Skocz do zawartości

[Rower] full ~ 4500 - jaki

Bo0b

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Przymierzam się do kupna roweru.

Mam 170cm 67kg wagi i szukam fulla za około 4500pln

Do czego będzie służył? - Dłuższe wycieczki + czasami zabawa w terenie, nieco bardziej wymagającym terenie.

Pierwszy typ jaki miałem do kellys beast

, który szybko mi odradzono

Polecono mi Giant trance x5

, po kilkukrotnym pobycie w sklepie powiedzieli mi, że powoli wprowadzają modele 2012 i mi go nie sprowadzą...

w oko wpadł(a) mi dziś podczas buszowania po necie kona tanuki

, o której nie słyszałem jeszcze opini

Może macie jakieś opinie na temat tych rowerów?

Być może ktoś wie gdzie ewentualnie dostane kone lub gianta, prawdopodobnie w jakimś sklepie internetowym lecz chciałem połowę wpłacić gotówką a połowę w ratach i nie wiem jakby to się odbywało 'na odległość'

Rozpatrzę również wasze propozycje

Pozdrawiam

Napisano

Z tymi rozmiarami fuli to różnie bywa ...Zależy od geo , i polecam przymiarkę , bo np ja mam ramę 20 cali przy 180 cm i wcale nie jest za duża , a niby powinna być . Wcale bym się nie zdziwił jakby to 18,5 było w sam raz . Ale to po prostu trzeba przymierzyć.

M

Napisano

wg. geometrii na stronie producenta i stronie sklepu z którego zamierzam kupić go (po promocyjnej cenie xD) wynika ze 18,5" będzie pasować

Napisano

Nie wiem jaką geometrie oglądałeś, ale do ramy o długości 610 mm (a taka jest w rozm. 18.5) jesteś za mały ;)

Dla ułatwienia dodam, że dla mnie 182 cm. wzrostu. Trek 18.5 jest optymalny :)

http://www.ssc.pl/trek2008/geo-full.htm

A jeśli dałeś się otumanić komuś w sklepie, na to niewiele można poradzić.

Napisano

Przed chwilą mierzyłem mój dotychczasowy rower (kalahari 550) 16" i wychodzi różnica rzędu 2cm

Czy zastosowanie krótszego mostka może zredukować poniekąd różnice?

Napisano

Nie, nie załątwi, co to za głupi pomysł kupowanie złego rozmiaru dlatego, że jest tani, kupujesz za duże buty i wsadzasz w nie gazetę ?

Napisano

a więc zdania są podzielone

jedni mówią, że będzie dobry bo rozmiary fulli różnią się od rozmiarów sztywnych ram

drudzy, że za duży

niestety nie mam jak przymierzyć więc tymczasowo się wstrzymam od tego trek'a

Napisano

Za duży to nie znaczy, że krocze sobie obijesz, to znaczy za duży rozstaw kół, trudno skrętny dla niskiej osoby, bardziej bezwładny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...