albion Napisano 13 Czerwca 2011 Napisano 13 Czerwca 2011 Witam wszystkich poszukuję stabilnego stojaka serwisowego, rozważam zakup Topeaka, Taxa, lub Elit. Szukam czegoś do 1000zł, Park Tool niestety poza zasięgiem portfela.
gremson Napisano 14 Czerwca 2011 Napisano 14 Czerwca 2011 a może uchwyt park toola 650zł --> KLIK i do niego zespawać stabilny stojak z odpowiednią przeciwwagą - pospawanie kilku rurek i odpowiednia przeciwwaga to na pewno mniejszy wydatek niż 350zł (tego co zostałoby po zakupie uchwytu), a na pewno będzie to bardziej solidna konstrukcja niż niejeden firmowy stojak.
albion Napisano 25 Czerwca 2011 Autor Napisano 25 Czerwca 2011 Witam. Od 2 dni testuję stojak Topeaka Prep Stand Max. Za cenę 350zł bardzo przemyślana konstrukcja, raczej jednak do lekkich rowerów typu szosa i rowery na ramach aluminiowych, co do zamocowania na nim kotwicy z marketu miąłbym mieszane uczucia. Czas pokaże jak będzie ze stabilnością, na chwile obecną dość dobrze wydane pieniądze. Polecam. Co do pomysłu Maniaka to z "taką lekką niepewnością" podchodzę do stojaków z uchwytami mocującymi rower za wszelkiego typu rury, jakieś to mało stabilne, zwłaszcza jak się odkręca/przykręca wkład suportu, widziałem Park Toola na serwisie za ponad 1000zł i miałem niemały ubaw jak się chłopakom przewracał razem z rowerem, gdy odkręcali suport. W Topeaku, mocowanie roweru jest 10cm nad wkładem suportowym więc poprawa to stabilność.
detonator Napisano 25 Czerwca 2011 Napisano 25 Czerwca 2011 Stojak mojego wykonania na pewnie nie jest tak stabilny jak wspomniane tutaj, jednak ma jedną niepodważalną zaletę: cenę Koszt wytworzenia takiego stojaka to około 50 zł jeśli masz czas, odrobinę umiejętności i dostęp do spawarki, to polecam taką zabawę. Jak wspomniałem, nie nadaje się on do serwisów ale do amatorskiego majsterkowania, jak najbardziej STOJAK by detonator
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.