Skocz do zawartości

[odchudzanie]

Gość Bomber

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Bomber
Napisano

Co zrobić żeby zrzucić masę nie głodząc sie jednoczesnie żeby nie stracić formy. Jeżdże amatorsko jakies 3500tys na rok w tym góry, maratony, do tego bieganie,a zimą ostro na nartach. Utrzymuje mase od paru lat jeżdżenia na stałym poziomie 75-80kg przy wzroscie 174cm. Polecacie jakis srodek stymulujący spadek masy przy wysiłku? czy poprostu żryć mniej i nie pić piwa :033: bo tak jeżdże jeżdże i nic nie spada, forme mam jak na tą mase myśle nie najgorszą, rekord to 119 miejsce w Danielkach. Chętnie posłucham Waszych rad.

Gość Bomber
Napisano

sory że nie dałem tego nawiasu [] :( myślałem ze sam sie doda :033:

Napisano

Co zrobić żeby zrzucić masę nie głodząc sie jednoczesnie żeby nie stracić formy.

Jeździc wiecej na rowerze :033:

A tak poważnie, to oprócz piwa nie pić jeszcze isotoników przed, po i w czasie treningów, jeśli chcesz trochę schudnąć. No i jeszcze odstawić słodycze, a kiedy twój organizm domaga się cukrów i masz ochotę na np. snickersa, można zastapić go suszonymi owocami.

Napisano

Po pierwsze ograniczenie słodyczy i późnych posiłków.

Jeśli chodzi o suplementy - polecam L-karnitynę, najlepiej w zestawie z tauryną i kofeiną (oczywiście większość to L-karnityna). Zostają jeszcze rozmaite Fat Burnery itp, wydaje mi się że najlepszym rozwiązaniem będzie wybranie się do jakiegoś sklepu z odżywkami i zapytanie się sprzedawcy. Jeśli chodzi o producentów mogę polecić Olimp i TRec Nutrition - niektórzy producenci oszukują podając skład chemiczny swoich produktów, z dwiema powyższymi miałem styczność i były ok.

Ale - same suplementy nie wystarczą - pomimo tego że L-karnityna ogólnie zwiększa spalanie tłuszczu w organizmie, najlepsze efekty daje w czasie treningu tzw aerobowego (dość długo, stałe tempo, niezbyt duże obciążenie), ok 45 minut przed treningiem weź tebletkę i mniej więcej po 15 minutach wysiłku powinno być widać efekty (zwiększone wydzielanie potu).

I to chyba na tyle :033: Najważniejsza jest silna wola i samozaparcie do treningów. :(

EDIT: Aha jeszcze jedno - w czasie wysiłku nie spala się samego tłuszczu. Przez pierwsze 45 minut organizm pobiera energię z cukrów, potem dopiero uruchamia rezerwy tłuszczowe. (L-karnityna przyspiesza użycie tłuszczów w czasie wysiłku. ) Występuje też pewien ubytek masy mięsniowej - ale to jest już problem dla kulturystów, nie dla kolarzy. :)

Napisano

Polecam blonnik. Bierze sie go przed jedzenia. Bardzo szybko pecznieje w zoladku w zwiazku z czym maleje ilosc spozywanego pozywienia. Do tego wysilek fizyczny (bieganie, rower, plywanie itd.) i efekt murowany. :033:

Pozdrawiam i zycze owocnego gubienia kilogramow!

Gość Bomber
Napisano

Dzięki za rady wszystkim. Chyba za dużo jem i piwkuje :) , bo więcej jeździć to bym chyba nic poza rowerem i bieganiem nie robił, a jeśli chodzi o samozaparcie to w moim słowniku nie ma słowa, może by tak wolniej albo nie podjade, w górach jade w stylu ch..em mnie z tego roweru nie ściągną :D

Napisano

www.sfd.pl

wszystko czego potrzebuejsz znajdziesz

ja ze swojej strony polecam Thermal Pro nie bralem ale czytalem duzo pozytywnych opini

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...