sebab24 Napisano 13 Czerwca 2011 Napisano 13 Czerwca 2011 Witam Wycieczki po różnych rejonach Kaszub 50- 80 km z przerwami nad jeziorami i w fajnych miejscach. Tempo raczej średnie momentami szybkie, tereny: lasy i boczne drogi, unikam głównych ruchliwych ulic. Znam wiele tras i posiadam odpowiednie mapy. Pisze się ktoś?
topol Napisano 14 Czerwca 2011 Napisano 14 Czerwca 2011 Oto portal gdzie twe wycieczki powinny nabrać "życia" rwm.org.pl
dracozao Napisano 15 Czerwca 2011 Napisano 15 Czerwca 2011 Oto portal gdzie twe wycieczki powinny nabrać "życia" rwm.org.pl A jak z wymaganiami odnośnie kasku? Często widzę, że takowe rwm ma A co do głównego tematu to zależy jakie okolice
sebab24 Napisano 15 Czerwca 2011 Autor Napisano 15 Czerwca 2011 A jak z wymaganiami odnośnie kasku? Często widzę, że takowe rwm ma A co do głównego tematu to zależy jakie okolice Widziałem stronkę rwm, fajne wyjazdy, co do kasku to się nie doczytałem nic na ten temat. Ja jeżdżę bez kasku. Co do mojego miejsca startowego, to zazwyczaj Żukowo ale też i inne miejsca na Kaszubach. Okolice wycieczek to: Kaszubski Park krajobrazowy, Chmielno, Ostrzyce, Gołubie, Stężyca itd, dalsze trasy to już Wdzydze i okolice, jeszcze dalsze wyjazdy do Zaborskiego Parku Krajobrazowego. Czasami korzystam z pociągu, czasami z samochodu, czasem jadę tylko rowerem, zależy od trasy. Mam kilku towarzyszy jazdy, jednak nie zawsze się udaje zgrać a samemu jakoś tak gorzej się jeździ, dlatego właśnie zapytałem czy ktoś może ma ochotę czasem pośmigać.
Kubusiowa Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 A jest wyprawa średnio łatwa tak około 50km Jakaś propozycja i termin? Pozdrawiam Roksana
Limakuna Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Witam, jestem nowy na tym forum ale troszke się pomądrze a może poszerzyć trochę ofertę o tereny Kociewia??? Sam mieszkam pomiędzy młotem a kowadłem (czyt. pomiędzy Kaszubami a Kociewiem) i wiem, że oba regiony są bardzo urokliwe a zbytnio w mojej okolicy czyli gminy Trąbek Wielkich osób chętnych do dłuższych wypadów jak na lekarstwo...
Kubusiowa Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Chętnych jest sporo tylko na tym forum idzie to jakoś mizernie. Szczególnie dla tych, którzy są laikami. Ja najczęściej z ludźmi RWM wybieram się na wyprawy.
Limakuna Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Będę musiał zapoznać się z tą stronką, może uda się znaleźć jakiegoś towarzysza/ towarzyszy podróży:)
Limakuna Napisano 27 Czerwca 2011 Napisano 27 Czerwca 2011 To może trzeba ustalić pierwotną trasę i nanieść uwagi osób chętnych?
tomekvolvo240 Napisano 29 Czerwca 2011 Napisano 29 Czerwca 2011 witam, może w ten wekeend??? np. Przywidz...
Flash3M Napisano 29 Czerwca 2011 Napisano 29 Czerwca 2011 Trasę najlepiej ułożyć wg własnego planu i odpowiednio wrzucić zapowiedź na stronę RWM. Prawie na pewno ktoś się zdecyduje/dopasuje i pojedzie... na trasie okaże się, czy pomysł na wycieczkę był dobry i czy w kolejnych trzeba będzie coś zmienić,bo np. w zaplanowanej było za mało lub za dużo postojów...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.