Skocz do zawartości

[Rower] Lapierre Tecnic 700 czy Cube LTD Comp?

Kieziu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Juz parę odpowiedzi od was koledzy otrzymalem za co dziekuje. Zdecydowałem się kupić rower nowy, od razu złożony. Znalazłem takie jak te w temacie. Lapierre jest cały na SRAM X7, natomiast CUBE na Shimano SLX/XT, amortyzator w Lapierre do Rock Shox Recon, a Cubie Tora. Który rowerek byście polecili? Czekam na opinie na plus, oraz na minus.

Pzdr

Napisano

Ja bym się skłaniał ku Lapierre. Lepszy amorek, napęd z jednej półki na pewno będzie działał super sprawnie, hamulce to okropnie dobry sprzęt ;) o niebo lepsze od najtańszych shimano. Same plusy za Lapierre ;)

Napisano

Ja bym się skłaniał ku Lapierre. Lepszy amorek, napęd z jednej półki na pewno będzie działał super sprawnie, hamulce to okropnie dobry sprzęt ;) o niebo lepsze od najtańszych shimano. Same plusy za Lapierre ;)

W Lapierre są hamulce Formula RX, a w Cube Shimano 4451

Napisano

Polecałbym jednak bardziej Lapierre,ze względu na świetne hamulce i amor.Ramy opodobnej specyfikacji i przeznaczeniu,hyba że intersowało by Cię coś do bardziej "sportowych zastosowań",to Lapierre ma inne modele w seri sztywniaków cross-country Pro-Race.Geometrię i specyfikację każdego możesz sprawdzić tutaj;

TECNIC 700

Lapierre Cross-country

Napisano

Juz w sumie wybrałem Lapierre, moim zdaniem ma lepszy amorek, lepsze hamulce i osprzet SRAM X7 nie jest gorszy od Shimaano XT/Deore... i dobra cena

Napisano

Do Cube'a już sie przymierzałem... a do Lapierre będę w tym tygodniu... naraziee z tego co jest zbudowany wybieram Lapierre

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...