Skocz do zawartości

[amortyzator] Pomoc w wyborze amortyzatora do ramy el nino.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Co lepsze ??????

- dart 2

- rst omega RL

- SR XCR RL

- SR Raidon air RL

Wszystkie oprócz dart 2 posiadają manetki na kierownice do blokady skoku. Dużo bym jezdził po asfalcie dla tego to rozwiązanie przypada mi do gustu. Dart 2 tego nie ma ale moge go dorwać za niecałe 230zł - biały w super stanie. Doradzcie mi coś bo gdy mam za duży wybór to nie moge sie zdecydowac :-)

i jak jest z tą pompką do raidona??? po kupnie będzie napompowany czy sam to musze zrobić albo serwis???

PS: rst strzela jeszcze korkami po oczach czy już to poprawili??? :-)

Napisano

Powietrzny będzie napompowany "jakoś", ale żeby go ustawić pod siebie i samemu potem dopompowywać pompka jednak się przyda. To koszt 60-250 zł.

Pozdrawiam.

Napisano

W tych starszych RST faktycznie "wyciskało" korki . Sam miałem taki przypadek , choć jeździłem wtedy dość ekstremalnie. Swego czasu skrót RST tłumaczyło się jako Rozwal Sobie Twarz :icon_mrgreen: Teraz jest już lepiej :thumbsup:

Co do pompki. Mając już amortyzator powietrzny radziłbym zakupić pompkę :icon_wink:

A tak ogólnie to Raidon :thumbsup:

Napisano

jednak budżet celuje mi troche bardziej w dart2 i xtr . Nie będe miał niestety kasy na raidona.

W takim razie co lepsze dart 2 czy xtr???? moje wymagania to tak jak mówiłem 70% szosa (będe jeździł na slickach cst/kenda) 30% szuter/las

Napisano

A ile ważysz? Jak więcej niż 75 to Dart, jak mniej to XCR. Sam mam XCR'a z El Nino i no cóż... Dupy nie urywa. Słabo wybiera wertepy, pojedyncze dziury spoko. Po 2000km anoda schodzi, są już luzy na sterówce, ale co zrobić... Trzeba zbierać kasę :P

Napisano

A ile ważysz? Jak więcej niż 75 to Dart, jak mniej to XCR. Sam mam XCR'a z El Nino i no cóż... Dupy nie urywa. Słabo wybiera wertepy, pojedyncze dziury spoko. Po 2000km anoda schodzi, są już luzy na sterówce, ale co zrobić... Trzeba zbierać kasę :P

biore xcra z manetką jednak bo waże 72kg. Okazja na darta 2 przepadła niestety. Wielkie dzieki za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...