Skocz do zawartości

[Hamulec] Zakup linek i pancerza do V-ek

kilerus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostatnio podjąłem się zadania wyczyszczenia hamulców V-ek z różnego syfu. W trakcie składania okazało się że linka się rozwarstwiła i pancerz chodzi z dużym dość oporem. Skutkuje to tym, że klamki same nie odbijają, trzeba im pomóc. Ot taki szkopuł. Udałem się więc do rowerowego po nowy sprzęt, a tam koleś zawołał jak za zboże za pancerz po 7 zł jakiś noname. Stwierdziłem że trochę przegiął z ceną ot skutki monopolu. Toteż zmuszony jestem na zakup osprzętu na allegro, wiem że troche za przesyłkę dopłacam ale i tak bedę do przodu.

Potrzebuje kompletu na przód i tył.

Wypatrzyłem na allegro fajny pancerz biały, który spodobał mi się od początku :Dklyk

No i tego myślałem o takiej lince . Do tego taka fajeczka i końcóweczki pancerza.

Wiem, że obie aukcje są od innych ludzi, ale to i tak na plus zliczając wszystko. Czy to wszystko współgra ze sobą, el. czy jest co lepszego w podobnej cenie za cały zestaw.

A nie lepiej Ci kupić wszystko w jednym sklepie na allegro i za przesyłkę płacisz jeden raz?

Niby tak, tylko nie wiem czemu, ale od początku spodobał mi się ten białas. Z tego co widzę na alledrogo to w komplecie dostać całość to osprzęt jagwire. Cena nie do przełknięcia w tej chwili dla mnie.

http://allegro.pl/pancerz-black-carboon-zestaw-4-linki-i-koncowki-i1647330148.html

ja polecam coś takiego :) Dobre jakościowo i fajnie wyglądają :P

Kupiłem rok temu identyczny komplet i starczyło mi to na 2 razy na cały rower (hamulce i przerzutki)

Hmm tego carbona to chyba zakupie na drugi rower, którego muszę naprawić, ale to w przyszłym terminie. Teraz priorytetem jest zrobienie moje poczciwego Grand Adventura :)

Chyba jednak zdecyduje się na to co w pierwszym poście, podoba mi się ten białas :/ Przełknę tą przesyłkę.

Pancerze i linki Clarksa są wielce spoko... Sam ich używam i jestem bardzo zadowolony. Poszukaj po sklepach internetowych (wiem że Cyklotur ma te pancerze więc może tam zacznij). I kup fajkę bez modulatora...

Dzięki za namiar na cykltour. Zakupiłem tam prawie wszystko co potrzebowałem.

Białego pancerza na przerzutki nie mieli, dokupie przy okazji na alledrogo. Czekam na przesyłkę i znowu w trasę :) Jeszcze raz dzięki :)

• 2 tygodnie później...

jak masz te hamulce shimano, to kup pancerz też shimano, bo w tylko w ten sposób otrzymasz dobrze działający system. jakość i czystość linek i pancerzy w hamulcach V mają duże znaczenie.

swoją drogą cena jaką wymieniłeś na początku nie jest jakaś nienormalna. ale to tylko mój punkt widzenia

Kto powiedział że z hamulcami SH dobrze współpracują tylko pancerze SH ?:wallbash:

Bzdura.

W części drugiej się zgadzam, czystość linek i pancerzy ma duże znaczenie.

Ciekawe co mieliby zrobić biedni użytkownicy hamulców tektro, aluhonga, promaxa. Nic tylko postawić rower na cegłach i nie jeździć bo nie ma szansy na współprace.... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...