Gość Bomber Napisano 3 Stycznia 2006 Napisano 3 Stycznia 2006 Co zrobić żeby zrzucić masę nie głodząc sie jednoczesnie żeby nie stracić formy. Jeżdże amatorsko jakies 3500tys na rok w tym góry, maratony, do tego bieganie,a zimą ostro na nartach. Utrzymuje mase od paru lat jeżdżenia na stałym poziomie 75-80kg przy wzroscie 174cm. Polecacie jakis srodek stymulujący spadek masy przy wysiłku? czy poprostu żryć mniej i nie pić piwa bo tak jeżdże jeżdże i nic nie spada, forme mam jak na tą mase myśle nie najgorszą, rekord to 119 miejsce w Danielkach. Chętnie posłucham Waszych rad.
Gość Bomber Napisano 3 Stycznia 2006 Napisano 3 Stycznia 2006 sory że nie dałem tego nawiasu [] myślałem ze sam sie doda
mahu Napisano 3 Stycznia 2006 Napisano 3 Stycznia 2006 Co zrobić żeby zrzucić masę nie głodząc sie jednoczesnie żeby nie stracić formy. Jeździc wiecej na rowerze A tak poważnie, to oprócz piwa nie pić jeszcze isotoników przed, po i w czasie treningów, jeśli chcesz trochę schudnąć. No i jeszcze odstawić słodycze, a kiedy twój organizm domaga się cukrów i masz ochotę na np. snickersa, można zastapić go suszonymi owocami.
cookiesrulez Napisano 3 Stycznia 2006 Napisano 3 Stycznia 2006 Po pierwsze ograniczenie słodyczy i późnych posiłków. Jeśli chodzi o suplementy - polecam L-karnitynę, najlepiej w zestawie z tauryną i kofeiną (oczywiście większość to L-karnityna). Zostają jeszcze rozmaite Fat Burnery itp, wydaje mi się że najlepszym rozwiązaniem będzie wybranie się do jakiegoś sklepu z odżywkami i zapytanie się sprzedawcy. Jeśli chodzi o producentów mogę polecić Olimp i TRec Nutrition - niektórzy producenci oszukują podając skład chemiczny swoich produktów, z dwiema powyższymi miałem styczność i były ok. Ale - same suplementy nie wystarczą - pomimo tego że L-karnityna ogólnie zwiększa spalanie tłuszczu w organizmie, najlepsze efekty daje w czasie treningu tzw aerobowego (dość długo, stałe tempo, niezbyt duże obciążenie), ok 45 minut przed treningiem weź tebletkę i mniej więcej po 15 minutach wysiłku powinno być widać efekty (zwiększone wydzielanie potu). I to chyba na tyle Najważniejsza jest silna wola i samozaparcie do treningów. EDIT: Aha jeszcze jedno - w czasie wysiłku nie spala się samego tłuszczu. Przez pierwsze 45 minut organizm pobiera energię z cukrów, potem dopiero uruchamia rezerwy tłuszczowe. (L-karnityna przyspiesza użycie tłuszczów w czasie wysiłku. ) Występuje też pewien ubytek masy mięsniowej - ale to jest już problem dla kulturystów, nie dla kolarzy.
Kaska Napisano 3 Stycznia 2006 Napisano 3 Stycznia 2006 Polecam blonnik. Bierze sie go przed jedzenia. Bardzo szybko pecznieje w zoladku w zwiazku z czym maleje ilosc spozywanego pozywienia. Do tego wysilek fizyczny (bieganie, rower, plywanie itd.) i efekt murowany. Pozdrawiam i zycze owocnego gubienia kilogramow!
Mod Team Lookas 46 Napisano 4 Stycznia 2006 Mod Team Napisano 4 Stycznia 2006 Bomber może poprostu mało jeździsz lub mało wydajnie tzn. wolno, bez podjazdów
Gość Bomber Napisano 4 Stycznia 2006 Napisano 4 Stycznia 2006 Dzięki za rady wszystkim. Chyba za dużo jem i piwkuje , bo więcej jeździć to bym chyba nic poza rowerem i bieganiem nie robił, a jeśli chodzi o samozaparcie to w moim słowniku nie ma słowa, może by tak wolniej albo nie podjade, w górach jade w stylu ch..em mnie z tego roweru nie ściągną
BART_osz Napisano 4 Stycznia 2006 Napisano 4 Stycznia 2006 Duzo wody , codziennie lekki trening i najwazniejsze - jesc polowe - u mnie dziala jak trzeba - nie potrzebuje zadnych suplementow.
sa1nt Napisano 11 Stycznia 2006 Napisano 11 Stycznia 2006 www.sfd.pl wszystko czego potrzebuejsz znajdziesz ja ze swojej strony polecam Thermal Pro nie bralem ale czytalem duzo pozytywnych opini
skrzynia Napisano 11 Stycznia 2006 Napisano 11 Stycznia 2006 Jeśli startujesz nie bierz Thermala - ma w składzie efedrynę więc jest na liście środków dopingujących
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.