Skocz do zawartości

[lampka przednia] który Cat Eye?

Rammzes

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

zrobiło się uciążliwie ciepło, więc chciałbym pojeździć w nocy. Moja stara lampka się rozpadła i nie działa tak jak bym sobie życzył, więc czas ją zastąpić. Zwracam się do Was z pytaniem, którą z poniższych lampek wybrać, jeśli chcę jeździć tylko po asfalcie, ale z dosyć dużą prędkością, około 25km/h.

Aha, proszę nie patrzeć na dosyć znaczne różnice w cenie w podanych linkach. Tą pierwszą mam okazję kupić znacznie taniej. Ogólnie to jestem otwarty na inne propozycje, które jednak nie przekroczą 100zł.

Cateye HL-EL520

Cateye HL-EL135

Jakich lampek szukać, z jaką ilością lumenów, tudzież kandeli, żeby nadawała się do jazdy po asfaltach?

Napisano

Wybierz 530,ale możesz też wybrać 520 model.A możesz zdradzić mi gdzie możesz kupić taniej?bo przymierzam się do kupna właśnie.

• 2 tygodnie później...
Napisano

El-135 świeci mizernie, bardzo. EL-220 w podobnej cenie też nie powala. Miałem podobny dylemat rok temu i wziąłem El-320 ale za nieco ponad 100zł, w tym sklepie co podałeś drogo.

Fajnie porównać na żywo, ja miałem w dwóch sklepach taką możliwość.

EL-320 nie dość że oświetla krąg przed rowerem to długi i mocny snop światła idzie daleko w przód, znaki "świecą" na ponad 200m i więcej. Do tego kierowcy puszek zwracają na rowerzystę uwagę o czym nie raz się przekonałem. Do miasta i do jazdy z "dosyć dużą prędkością, około 25km/h" spokojnie się nada choć u mnie to prędkość mizerna , ale każdy ma inną skalę :D Z drugiej strony jak masz okazję wziąć wyższy model Cateye w tej cenie to ja bym się skusił, nie powinien być gorszy a może być jeszcze lepszy, w tej EL-320 jest jedna mocna dioda, w tych słabszych kilka mizernych więc kierował bym się w kierunku modeli jednodiodowych.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Mam MHL-EL135 i na asfalt moim skromnym zdaniem wystarczy(krótkie trasy). Z tym, że cena nieco wysoka... Któryś z użytkowników forum jest specem od oświetlenia, może on pomoże. Poszukaj w wątkach o oświetleniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...