Skocz do zawartości

[Ściągacz do korb] Za krótki gwint ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki oto problem, chce ściągnąć korbę.

Mam do tego ściągacz, ale gdy wkręcę w miejsce śruby tą śrubę z gwintem w środku i chce wkręcić ten boleć to okazuje się że bolec jest za krótki.

Czy to możliwe ?

Korba to truvativ howitzer

edit

jeśli klucz okaże się zły to możecie mi polecić taki żeby idealnie pasował ?

• Mod Team

@UP : Widziałeś kiedyś HT? To jest zwykły suport Howitzer :F

A korby ściągasz tak jak na kwadrat, najpierw wykręcasz imbusem śrubę, później na korbę 'nakręcasz' tą większą śrubę ściągacza, jednocześnie przy ten mniejszej wykręconej. Jak już nakręcisz większą to wkręcasz mniejszą tak, by zepchnęła korbę z suportu.

Ściągacz nie może być za krótki :P

Rozmiary gwintów są ok, tylko jak nakręcę ta nakrętkę w miejsce śruby od korby i chce wkręcić bolec to mogę kręcić i kręcić aż kończy się gwint na bolcu i już dalej nie dam rady wkręcić.

Więc wydaje mi się że bolec jest za krótki.

Dodam że na początku bolca jest kawałek gwintu o mniejszym rozmiarze, może tam trzeba coś nakręcić czy coś ?

Ten koniec tego bolca co wkręcasz wchodzi ci do otworu w osi i nie ma oparcia,dlatego wkręca się do końca bez wyciskania korby.Musisz podłożyć coś co zablokuje,zasłoni otwór w osi suportu aby koniec bolca miał oparcie przy wkręcaniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...