maroxd Napisano 13 Czerwca 2011 Napisano 13 Czerwca 2011 Witam Wszystkich. Posiadałem rower z takim amorkiem: http://www.ciclimontanini.it/index.asp?pagina=CANNONDALE-SUPER-FATTY-ULTRA-DLR&PG=11&ID_PROD=1143&ID_MARCA=&ID_SOTT=&origine=. Amortyzator zepsuł się a naprawa w oficjalnym serwisie 900zł, więc uznałem, że mam tego dość i kupuję nowy (hedshocka naprawialem średnio raz w miesiącu... teraz ponoć BARDZO się zepsuł). Wybierałem dwa tygodnie i po poradach wielu siedzących w tym ludzi wybrałem RST First Air (model bez piwotów;d). Poszedłem do zaprzyjaźnionego serwisu i zarazem sklepu. Za wszystko miałem zapłacić 1100 zł (z montażem)... Sam amor na allegro (zaznaczam, że nowy!) kosztuje 750 zł. Z tego co wiem to należy także zmienić mostek i stery to by wyszło jakieś 200zł. 1100 zł w porównaniu do 950zł wyglądam dziwnie... No, ale postanowiłem olać wszystkie serwisy i zająć się tym sam. Dzisiaj (tak na próbę) zdemontowałem mojego headshoka i próbowałem wsadzić amortyzator siostry (RST Capa czy jakoś tak;d)no i był problem, ten gwint( nie wiem jak to nazwać;d) z amora siostry był duużo za chudy i nie dało się nic zrobić. Mało tego przy montowaniu z powrotem capy do roweru siostry pomylily mi się te wszystkie uszczelki i stery i zanim wykombinowałem odpowiednią kombinację minęły 2h... Słyszałem, że trzeba kupić jakaś przejściówkę na normalny amor i dlatego potrzebna mi jest wasza pomoc Proszę o napisanie mi jakies mam kupić stery, mostek no i gdzie tą przejściówkę oraz proszę o wszelkie porady w usuwaniu luzów itd. Wydaje mi się, że nie będzie łatwo, ale zaoszczędzę sporo kasy i będę miał duuużo satysfakcję
Mod Team safian Napisano 13 Czerwca 2011 Mod Team Napisano 13 Czerwca 2011 http://www.rowerowy.com/czesci/stery/headset_reducing Takie stery się przydadzą o ile masz główkę pod 1.5" Do tego normalny mostek pod 1 1/8", wybór masz przeogromny
maroxd Napisano 13 Czerwca 2011 Autor Napisano 13 Czerwca 2011 Dodam, że model to Cannondale F4 (2008 rok produkcji ;d)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.