Skocz do zawartości

[Katowice-Kraków-Katowice]

ursusek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Planujemy w dniu 25.06.2011 wyskoczyć do Krakowa i z powrotem.Będzie do przejechania około 200 km.Znam drogę do Krakowa przez Bukowno-Olkusz-Sułoszowa-Pieskowa Skała itd.Jeśli ktoś jest chętny i zna inną drogę to możemy pojechać inną trasą.Zapraszam do wspólnego wypadu.Pozdrowerki.

P.S.Liczę na ekipę która była na Annabergu :)

Napisano

25 nie bede mogl jechac , ale 23 jest swieto i mam wolne wiec moze zmienilbys plan na 23 czerwiec ?

Jakby to tylko ode mnie zależało to nie ma problemu ze zmianą terminu.Wiesz w jakiej firmie pracujemy,trudno aby wszyscy mieli wolne jednego dnia.Jedzie z nami jeden kierowca,akurat fajnie się złożyło że w trójke mamy 25-go wolne.

Napisano

Kurde, ja też niestety 25 nie mogę. :( 26 urodziny mam jako, że pełnoletniość będzie picie przez tydzień:P a tak serio w sobote impreza rodzinna. ja obstawiam tydzień później:P

Napisano

Byłem w Krakowie na rowerze kilka razy.Moje tempo wynosi około 20 km/h,takim tempem mniej więcej pojedziemy.Trzeba dość wcześnie wyjechać jeśli chcemy wrócić przed zmrokiem.Zakładam że będziemy ruszać około 4:00-5:00 rano.Zależy ilu chcętnych pojedzie,ja z kumplami pojedziemy swoim tempem,ale jeśli będzie grupa bikerów młodszych i szybszych od nas to nic nie stoi na przeszkodzie że pojadą sobie szybszym tempam,z tym że poczekają co jakiś czas na maruderów :).Koleżanki i koledzy inny termin nie wchodzi w grę ponieważ tylko 25-go mamy z kumplami wolne jednocześnie.MłodyBarney odpuść sobie rodzinną imprezę,no chyba że masz rocznicę ślubu ? :woot: .Jeśli to tylko pączuszki u Babci lub winogrona u dziadka albo herbatka u Cioci to musisz pojechać z nami :thumbsup: .

Napisano

Ursusku, niestety moja osiemnastka to raczej nie może zabraknąć solenizanta bo wszyscy chcą mi po tyłku przylać 18razy:P niestety mnie też nie będzie ale będę czekał z niecierpliwością na info jak udał się wyjazd;)

Napisano

Ursusku, niestety moja osiemnastka to raczej nie może zabraknąć solenizanta bo wszyscy chcą mi po tyłku przylać 18razy:P niestety mnie też nie będzie ale będę czekał z niecierpliwością na info jak udał się wyjazd;)

Osiemnaście razy po tyłku masz to jak w banku :).Jak przystało na bikerów dostaniesz pompką po tyłku,z tym że pompką stacjonarną ;)

Napisano

To w takim razie raczej pojadę z wami. Tylko ja jestem z Dąbrowy Górniczej i gdzieś bym dołączył do was. Będziecie przejeżdżać koło Sosiny lub jakieś inne miejsce??

Napisano

To w takim razie raczej pojadę z wami. Tylko ja jestem z Dąbrowy Górniczej i gdzieś bym dołączył do was. Będziecie przejeżdżać koło Sosiny lub jakieś inne miejsce??

Tak,pojedziemy koło Sosiny drogą na Bukowno.

Napisano

Koleżanki i Koledzy nastąpiła zmiana terminu wyjazdu do Krakowa.Jedziemy 24-go czerwca.Godzina wyjazdu zostanie ustalona na dwa-trzy dni przed wyjazdem.

Napisano

Noooo... To Ursusku zmienia wszystko postać rzeczy:D powiedz mi tylko jedziemy 100% asfaltem? może się skusze na moje szosowe oponki bo ostatnio na tą górę mi moje trochę ciążyły:P

Napisano

Koleżanki i Koledzy nastąpiła zmiana terminu wyjazdu do Krakowa.Jedziemy 24-go czerwca.Godzina wyjazdu zostanie ustalona na dwa-trzy dni przed wyjazdem.

to moze pomyslicie nad 23 czerwca :icon_lol:

Napisano

to moze pomyslicie nad 23 czerwca :icon_lol:

23 czerwca odpada bo jeden kolega 22-go ma nockę,a wiadoma jak wygląda jazda gdy się jest zmęczonym i nie wyspanym ;).

Napisano

Dopiero teraz zauważyłem ten temat:( Niestety już w czwartek wyjeżdżam i chociaż bardzo bym chciał, nie dam rady do Was dołączyć:(

może się skusze na moje szosowe oponki bo ostatnio na tą górę mi moje trochę ciążyły:P

Na podjazdach, jak noga nie podaje to inna opona w niczym nie pomoże;)

Napisano

Noooo... To Ursusku zmienia wszystko postać rzeczy:D powiedz mi tylko jedziemy 100% asfaltem? może się skusze na moje szosowe oponki bo ostatnio na tą górę mi moje trochę ciążyły:P

Ja znam tylko drogę asfaltem,ale wiem że jest alternatywna droga która wiedzie po części lasami.Droga asfaltem jest dość atrakcyjna (Pieskowa Skała),ale wiem że ma również swoje wady - samochody.Nie upieram się że musi to być asfalt,ale póki co nie znam innej drogi.Trzeba by się dowiedzieć którędy jechać aby nie błądzić i ciągle się nie pytać o drogę :)

Napisano

Mam prośbę, jak można to może poda ktoś trasę którą chcecie jechać np. na Google map, czy innym systemie z mapami. Ciekaw jestem jak jedziecie a może i sam bym kiedyś taką trasę przejechał :)

Napisano

Tylko 2 małe poprawki.

- aktualnie droga nr 79 między SC a Jaworznem jest poprowadzona inaczej (na wysokości mniej więcej Fashion Hause, na zumi.pl jest nowa mapa). Jest tam postawiony znak zakaz jazdy rowerów. W sumie dobrze bo miejscami są 3 pasy w jedną stronę i ciężko skręcić rowerem do centrum. Sprawia to duże problemy bo praktycznie nie ma jak wjechać rowerem do Jaworzna.

- Janek nie wiem czy rzeczywiście jechałeś w ten sposób z kimś innym, ale ze mną za Bukownem skręciliśmy w dół w ulicę Długą. To bardzo fajny odcinek - między lasami, równiutką, niedawno położoną nawierzchnią. Wg mnie to lepsza opcja niż jazda górą.

Napisano

Tylko 2 małe poprawki.

- aktualnie droga nr 79 między SC a Jaworznem jest poprowadzona inaczej (na wysokości mniej więcej Fashion Hause, na zumi.pl jest nowa mapa). Jest tam postawiony znak zakaz jazdy rowerów. W sumie dobrze bo miejscami są 3 pasy w jedną stronę i ciężko skręcić rowerem do centrum. Sprawia to duże problemy bo praktycznie nie ma jak wjechać rowerem do Jaworzna.

- Janek nie wiem czy rzeczywiście jechałeś w ten sposób z kimś innym, ale ze mną za Bukownem skręciliśmy w dół w ulicę Długą. To bardzo fajny odcinek - między lasami, równiutką, niedawno położoną nawierzchnią. Wg mnie to lepsza opcja niż jazda górą.

Masz rację Piotrek :).W mojej trasie pojawiła się pewna nieścisłość ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...