1415chris Napisano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Jak to co... w szczene, z byka, w krocze i dwa buty To byl zart prosze mlodziezy..... ale jakbym takiego spotkal, to murowana powyzsza aplikacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 i byś mu poplamił jego sexy rowerowa bluzeczkę made in china styled by usaf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krazen Napisano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Nie poświęcaj takim ludziom nawet sekundy swojego czasu, jest zbyt cenny. Rób swoje i to będzie najlepsza odpowiedź na wszystkie zaczepki głupich ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Ludzie zwracaja na wyglad, wiec sie nie dziw, czasami tez dziwnie sie czuje, gdy pozdrawiam ubranego kolarza tak jak przystalo,a ja tylko okularki,rekawiczki, a reszta bardziej sportowa, bo plecak nie zaduzy, a w szkole trzeba sie jakos przebrac. Czesto mi nieodpowiadaja, a szkoda, bo maly gest a daje motywacje i poczucie takiej przynaleznosci do tej grupy rowerzystow:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 14 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Ja bym takiemu prostakowi powiedział kilka słów prawdy, a jakby się bardziej rzucał to bym go sperfumował pieprzowym i odjechał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Odi, podoba mi się Twoje zamiłowanie do perfumowania, pełne poparcie, świat jest zbyt zasmrodzony.. JaniszMTB, trenuj łydki, mają być konkret, jak Cię za jakiś czas kolejny baran zaczepi z takimi tekstami możesz podwinąc swoje niefachowe sztanki i grzecznie zapytać" takie cuś też se kupisz"? trzym fason i nie zawracaj sobie głowy pierdołami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 @Pixon było coś w stylu "Aha dobra, spieprzaj mutancie". @drezyna może nie mam jakichś bardzo wyrzeźbionych łydek, a od roweru jakoś siły w nogach przybyło ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 16 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 W stosunku do opisanego przez Janisza typa stosuję się do poniższego twierdzenia: "Nigdy nie dyskutuj z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona wcześniej zdobytym tam doświadczeniem " Każda riposta skierowana w stronę Negatywnego Bohatera będzie tylko i wyłącznie zniżeniem się do Jego poziomu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hruppo Napisano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Zgadzam Się z przedmówcą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 [...] do rozmowy podszedł kolejny uczestnik ich eskapady i jak by to powiedzieć zaczął drwić chamsko, a to jak jestem ubrany na jazdę na rowerze, a to jaki mój rower jest zły owszem mam xcr i podarte siodło, uszkodzone mocowanie klocków hamulca i porysowany zacisk ale 16-latkowi ciężko o pieniążki na wymianę części w rowerze po kraksie, a mimo tych usterek kosmetycznych chcę jeździć. Najbardziej zabolały mnie słowa tego pana: "Nie masz kasy na strój i żeby mieć porządny rower nie ośmieszaj się i najlepiej nie pokazuj wśród innych rowerzystów.". Ja nie potrzebuje mieć roweru za 10000zł, stroju rowerowego czy szortów aby spełniać się w tym co lubię... Moim zdaniem takie bufoniaste i zachowanie jest gorszą obelgą dla naszego światka niż ktoś śmigający na rowerze złożonym przez siebie z satysfakcją za niecałe 1500 zł... Znam ten typ ludzi. Można ich określić jako lansiarsko-gadżeciarskich hedonistów, którzy profesjonalizm mierzą jedynie ilością pieniędzy wydaną na sprzęt a nie doświadczeniem. Takie jednostki są w każdym hobby, nie tylko rowerowym (stanowią bardzo dobrą grupę klientów). Z takimi ludźmi się nie dyskutuje, bo zawsze znajdą argument, że ich jest lepsze - bo muszą jakoś usprawiedliwić wydanie astronomicznej sumy na rower. Poza tym zwykle są to drwiny - jak sam już się przekonałeś. Ja na przykład jeżdżę na rowerze w klapkach za 3 PLN, w zwyczajnym niekolorowym ubraniu (bez silikonowych wkładek antybakteryjnych pod pupę), bo tak mi wygodnie, pomimo że jeżdżę rowerem ze średniej półki (nawet nie wiem czy to średnia półka - Kross Trans Alp). Ale w jednym miał rację. Uszkodzone mocowanie klocków, to proszenie się o wypadek. Ja mogę jeździć poobijanym rowerem, z łańcuchem z połową tulejek, ale hamulce muszą działać jak żyleta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angeli Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 ja takich olewam ciepłym z pełna satysfakcja... czemu... rowerek Unibike Pamir (koszt 1600), + Nawigacja gps (1000) + sakwy 300.... a jeżdżę w starych jeansach i zwykłym t-shircie, czarnym sweterku, najzwyklejszych butach.... ja lubię mój strój do jazdy, mimo że nie jest on XPRO(szpanerski), a kasę na super ciuchy i slx wole przeznaczyć na np. szkolenie parolotniowe... moja kasa, moja sprawa co mam na rowerze, w czym jeżdżę... nie zamierzam sie prostakami przejmować, że nie mam czegoś z najwyższej półki, bo nie jeżdżę po to by pokazywać na jaki sprzęt mnie stać, tylko po to by... (zaliczać kolejne dziesiątki, setki, tysiące kilometrów na rowerze...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 20 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 ja lubię mój strój do jazdy, mimo że nie jest on XPRO(szpanerski) Ale strój rowerowy nie powinien być odbierany jako ubiór szpanerski... Co kto lubi, ja cenię sobie komfort podczas treningów czy wycieczek i o bawełnie i dżinsach dawno już zapomniałem. Czy to znaczy, ze jestem szpanerem, jeżdżąc tak a nie inaczej ubranym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 20 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Ciuchy typowo rowerowe są szpanerskie dla tych co nie spróbowali. A one są takie dla wygody i komfortu jeżdżenia. Mądrzejsi od nas właśnie takie wymyślili bo są lepsze ,bardziej komfortowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Czy to znaczy, ze jestem szpanerem, jeżdżąc tak a nie inaczej ubranym? Ale nie używasz dobrego sprzętu, żeby pokazać się przed kolegami, zrobić parę kółek po osiedlu raz w miesiącu lub ewentualnie wykpić tych go mają nico tańszy sprzęt? (pytanie retoryczne). Sprzęt tak naprawdę nie ma tu nic do rzeczy, tylko ludzka mentalność i kultura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vidoq5 Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 a może koleś był z Poznania i jeździ na ostrym kole? Znam takiego jednego pseudointeligenta , do którego takie zachowanie idealnie pasuje, szydzić z każdego , chamsko się odzywać i wytatuować sobie żenującego kolorowego motylka na przedramieniu- bo takiego miał, bo się jednej dziewczynie chciał przypodobać hahaha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 23 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Ale nie używasz dobrego sprzętu, żeby pokazać się przed kolegami, zrobić parę kółek po osiedlu raz w miesiącu lub ewentualnie wykpić tych go mają nico tańszy sprzęt? (pytanie retoryczne). Sprzęt tak naprawdę nie ma tu nic do rzeczy, tylko ludzka mentalność i kultura. Oczywiście, że nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoweryElektryczne Napisano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Panowie i Panie, chamstwo i głupota były i będą... wszędzie. Trzeba tylko umiejętnie tych dwóch rzeczy (z reguły chodzą parami...) unikać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angeli Napisano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Panowie napisałem "XPRO (szpanerski)": Tzn.: można to odebrać typu, super wypasione ubranko na rowerze marki makrokesz, szybciej słyszane niż widziane... nie mam nic do strojów typowo rowerowych, ale mi nie raz już dżinsy d... rzyć uratowały... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 4 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Ja też miałem dzisiaj nieprzyjemną sytuację.Wracałem do domu z wyprawy byłem już dość blisko domu, gdy zauważyłem dwóch kolesi na rowerach.Jeden miał gianta xtc na xtrze, crossmaxach wcsie, drugi jakiegoś starego trekinga.Goście byli ubrani niezbyt rowerowo, dżinsy, brak kasków, brak spd.Ruszyłem za nimi jechali koło 18km/h więc ich wyprzedziłem i skręciłem w inną drogę.Jadę kawałek dalej widzę ich jak jadą na ulicę na którą i ja się kieruje.Dojechali do mnie zmierzyliśmy się wzrokiem, gość włączył blokade amora i przycisnął, trzymałem się obok niego przez kilkaset metrów, ale na chwilę się schowałem bo jechało auto.Próbuje go wyprzedzić, ale było z górki i lekkie koła zrobiły swoje.Odpuściłem i skręciłem w moją ulicę, gdy tylko przejechałem na drugą stronę usłyszałem szyderczy śmiech obu kolesi, a co najgłupsze najgłośniej śmiał się ten co jechał z tyłu za nami i się przyglądał jego kolega.Wkurzyłem się, ale pojechałem dalej w swoja stronę.Gość wsiada na rower za kilkanaście tysięcy i myśl, że jest nie wiadomo kim.Na dłuższym dystansie myślę, ze bym go pokonał.A naj.śmieszniejsze jest to, że gość w sile wieku na rowerze ważącym 9kg ledwo wyścignął 14latka na rowerze 12kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angeli Napisano 4 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 @Piksel, drobny błąd -> nie ścigaj się z cwaniakami bo: 1. jak wygrasz to Ciebie wyśmieją 2. jak przegrasz to Ciebie wyśmieją najlepiej jechać swoje i olać cwaniaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Nie podejmuj nigdy rękawicy z takimi ludźmi, gdyż: 1) Zawsze mają rację 2) Gdy nie maj racji, patrz punkt 1. Zniżasz się wtedy do ich poziomu i w tym momencie już przegrałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavvel Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Po prostu (jak ktoś ma w stopce)- nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. Nie ma się co takimi przejmować, to bardzo smutni ludzie. P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angeli Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Pavvel -> to jest jedno z najmądrzejszych praw na świecie (Prawa_Murphy'ego) Prawa Murphy'ego Wiki i te same prawa jako cytaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supersam Napisano 6 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Niema co dyskutować z wszystko wiedzącymi i umiejącymi pozerami, bo i po co. Szkoda czasu i zdrowia, lepiej wsiąść na rower i pojeździć bez względu na to jaki ma się sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrawitacyjnyPl Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 pseudo miłośnik okazał się zwykłym szpanerem. naprawdę, nie ma potrzeby przejmować się takimi - dla własnego zdrowia olać tę sytuację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.