MlodyBarney Napisano 18 Czerwca 2011 Napisano 18 Czerwca 2011 Bros, fakt faktem jak nogi nie dają to już nic nie da rady, ale różnica między slickami 1", a zwykłymi 2" jest ogromna:D
terrago Napisano 18 Czerwca 2011 Napisano 18 Czerwca 2011 Trochę szkoda, że to trasa jednodniowa. Kraków to na tyle atrakcyjne miasteczko, że można by wyjechać rano, przyjechać, zorganizować jakiś nocleg i wyruszyć na miasto. Repertuar atrakcji turystycznych jest naprawdę szeroki. Do tego jakieś niewielkie (umiarkowane oczywiście) wieczorne piwkowanie (tak, żeby na tą 10-11 być w stanie jako takiej używalności). W takim układzie bym się wybrał, ale musiałaby to być wycieczka 2 dniowa (i nie wcześniej jak na początku przyszłego miesiąca). W takim układzie również mógłbym wziąć udział. Tyle, że nie wcześniej jak na początku przyszłego miesiąca (werke). Niemniej jednak, jeśli "zaliczacie przejazd" to pozostaje mi jedynie życzyć powodzenia! Greetz, M.
kamfan Napisano 18 Czerwca 2011 Napisano 18 Czerwca 2011 a 21 czerwca Wam nie pasuje?, w razie czego tanie noclegi za 25zł w moim studenckim mieszkaniu też mogę załatwić jak nie będzie współlokatorów, jak dojedziecie do Jaworzno-Byczyny na światła na 7.00 to mogę Was poprowadzić bardzo malowniczą trasą lasami do samego Krakowa (nie jedzie się żadną drogą o dużym natężeniu ruchu, a asfalt to max. 20%). Na trasie jest m.in. zamek Tęczyn w Rudnie, dolinki krakowskie wraz z słynnym wąwozem Kochanowskiego (ten na którym 70% zawodników na maratonie u Golonka leży albo sprowadza rower) oraz Lasek Wolski (mekka rowerzystów w Krakowie;) z pierwszym singletrackiem w Polsce. Więc czekam na odpowiedź czy zainteresowani:)
MlodyBarney Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 Niestety szkoła, praca nie wybiera... Szczególnie jak 3 osoby jadą z tej samej pracy,a ja jak nie pójdę do szkoły to mam problemy u szefa.
ursusek Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Napisano 19 Czerwca 2011 Kamfan jeśli możesz zapodaj trasę lasami do Krakowa .Nie ma opcji zmiany terminu bo pracujemy z kumplami w ruchu ciągłym.Trudno nam się jest zebrać do kupy w jednym dniu,jest wyjatkowa sytuacja właśnie 24-go czerwca.
MlodyBarney Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 Ursusku, a nie da rady czasem może ewentualnie w czwartek jako, że to święto jest?
ursusek Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Napisano 19 Czerwca 2011 Ursusku, a nie da rady czasem może ewentualnie w czwartek jako, że to święto jest? Młody nie da rady w czwartek bo jeden kolega ma w środę nockę.
t0mas82 Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 Byłem dziś w Krakowie. Pojechałem całkiem alternatywną trasą do tej, która proponujecie. Wyruszyłem w stronę Sosiny, później Bukowno, Czyżówka, Płoki, Lgota, Ostrężnica, Miękinia, Krzeszowice , Tenczynek (ruch samochodów praktycznie znikomy). W okolicy parkingu koło ruin zamku Tenczyńskiego jest taki fajny punkt, do którego zbiega sporo szlaków rowerowych. Jeden z nich prowadzi właśnie na Kraków (zielony R4) - z tego punktu jest 36km do Centrum Krakowa. Szlak w większości prowadzi lasami oraz mało uczęszczanymi drogami (całość o dziwo praktycznie asfaltem). Z Sosnowca nabiło mi w sumie 96km. Polecam - zwłaszcza, że po drodze jest kilka fajnych zjazdów gdzie można nowego Vmaxa nabić (w tym ten na Krzeszowice). BTW. Szkoda, że w weekend nie jedziecie to bym się z Wami zabrał i chętnie powtórzył trasę. http://mapa.ump.waw.pl/ump-www/?fs_track=2117 - tutaj na oznaczony na mapie szlak Tenczynek ruiny zamku - Kraków
ursusek Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Napisano 19 Czerwca 2011 Dzięki za mapę z zaznacznoną trasą,szkoda że nie całą ale najważniejsza część trasy jest .Do Trzebinii jakoś trafimy,stamtąd do Tenczynka jest już blisko.Ciekawie zapowiadają się zjazdy i możliwość ustanowienia nowego vmax ,chociaż już dawno nie udało mi się pobić swojego rekordu prędkości ( 80 km/h).
t0mas82 Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 Dzięki za mapę z zaznacznoną trasą,szkoda że nie całą ale najważniejsza część trasy jest .Do Trzebinii jakoś trafimy,stamtąd do Tenczynka jest już blisko.Ciekawie zapowiadają się zjazdy i możliwość ustanowienia nowego vmax ,chociaż już dawno nie udało mi się pobić swojego rekordu prędkości ( 80 km/h). Jak pojedziecie przez Trzebinię to niestety ale ominiecie fajny długi zjazd z Miękini do Krzeszowic 80km/h, gdzie taka górka jest ?
ursusek Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Napisano 19 Czerwca 2011 Jak pojedziecie przez Trzebinię to niestety ale ominiecie fajny długi zjazd z Miękini do Krzeszowic 80km/h, gdzie taka górka jest ? Po głebszej analizie pojedziemy trasą którą zaproponowałeś,do Bukowna drogę znam,potem patrząc na mapę myślę że nie powinniśmy się zgubić .Jeżdziłem trochę po Beskidach,jest tam parę górek gdzie można "poszaleć" .Najgorsza górka na którą się wdrapywałem jest w miejscowości Kamesznica,jest tam w pewnym momencie 25 % nachylenia - masakra .Nie zjeżdzałem z tej góry,ale tam można się nieżle rozpędzić,myślę że można tam pojechać szybciej niż 80 km/h,jeśli strach na to pozwoli oczywiście .Zjeżdezając z Kubalonki rozpędziłem się do 80 km/h - nie zapomniane przeżycia .
t0mas82 Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 W zasadzie to powrót możecie zrobić przez Trzebinie (tam podejrzewam, że nie ma takiego hardcoru). Ja sobie zaserwowałem wjazd pod te wzniesienia Miękińskie, po 180km w nogach nie wyMiękłem, ale rozgrzały mi łydy Beskidy - muszę się kiedyś wybrać, może wtedy w końcu użyje najmniejszej z przodu. Wcześniej w wątku Kamfan wspominał o trasie głownie przez lasy (zahaczała również o ruiny zamku Tenczyn) - dołączam się do oczekujących na rozpiskę.
kamfan Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 okazało sie ze moge jechac 24 do Krk, wiec jak chcecie to rano o 7:30 pod swiatlami w Byczynie
szaman Napisano 20 Czerwca 2011 Napisano 20 Czerwca 2011 Chętnie sie dołącze może tym razem wyjazd się uda w pełni Z kąd z Katowic jest start?
ursusek Napisano 20 Czerwca 2011 Autor Napisano 20 Czerwca 2011 okazało sie ze moge jechac 24 do Krk, wiec jak chcecie to rano o 7:30 pod swiatlami w Byczynie Pojedziemy przez nastepujące miejscowości - Sosina,później Bukowno, Czyżówka, Płoki, Lgota, Ostrężnica, Miękinia, Krzeszowice , Tenczynek - dalej zielonym szlakiem do Krakowa.Nijak nam nie pasuje spotkać się z Tobą w Byczynie.Możemy się spotkać na skrzyzowaniu ulic Stefana Batorego z ul:Młodzierzowców Szaman widzę że jesteś ze Siemianowic więc najlepiej jak spotkamy się na Burowcu,wiesz gdzie to jest ?
krzychu22 Napisano 20 Czerwca 2011 Napisano 20 Czerwca 2011 To ja bym się podłączyło do was na Sosinie, o której planujecie tamtędy przejeżdżać? I jak to wygląda czasowa taka wyprawa, czy każdy bierze swój prowiant, czy gdzieś idziemy coś zjeść, takie szczegóły mnie interesują.
ursusek Napisano 20 Czerwca 2011 Autor Napisano 20 Czerwca 2011 To ja bym się podłączyło do was na Sosinie, o której planujecie tamtędy przejeżdżać? I jak to wygląda czasowa taka wyprawa, czy każdy bierze swój prowiant, czy gdzieś idziemy coś zjeść, takie szczegóły mnie interesują. Myślę że będziemy wyjeżdzać z Katowic około 6:00,ale w środę potwierdzę na 100 % godzinę wyjazdu.Sprawa prowiantu to indywidualna sprawa każdego bikera ,nie ma najmniejszego problemu aby wkrochmalić coś konkretnego .Przypuszczalny czas jazdy do Krakowa to około 5-6 godzin.Na początku napisałem że będzie to wycieczka w dwie strony,ale kumple z pracy proponuja aby pojeżdzić po Krakowie.Chcą zaliczyć Kopiec Kościuszki oraz zwiedzić dzielnicę Kazimierz.Może się okazać że zabraknie czasu na powrót rowerem i będziemy wracać pociągiem.Nie chcę nikogo zrobić w balona dlatego piszę odrazu jak sprawa wygląda.Będę jeszcze namawiać kumpli aby zrobić trasę w obie strony,ale czy mi się uda tego nie wiem.Opcja powrotu pociągiem również nie jest zła,po Krakowie również nabijemy parę kilometrów i zwiedzimy co nieco.
kamfan Napisano 20 Czerwca 2011 Napisano 20 Czerwca 2011 Pojedziemy przez nastepujące miejscowości - Sosina,później Bukowno, Czyżówka, Płoki, Lgota, Ostrężnica, Miękinia, Krzeszowice , Tenczynek - dalej zielonym szlakiem do Krakowa.Nijak nam nie pasuje spotkać się z Tobą w Byczynie.Możemy się spotkać na skrzyzowaniu ulic Stefana Batorego z ul:Młodzierzowców Spoko, widżę, że ta trasa mniej więcej pokrywa się od Tenczynka z moją, tylko że Bukowno i Krzeszowice są nudne rowerowo i ominiecie Puszczę Dulowską, która jest bardzo ciekawa m.in. można zobaczyć żeremia bobrów... Ja w Krakowie studiuję więc nie muszę jechać chciałem tylko ciekawą terenową trasę zaproponować, powodzenia A i starcicie przewodnika po Krakowie, który znam jak własną kieszeń
ursusek Napisano 20 Czerwca 2011 Autor Napisano 20 Czerwca 2011 Spoko, widżę, że ta trasa mniej więcej pokrywa się od Tenczynka z moją, tylko że Bukowno i Krzeszowice są nudne rowerowo i ominiecie Puszczę Dulowską, która jest bardzo ciekawa m.in. można zobaczyć żeremia bobrów... Ja w Krakowie studiuję więc nie muszę jechać chciałem tylko ciekawą terenową trasę zaproponować, powodzenia A i starcicie przewodnika po Krakowie, który znam jak własną kieszeń Rozumiem że Kraków jest dla Ciebie zbyt nudny ,nie dziwie się skoro jesteś tam na codzień.Ja również znam Kraków dość dobrze,ale zawsze z przyjemnością tam wracam.Kumpel nigdy nie był na Kazimierzu i chce w końcu zobaczyć jak wygląda .Będzie to wycieczka powiedzmy krajoznawcza,wszystkich chętnych zapraszamy
t0mas82 Napisano 20 Czerwca 2011 Napisano 20 Czerwca 2011 Ursusku, a nie da rady czasem może ewentualnie w czwartek jako, że to święto jest? Jeżeli Cię interesuje wybyć gdzieś w czwartek to planujemy zrobić Dolinę Mnikowską. Jak coś to zapraszam do wątku Sosnowieckiego. A dla wszystkich wyruszających na Kraków w środę powodzonka i żeby pogoda dopisała.
szaman Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 chyba trafie na ten burowiec nie jest daleko
krzychu22 Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 To kiedy jest ten wyjazd w czwartek czy piątek?
ursusek Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Napisano 21 Czerwca 2011 A właśnie, będzie niezależnie od pogody? Jak będzie padać to odpuszczamy.Ponowna próba nastapi 25-go ale wtedy jeden kolega odpadnie.Jeśli będzie padać również 25-go to przesuwam wypad na 26-go,ale wtedy żaden z moich kumpli nie pojedzie - pojadę sam.Mam urlop więc mogę ewentualnie poczekać na sprzyjające warunki atmosferyczne
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.