amatorkaa Napisano 15 Czerwca 2011 Napisano 15 Czerwca 2011 Witam. Mam ogromny problem. Chodzi o to, że zainwestowałam niecałe tysiąc złotych w nowy rowerek na allegro- miał wszystko w sobie( amortyzatory, lampki itd.) i był piękny, ładny kolorek i nietypowa rama, typowo miejski. Byłam podekscytowana i pewna, że będzie mi się jeździć świetnie a tymczasem...wolałam wrócić do starego składaka niż jeździć moim "super" nowym rowerkiem. Ledwo przejechałam kilka kilometrów i już byłam cała zmęczona, wkurzona i miałam ochotę tylko wstać i rzucić tym rowerem. Jak to możliwe, że nowy rower za prawie tysiąc złotych i odpowiednią dla mnie ramą jest taki beznadziejny? Chciałam rowerem jeździć na długie trasy, bo mam teraz pełno czasu na to, ale po prostu tym badziewiem nie da rady. Postanowiłam kupić kolejny rower ale tym razem poświęcić temu więcej czasu i uwagi i nie dać się oszukać pięknym wyglądem roweru. Nie znam się na częściach w rowerach, dlatego proszę was o pomoc, żebym znowu nie kupiła kota w worku. Zależy mi na nabyciu roweru damskiego szosowego( miejskim już się zraziłam), na którym będę mogła śmigać po ulicach i nie męczyć się jak na tamtym. Mam 169 cm wzrostu, waga coś około 58 kg. Myślę, że szosowy będzie odpowiedni, bo będę rowerem jeździć tylko po ulicy- na basen, na kurs tańca, na angielski, może nawet na uczelnię, na trening- mieszkam we wsi i do miasta mam ok 10 km dlatego, potrzebuje czegoś porządnego, żeby dojechać np. na basen i być jeszcze w stanie popływać. Oprócz tego oczywiście jeszcze długie i częste wycieczki, żeby nabrać kondycji i zrzucić zbędne kilogramy w wakacje. Nie mam samochodu i w ciągu kilku najbliższych lat nie będę mieć dlatego chcę kupić rower, którym będę mogła przemieścić się tu i tam. A więc co mi radzicie? Ile powinnam wydać pieniędzy, żebym mieć przyjemność z jazdy rowerem a nie złość? Znalazłam te rowery: http://allegro.pl/merida-speeder-i8-lady-jedyny-w-polsce-i1654464360.html http://allegro.pl/nowy-rower-author-linea-damski-shimano-acera-rst-i1648766662.html Co o nich myślicie> Author Linea jest śliczny, tylko czy porządny?
dziobolek Napisano 15 Czerwca 2011 Napisano 15 Czerwca 2011 Z czystej ciekawości zapytam, co było problemem w miejskim rowerku, czy ilość biegów była niewystarczająca??? Czy to dlatego "ciężko" Ci się jeździło, bo było ich za mało, czy inne powody były??? No i co to był za rowerek??? Natomiast wracając do Author Linea, tutaj jest ten rowerek w wyprzedaży starszych roczników - http://velo.pl/rowery/wyprzedaz/?id=463 Ja z czystym sumieniem polecam rowerki Authora.Dlaczego??? Żeby się niepotrzebnie nie powtarzać, szczegóły tutaj - http://www.forumrowerowe.org/topic/92052-do-2000-mtb-lub-cross/page__p__883443#entry883443 No i dostajesz 5 lat gwarancji na ramę. Pozdrówka!
amatorkaa Napisano 15 Czerwca 2011 Autor Napisano 15 Czerwca 2011 Problem w tym, że ja sama nie wiem co jest problemem w tym rowerze. Biegów- 7 więc powinno być ok. Wydaje mi się, że to dlatego, że jest w nim tyle bajerów i jest do wszystkiego a co jest do wszystkiego jest do niczego. Zdaje się, że to zwykła chińska tandeta wyglądająca ładnie dlatego za wygórowaną cenę ale nic sobą nie reprezentująca. Czytałam tu na forum o tych "niby rowerach" i chyba właśnie kupiłam takie coś dając się nabrać...Gfdy jadę na nim pod górkę to po prostu umieram. Byłam z kumpelami na krótkiej trasie i mimo że one miały stare rowery( jedna nawet z komunii jeszcze) to jechały z przodu a ja z tyłu za nimi ledwo oddychając. Niemożliwe, żebym była słabsza od nich, bo jeździłam na zawody ze szkoły i zawsze na w-fie byłam najlepsza, mam silne mięśnie nóg od biegania. Poszukam sobie tych authorów i poczytam o nich. Chociaż nie ukrywam, że bardzo nie kusi kupić tą czarną meridę( waży 12,70 kg podczas gdy author 13,60 kg- czy to znaczna różnica??) albo tego authora za 1350, który tak ładnie wygląda xD
dziobolek Napisano 15 Czerwca 2011 Napisano 15 Czerwca 2011 No cóż, wybór należy do Ciebie... Dobrze by było, gdybyś mogła przed zakupem przymierzyć/przejechć jakikolwiek zdecydujesz się zakupić, aby nie było takich niespodzianek jak z tym z Allegro Pozdrówka!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.