zrobić? Z góry dziękuję za pomoc.
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.