WaGiant Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Przeczytałem to jeszcze raz . Może przesadziłem z tymi błotnikami , zachlapana bedziesz od kolan w dół . Moim zdaniem warto by zmienić te potworne gumy . Nawet jeśli b.lubisz szerokie to 1,95 - 2,0 " wystarczą . Przeczytaj co pisze na oponach twojej mangusty . Założenie cieńszych opon powinno nieco obniżyć rower ( bliżej do ziemi ) i byc może da szanse na lepsze błotniki , ale to jakiś majster musiałby pokombinowac .Gdyby nie odpowiadały ci przełożenia , można zmienić tylną zębatkę , ale wtedy zmieniasz wszystkie trzy biegi i różnice między nimi zostają . Oj jak to wytłumaczyć ? Ta merida to pomyłka . Rulez - trek odpada - przeczytaj całość . Giant pisze że to rower do codziennej jazdy , mnie sie jednak wydaje że dobrze myslisz z tym lansem . Amortyzator tłumi tak naprawdę średnie i duże nierówności ( szczególnie tani amor ) z tymi małymi musza radzić sobie opony . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bisette Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Hej a może taki Schwinn? Co prawda nie ma go w sklepie jak na razie, ale może warto poszukać? Schwinn Collegiate 7 Women Niby cruiser, ale jakiś taki bardziej profesjonalny. A dlaczego cruiser niewygodny na dłuższe przejażdżki? A gdyby znaleźć coś co ma odrobinę cofnięte siodełko? tak sobie to tłumaczę i szukam tego teraz jak patrzę na rowery - żeby było dalej. Ale nie dużo jak w Electrach, a troszkę tyle żebym tymi cholernymi nogami sięgała? Aha - nie będę wywalać 1600 zł żeby potem od razu wszystko przemontowywać mogę coś domontować, ale nie przemeblowywać cały rower.... Bisette Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Ten schwinn ma podobną ( na oko ) geometrię do gianta więc i jazda na nich pewnie podobna . I tak musiałabyś przymierzyć . Kąt rury podsiodłowej gianta to 67,5 , u schwinna nie znalazłem geo . Jeśli chodzi o osprzęt , wyposażenie - porównywalne . Moim zdaniem ( jeśli będzie pasowal ) mozna brac tańszego . Może wywalczysz jazdę próbną na tym giancie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bisette Napisano 24 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Witam, myślę, że znalazłam Mój Rower To Specialized - Expedition. Polecam wszystkim krótkonogim niewiastom, niezwykła geometria pozwala SIĘGAĆ PALUSZKAMI DO ZIEMI przy jednocześnie zachowanej odległości od siodełka do pedałów. Na wszystkich rowerach o których pisaliśmy jeździłam (przynajmniej po sklepie) i wszystkie przetestowałam. Co sadzicie? Czy lepszy Specialized Expedition czy Specialized Expedition Sport? http://skleprowerowy.pl/Specialized-Expedition-Low-Entry-rozmiar-S-kolor-b(27,17198,17296).aspx czy http://skleprowerowy.pl/Specialized-Expedition-Sport-Low-Entry-rozmiar-L(27,17198,17297).aspx Wygrywa któryś z powyższych, tylko pytanie - który? Bisette Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 linki nie działają , nie wiem dokładnie o jakie rowery chodzi , wygooglowałem sobie 1 Elite - http://specialized.com/pl/pl/bc/SBCProduct.jsp?spid=52748&scid=1003&scname=Rowery+rekreacyjne . Najlepszy z tych rowerów ( teoretycznie ) - 24 biegi ( 3*8 ) , ogólnie najlepszy napęd , amortyzowana sztyca , inne ??? opony , 2. wersja nie elite http://specialized.com/pl/pl/bc/SBCProduct.jsp?spid=52750&scid=1003&scname=Rowery+rekreacyjne - 7 biegów , brak przedniej przerzutki i zwykła sztyca 3. Sport http://specialized.com/pl/pl/bc/SBCProduct.jsp?spid=52749&scid=1003&scname=Rowery+rekreacyjne - od ,,nie elite " różni sie tym że ma przednią przerzutkę -tzn 21 biegów i amortyzowana sztycę Wszystkie te rowery mają taką sama geometrie i są w tym podobne do Gianta - kąt rury podsiodłowej taki sam lub o 0,5 st łagodniejszy za to ostrzejszy kąt główki . Główną różnicę między tymi rowerami ,a Giantam i Schwinnem widzę w tym ,że mają amor . Jeśli jego twardość odpowiednia do twojej wagi to + , jeśli nie to tylko zbędny ciężar . To w miarę przyzwoity amor . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bisette Napisano 28 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Witam no i gitara. Wybór dokonany. Jestem szczęśliwą posiadaczką Specialized Expedition Sport. Jak na razie docieramy się z moją Czarną Sarną, próbujemy trochę różnych ustawień. Generalnie mogę polecić zarówno rower Specialized, jak i sklep w stolicy - KEN 49 - chłopaki naprawdę są pozytywnymi freakami, rowerowymi zajawkowiczami, lubię ludzi, którzy mają pasję. To nie są sprzedawcy rowerów - to są rowerzyści. I naprawdę są zainteresowani żeby pomóc - a nie wcisnąć rower, aby sprzedać. Polecam no i myślę że wątek można zamknąć - miejski ale i do lasu - dla niewysokiej osoby - rowery rekreacyjne Specialized. Dziękuję wszystkim za udział w dyskusji i porady. Bisette Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iowa74 Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Gratuluje że się wkońcu na coś zdecydowałaś. Niech rowerek służy jak najdłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.