Skocz do zawartości

Czy ktoś ma ochotę na całodzienne wycieczki po Kaszubach?

sebab24

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Wycieczki po różnych rejonach Kaszub 50- 80 km z przerwami nad jeziorami i w fajnych miejscach. Tempo raczej średnie momentami szybkie, tereny: lasy i boczne drogi, unikam głównych ruchliwych ulic.

Znam wiele tras i posiadam odpowiednie mapy.

Pisze się ktoś?

Napisano

Oto portal gdzie twe wycieczki powinny nabrać "życia"

rwm.org.pl

A jak z wymaganiami odnośnie kasku? Często widzę, że takowe rwm ma :)

A co do głównego tematu to zależy jakie okolice :)

Napisano

A jak z wymaganiami odnośnie kasku? Często widzę, że takowe rwm ma :)

A co do głównego tematu to zależy jakie okolice :)

Widziałem stronkę rwm, fajne wyjazdy, co do kasku to się nie doczytałem nic na ten temat. Ja jeżdżę bez kasku.

Co do mojego miejsca startowego, to zazwyczaj Żukowo ale też i inne miejsca na Kaszubach.

Okolice wycieczek to: Kaszubski Park krajobrazowy, Chmielno, Ostrzyce, Gołubie, Stężyca itd, dalsze trasy to już Wdzydze i okolice, jeszcze dalsze wyjazdy do Zaborskiego Parku Krajobrazowego. Czasami korzystam z pociągu, czasami z samochodu, czasem jadę tylko rowerem, zależy od trasy. Mam kilku towarzyszy jazdy, jednak nie zawsze się udaje zgrać a samemu jakoś tak gorzej się jeździ, dlatego właśnie zapytałem czy ktoś może ma ochotę czasem pośmigać.

Napisano

Witam, jestem nowy na tym forum ale troszke się pomądrze :P a może poszerzyć trochę ofertę o tereny Kociewia???

Sam mieszkam pomiędzy młotem a kowadłem (czyt. pomiędzy Kaszubami a Kociewiem) i wiem, że oba regiony są bardzo urokliwe a zbytnio w mojej okolicy czyli gminy Trąbek Wielkich osób chętnych do dłuższych wypadów jak na lekarstwo...

Napisano

Chętnych jest sporo tylko na tym forum idzie to jakoś mizernie. Szczególnie dla tych, którzy są laikami.

Ja najczęściej z ludźmi RWM wybieram się na wyprawy.

Napisano

Trasę najlepiej ułożyć wg własnego planu i odpowiednio wrzucić zapowiedź na stronę RWM. Prawie na pewno ktoś się zdecyduje/dopasuje i pojedzie... na trasie okaże się, czy pomysł na wycieczkę był dobry i czy w kolejnych trzeba będzie coś zmienić,bo np. w zaplanowanej było za mało lub za dużo postojów...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...