Skocz do zawartości

[opony] porównanie dwóch do MTB

ziemian

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam mały dylemat które opony wybrać do jazdy w terenie (szuter, błoto, asfalt bardzo słabej jakości, ścieżki las) i jazdy po drogach asfaltowych.Moje dwa typy:

SCHWALBE ROCKET RON PERFORMANCE 26*2,1

http://allegro.pl/opona-mtb-schwalbe-rocket-ron-performance-26x2-1-i1642620904.html

CONTINENTAL RACE KING 26*2,2

http://allegro.pl/opona-continental-race-king-2-2-zwijana-bs-i1658738822.html

Czy może coś całkiem innego???

I jeszcze jedno zwijana czy drutówka???

pozdrawiam

Napisano

Nie wiem jak rocket rony ale posiadam sam conti race king 2.2(drutówka) i polecam, świetne na suchy teren, małe opory toczenia i świetnie trzymają drogi a dzięki grubemu balonowi są dość wygodne.

Napisano

Miałem Rocket Rony w tym rozmiarze byłem zadowolony,są szybkie w terenie i na asfalcie dobra przyczepność ,ale gorzej gdy ten asfalt jest rozmiękczony od upału. :no: RR ma żadsze klocki od tego RK,który będzie bardziej uniwersalny i hyba z mniejszymi oporami toczenia.Szerszy kapeć da większy komfort,na minus przemawia większa masa,no ale coś za coś.Moje wskazanie lekko na RK! :thumbsup:

Napisano

Jeśli jeżdzisz ze zdecydowaną przewagą po asfalcie to lepiej rozmiar 2.0,ale jak lubisz sporo poszaleć w terenie to oczywiście 2.2! :thumbsup:

Napisano

Posiadam Race Kingi w wersji 2,2. Są to genialne oponki. Bardzo małe opory toczenia, w terenie spisują się świetnie. Duże balony ładnie amortyzują wstrząsy.

Kumple z klubu jeżdżą na 2,0 i też są bardzo zadowoleni. Oponki są bardzo uniwersalne. Dopiero w głębokim błocie mogą wystąpić większe problemy, ale przecież nie ma opon do wszystkiego... :)

Tutaj masz linik do testu RK 2,0

www.mtbnews.pl/content/view/2900/39/

Napisano

Dzięki a jakie do nich dętki polecacie???

Teraz mam opony Schwalbe Smart Sam 2,10 i jeżeli kupię 2,20 to dętki będą spokojnie pasować nie???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...