kalin20 Napisano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Witam Mam taki oto problem, chce ściągnąć korbę. Mam do tego ściągacz, ale gdy wkręcę w miejsce śruby tą śrubę z gwintem w środku i chce wkręcić ten boleć to okazuje się że bolec jest za krótki. Czy to możliwe ? Korba to truvativ howitzer edit jeśli klucz okaże się zły to możecie mi polecić taki żeby idealnie pasował ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Chodzi Ci o ściągacz na kwadrat? Ta korba jest z tego co pokazuje google na HOLLOWTECH, więc ściągacz Ci nie potrzebny. Zrób zdjęcie i wstaw tego ściągacza i korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 13 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 @UP : Widziałeś kiedyś HT? To jest zwykły suport Howitzer :F A korby ściągasz tak jak na kwadrat, najpierw wykręcasz imbusem śrubę, później na korbę 'nakręcasz' tą większą śrubę ściągacza, jednocześnie przy ten mniejszej wykręconej. Jak już nakręcisz większą to wkręcasz mniejszą tak, by zepchnęła korbę z suportu. Ściągacz nie może być za krótki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Nie wiem jak to jest w przypadku truvativa, ale w octalinku shimano otwór na śrube ma większą średnicę niż bolec ściągacza i trzeba dać odpowiednią podkładke. Może u Ciebie jest podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Moja pomyłka, sry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalin20 Napisano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Rozmiary gwintów są ok, tylko jak nakręcę ta nakrętkę w miejsce śruby od korby i chce wkręcić bolec to mogę kręcić i kręcić aż kończy się gwint na bolcu i już dalej nie dam rady wkręcić. Więc wydaje mi się że bolec jest za krótki. Dodam że na początku bolca jest kawałek gwintu o mniejszym rozmiarze, może tam trzeba coś nakręcić czy coś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Ten koniec tego bolca co wkręcasz wchodzi ci do otworu w osi i nie ma oparcia,dlatego wkręca się do końca bez wyciskania korby.Musisz podłożyć coś co zablokuje,zasłoni otwór w osi suportu aby koniec bolca miał oparcie przy wkręcaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ejdzej Napisano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Włóż w suport jakąś nasadkę( taką od kluczy nasadowych, Gedorę) i ściągacz oprze się o nasadkę i wtedy możesz spokojnie ściągnąć korbę. Ja dokładnie tak zrobiłem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalin20 Napisano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 dobra problem rozwiązany, dałem kilka podkładek pod bolec i poszło dzięki wszystkim za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.