Skocz do zawartości

[Rama] do 800 zł

dlugi93

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam :) Od pewnego czasu poszukuje ramy rowerowej. Szukałem na ten temat wiele po forum, ale nie znalazłem niczego co by mnie przekonało. Na ramę chciał bym przeznaczyć 800zł +/- 100zł. Rozmiar 20 lub 21, przeznaczenie XC. Na początku myślałem o kross level a6, jednak bo wizycie w sklepie rowerowym, gdzie sprzedawca dzwonił do kross'a, moje plany legły w gruzach. Okazało się że nie ma tych ram i raczej nie będzie. I tu moje pytanie do Was, jaką sztywną ramę byście polecili ? Teraz głownie koncentruje się na Meridzie, ale chciał bym usłyszeć wasze propozycje. Rama oczywiście najlepiej jak by była nowa. Rozglądałem się również za Cube ale z dostaniem tych ram nie jest łatwo. Za każda propozycje będę wdzięczny.

Napisano

Rama A6 jest warta moze do 300-400zl? Zalezy pewnie od rocznika.

Warte sa uwagi ramki Treka 6300-6500, Mbike Renegade, Scott Scale.. Ale pewnie ciezko je dorwac osobno.

Pelno jest np. fajnych Authorow w tej cenie..

Cube'ow cala masa do sprzedania, choc moim skromnym zdaniem za ich ramy sie po prostu.. przeplaca.

Ram Meridki i Gianta nie znam wiec nie wypowiadam sie.

Napisano

Michuuu właśnie nad tym CUBE się zastanawiałem rama godna uwagi, tylko ze jestem jeszcze ograniczony co do długości rury sterowej ponieważ nie może ona być za długa max 13,5 cm, bo mam rurę amorka dociętą do długości 17 cm. Co do masy ramy to nie ma dla mnie różnicy bo rama będzie używana w lesne drogi,a nie w maratonach. Rama nie musi miec mocowań pod v'ki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...