Szmit Napisano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Poszukuję jakichś okularków, tak powiedzmy do stówki. Problem w tym że chciałbym żeby miały dość "uniwersalny" wygląd czyli coś pomiędzy sportowym a takim na co dzień. Zastosowanie to rower/bieganie, użytek codzienny, jazda samochodem. Kolejność nieprzypadkowa. Kategoria trzecia 8-18%. Podobają mi się Arctici S74 (dobrze odmieniłem? ), http://allegro.pl/okulary-sportowe-arctica-s-74-polweglan-na-rower-i1634105842.html gdyby miały polaryzację to bym je brał, bo chyba warto to mieć. Jakieś modele godne polecenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACextreme Napisano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Hej, Jeśli zamierzasz okularów używać także w samochodzie, to niezależnie od pozostałych zastosowań szukałbym tylko i wyłącznie modelu posiadającego polaryzacyjne soczewki. Polaryzacja podczas jazdy samochodem jest naprawdę świetna.... na rowerze zresztą też. Dobre okulary tego typu można kupić w granicach 100-150zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szmit Napisano 13 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Właśnie szukam tylko i wyłącznie modelu posiadającego polaryzacyjne soczewki . Polecisz jakieś modele ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACextreme Napisano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Polecić mogę tylko takie, których sam używam. Mam dwa komplety okularów Endura Stingray. Takie jak tu: http://endurastore.pl/okulary_stingray,34,82.html Są droższe, niż Twoje wymagania finansowe. Jeden model mam od ponad dwóch lat, a drugi od kilku miesięcy. Obie pary są nadal w super stanie i nic im nie dolega, co świadczy o trwałości. W zestawie masz 4 pary soczewek, futerał i woreczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szmit Napisano 13 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Mogę dać więcej, jeśli naprawdę będzie sens. Tym bardziej jeśli miałbym 4 komplety soczewek w zestawie. Te Twoje fajne, ale stricte rowerowe. Chciałbym coś na wzór tych co podałem (S74) lub S49, S69 (nie koniecznie Arctica musi być). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACextreme Napisano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Mam doświadczenia jedynie z okularami Endury oraz Rudy Project, ale te to już abstrakcja cenowa. Endura ma sporo cywilnych modeli, lecz mają tylko jedne soczewki fotochromatyczne, bez polaryzacji. W Stingrey'ach chodzę także na co dzień i jeszcze mnie nikt nie wyśmiał ;-). Okulary ogólnie prezentują wysoką jakość, więc sądzę, że warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeremiach Napisano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Polecam także okulary amerykańskiej firmy Zeppelin ceny oscylują miedzy 80-150zł chyba wszystkie posiadają polaryzację. Sam posiadam Z-7122 używam ich wszędzie samochód, rower, spacery. Już trzeci sezon, gorąco polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warf Napisano 6 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 ... okulary amerykańskiej firmy Zeppelin... Skąd ta informacja, że to amerykańska firma ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalmad Napisano 6 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 godne uwagi mogą być rownież okulary marek goggle oraz uvex, miałem okulary obydwu marek ale tylko goggle z polaryzacją, swietnie sie jezdzi w takich okularach po lesie gdzie jest sporo przyciemnionych miejsc, rownież przydatne są soczewki ktore nie parują ale w wiekszosci są takie montowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tluscioszek Napisano 13 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Ja posiadam od niedawna takie okulary ARCTICA http://www.ceneo.pl/11611956 Jeżdżę w nich na rowerze, chodzę na codzień, jeżdżę samochodem i jestem zadowolony. Są ładnie wykonane, mają dobrej jakości szkła, jak za tę cenę. Nie zanotowałem, żeby zakrzywiały obraz, czy oszukiwały na odległości. Nie wiem,jak z ich wytrzymałością, bo wypadków jeszcze nie miały żadnych, natomiast jedno o czym trzeba powiedzieć, to mają raczej chłodną barwę. Możliwe, że to moje odczucie, bo wcześniej miałem okulary o zdecydowanie ciepłej barwie, lecz postanowiły popłynąć do Szwecji z dużą falą, która mnie ogłuszyła. Ogólnie mogę je polecić. (kwota 109 zł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.