dayus Napisano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Move Fahrrad 1945 Chciałem się pochwalić jaki sobie rowerek swego czasu poskładałem. Jest to rower po dziadku. Odnowiony, ale po kosztach, czyli niekoniecznie z części dostępnych w tamtych latach,a tych współczesnych. Koło tylne jest już aluminiowe, dynamo i lampa to taki zestawik retro z allegro. Rower jest z 1945r. Ma wybite numery seryjne. Mam do niego oryginalny emblemat Move,ale jeszcze nie miałem czasu go przymocować. Miał chyba też oryginalny hamulec cierny,ale pozostała mi po nim tylko tuleja wkręcana w przedni widelec i nic wiecej:/ Zdjęcia: Jak macie coś podobnego to się pochwalcie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 14 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Przeniosłem temat do odpowiedniego działu. A swoją drogą, to naprawdę niezłe cacko z tej Ukrainy. Pozazdrościć tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenjisan Napisano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Ładny klasyk, przydało by się jednak zmienić kola na stalowe. Fajnie że nie wszystkie stare rowery nie kończą jako ostre. Też składam coś podobnego, tyle że ja mam "nowszego" herculesa. Będzie z niego holenderka. heh, przypatrzyłem się dokładnie, zipy też nie pasują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Koła już na pewno nie bede zmieniał,bo szkoda kosztów,a tak przynajmniej jest lżej;p Apropos zipow,to jak dobrze pamietam to chyba rama nie ma dziurek na przewody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P3NNY Napisano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Dziarska sztuka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamPay1 Napisano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Śliczny. W porównaniu do niego mój Romet Gil z lat '70 to młodzieniec ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeusz92 Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Jestem w trakcie składania do kupy też odnowionego roweru po dziadku. Simson 1a z 1947-1949r jeszcze to sprawdzam. Jak go już złożę, to się pochwalę A już myślałem, że na Śląsku nikogo prócz mnie stare rowery nie interesują Co do "Hebelbremsen" czyli hamulca, to najlepiej weź ze sobą kierownicę i wybierz się na targ staroci (np. na Szombierki w I sobotę miesiąca) albo poszukaj na allegro. Kilka razy widziałem komplet i nie kosztował dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 15 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 super na pewno się wyróżnia i kawałek duszy ma.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba007 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Prawda co klasyk to klasyk z duszą Ładny bicykl. Sam podjąłem się przywróceniu drugiego życia mojej damce dużo by opowiadać ale już niedługo pojawi się on w moim garażu A jak wyglądała sytuacja z piastami również wymieniłeś wraz z obręczami czy zostały ori.? Ja bardzo chciałbym zostać przy tych które były już przy rowerze czyli z Kalamitką.Miejmy nadzieje że będą się nadawać do jazdy lub na delegacje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Przód to jakieś koło stalowe z innych rowerów 28" bo u mnie na wsi to wszyscy na rowerach jezdza,to troche sie juz tego przewinelo przez moje rece. A tył to niestety nowe alu kolko - takie było najtańsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.