kilerus Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Witam. Ostatnio podjąłem się zadania wyczyszczenia hamulców V-ek z różnego syfu. W trakcie składania okazało się że linka się rozwarstwiła i pancerz chodzi z dużym dość oporem. Skutkuje to tym, że klamki same nie odbijają, trzeba im pomóc. Ot taki szkopuł. Udałem się więc do rowerowego po nowy sprzęt, a tam koleś zawołał jak za zboże za pancerz po 7 zł jakiś noname. Stwierdziłem że trochę przegiął z ceną ot skutki monopolu. Toteż zmuszony jestem na zakup osprzętu na allegro, wiem że troche za przesyłkę dopłacam ale i tak bedę do przodu. Potrzebuje kompletu na przód i tył. Wypatrzyłem na allegro fajny pancerz biały, który spodobał mi się od początku klyk No i tego myślałem o takiej lince . Do tego taka fajeczka i końcóweczki pancerza. Wiem, że obie aukcje są od innych ludzi, ale to i tak na plus zliczając wszystko. Czy to wszystko współgra ze sobą, el. czy jest co lepszego w podobnej cenie za cały zestaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soviec Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 A nie lepiej Ci kupić wszystko w jednym sklepie na allegro i za przesyłkę płacisz jeden raz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psycho Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 http://allegro.pl/pancerz-black-carboon-zestaw-4-linki-i-koncowki-i1647330148.html ja polecam coś takiego Dobre jakościowo i fajnie wyglądają Kupiłem rok temu identyczny komplet i starczyło mi to na 2 razy na cały rower (hamulce i przerzutki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilerus Napisano 12 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 A nie lepiej Ci kupić wszystko w jednym sklepie na allegro i za przesyłkę płacisz jeden raz? Niby tak, tylko nie wiem czemu, ale od początku spodobał mi się ten białas. Z tego co widzę na alledrogo to w komplecie dostać całość to osprzęt jagwire. Cena nie do przełknięcia w tej chwili dla mnie. http://allegro.pl/pancerz-black-carboon-zestaw-4-linki-i-koncowki-i1647330148.html ja polecam coś takiego Dobre jakościowo i fajnie wyglądają Kupiłem rok temu identyczny komplet i starczyło mi to na 2 razy na cały rower (hamulce i przerzutki) Hmm tego carbona to chyba zakupie na drugi rower, którego muszę naprawić, ale to w przyszłym terminie. Teraz priorytetem jest zrobienie moje poczciwego Grand Adventura Chyba jednak zdecyduje się na to co w pierwszym poście, podoba mi się ten białas :/ Przełknę tą przesyłkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Pancerze i linki Clarksa są wielce spoko... Sam ich używam i jestem bardzo zadowolony. Poszukaj po sklepach internetowych (wiem że Cyklotur ma te pancerze więc może tam zacznij). I kup fajkę bez modulatora... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Do tego taka fajeczka Odpuść sobie, chyba że chcesz hamować piętami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilerus Napisano 12 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Pancerze i linki Clarksa są wielce spoko... Sam ich używam i jestem bardzo zadowolony. Poszukaj po sklepach internetowych (wiem że Cyklotur ma te pancerze więc może tam zacznij). I kup fajkę bez modulatora... Dzięki za namiar na cykltour. Zakupiłem tam prawie wszystko co potrzebowałem. Białego pancerza na przerzutki nie mieli, dokupie przy okazji na alledrogo. Czekam na przesyłkę i znowu w trasę Jeszcze raz dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 To słabo szukałeś http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_pancerz-linki-hamulca-clark-s-CLARK'S.html?PT=53194157&PZTA=8&HNT=T&PD=53010565&WSZDZ=T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnyADV Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 jak masz te hamulce shimano, to kup pancerz też shimano, bo w tylko w ten sposób otrzymasz dobrze działający system. jakość i czystość linek i pancerzy w hamulcach V mają duże znaczenie. swoją drogą cena jaką wymieniłeś na początku nie jest jakaś nienormalna. ale to tylko mój punkt widzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 27 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Kto powiedział że z hamulcami SH dobrze współpracują tylko pancerze SH ? Bzdura. W części drugiej się zgadzam, czystość linek i pancerzy ma duże znaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Kto powiedział że z hamulcami SH dobrze współpracują tylko pancerze SH ? Bzdura. W części drugiej się zgadzam, czystość linek i pancerzy ma duże znaczenie. Ciekawe co mieliby zrobić biedni użytkownicy hamulców tektro, aluhonga, promaxa. Nic tylko postawić rower na cegłach i nie jeździć bo nie ma szansy na współprace.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnyADV Napisano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Kto powiedział że z hamulcami SH dobrze współpracują tylko pancerze SH ? Bzdura. W części drugiej się zgadzam, czystość linek i pancerzy ma duże znaczenie. nie "tylko", ale "najlepiej" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaroS Napisano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Ja osobiście polecam zestaw xtr do hamulców v-brake można już wyrwać za 40zł taka cena z racji małej popularności v'ek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.