rmn1 Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 O to sprzęcik dla którego sprzedałem swojego Kellysa (na ramie Scarpe, który nawet gdzieś tu jest...). Może na razie specyfikacją d*py nie urywa, ale i tak jestem megazadowolony. Tak to jest obecnie: Rama: Platinum Series 6066 butted & hydroformed aluminum, cold-forged dropouts, G2 29" Geometry, size 19" Widelec: RockShox Dart 3 29", 80mm travel, 46mm offset crown, coil spring, turnkey lockout w/external rebound adjustment Manetki: SRAM SX 4, trigger Przednia przerzutka: Sram X.9 Tylna przerzutka : SRAM SX 4 Kaseta: SRAM PG830 11-32T, 8spd Piasta przód: Shimano M65 Piasta tył: Novatec (tylko jaka?) Obręcze: Bontrager Ranger disc 29" rims, 32h Opony : Bontrager XDX, 29x2.1 (53/51), tubeless ready Korby: XT-M760 (Shimano FC-M341-S, 42/32/22) Siodło: Bontrager Race Sztyca: Bontrager SSR, micro adjust, 27.2 Kierownica: Boplight Team (Bontrager Big Sweep, 600mm width, 15d backsweep) Mostek: Boplight Team (Bontrager SSR, 10d rise) Chwyty: Boplight Team (Bontrager) Stery: 1-1/8" threadless, semi-integrated, semi-cartridge bearings Hamulce: Avid Juicy 3 (Shimano M415, mechanical disc, 160mm 6-bolt rotors) Licznik: Sigma 1009 Przez pare modyfikacji udało się zejść z 14,3kg do około 13kg (waga moja - moja i roweru = średnio 13,0kg) Zdjęcia: Gary Fisher Mamba (każde zdjęcie można powiększyć) na pewno jeszcze w tym roku chciałbym sztuce Boplight Team 27,2x400 i pedały pewnie Author Litheum...i może dętki wyjąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Od razu gratuluję Fisherka!Gary jak marzenie.Super ramka,z resztą i całość. :thumbsup:Waga całkiem niezła jak na 29-nera. Rower kupiony jako całość i modyfikowany czy składany od początku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 12 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Kupiony jako całość, wymienione to co pogrubione + licznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henrus Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Czy te hamulce dają radę? Jaka jest Twoja waga razem z rowerem? W jakim terenie jeździsz? Mam Mambę z hamulcami Shimano BR-M416 i przy mojej wadze razem z rowerem ok. 110 kg często brakuje skuteczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Czekamy w takim razie na wrażenia z jazdy nowym nabytkiem.Jakie odczucia po przesiadce z Kellysa? No i pytanie co do mostka,wygląda na długaśny nie przesadziłeś trochę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 wyglada na to, ze przesadzil z rozmiarem ramy i kupil za mala jesli wazysz ponad 75-80kg, to mozesz juz w sumie odliczac dni, kiedy ci cos strzeli w okolicach podsiodlowki...chyba, ze szczescie wezmie gore ile wzrostu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 13 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Nabiał Wzrost koło 191cm, waga koło 84kg. Jak pytałem o rozmiar radzili 19". Ta sztyca jest wsunięta w ramę mocno ponad minimum. Moja jazda to sklep+szosa+polne drogi, turystycznie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 A może są jakieś pedała lżejsze niż te Accent Lithium (264g para) w podobnej cenie? Chociaż nie wydaje mi się żeby coś takiego było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 12 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Doszedłem do wniosku, ze z pedałami poczekam, aż z obecnymi coś zacznie nie grać...ale kupiłem bidon Zefal Arctika, teraz potrzebuje koszyczka, w sklapie był carboonowy Elite, ale cena 119zł mnie odstrasza. Takie coś znalazłem na allegro: http://allegro.pl/koszyk-karbonowy-x-bc08-waga-29g-i1714604891.html konkurencję stanowi Elite Custom Race, ale ten karbonowy w sklepie był taki fajny, sztywny, wydawało mi się że twardo trzyma bidon. Każdy karbonowy koszyk taki będzie? Ktoś zna firmę rdx? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 18 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Kontynuując ten monolog informuję, że idzie do mnie elegancka sztyca Boplight. Tym samym udało się złożyć ładny komplet rurek:) A i -100g:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 21 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Jest już zamontowana nowa sztyca. Nie wiem jak Wam, ale mi w oczy rzucają się 2 drobiazgi: zacisk sztycy i srebrne podkładki pod mostek. Jeśli Ktoś ma karbonowe podkładki to chętnie kupie w rozsądnej cenie;) Sztyca widoczna na ostatnim zdjęciu. Gary Fisher Mamba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 30 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Jest koszyk. Troche za wysoko mam w ramie śruby na koszyk + dosyć wysoki bidon = ledwo się mieści. Ale da sie korzystać Tu większe zdjęcie (po kliknięciu na ostatnie na dole): Gary Fisher Mamba A tu małe: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 30 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 gdybys chcial biale podkladki ritcheya, to mam takie na zbyciu - caly zestaw jesli moge ci cos doradzic, to staraj sie nie kupowac nieznaczacych dupereli w kosmicznych cenach typu koszyk na bidon, tylko odkladaj kase na amora i kola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 30 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Tak, tylko koła i amortyzator to kosmiczne pieniądze:) A taki o koszyczek sobie kupić to co innego...35zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 13 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Ciekawi mnie jak się jeździ na takich widelcach: I ile kosztują takie widelce z drugiej ręki? Na allegro nie ma. Druga sprawa, jak ludzie jeżdżą na SS? Podoba mi się taki rower ale sam bym chyba się nie zdecydował... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 mnie zastanawia zawsze, czy ci ludzie swiadomie kupuja widelce 465, a nawet 445mm do ram przystosowanych nierzadko pod 100mm skoku amor o wysokosci 500-510mm przyklad rypania geometrii na foto powyzej, a przynajmniej tak to wyglada - taki rower przy duzych predkosciach nawet po plaskim potrafi dostarczyc zbednych emocji... widelec o takim ksztalcie to lipa, jesli chodzi o komfort, a polaczenie rurek z widelkami moze lapac luzy, lepiej sprawuja sie widly np o ksztalcie ninerowych jak dla mnie na rowerach zza wody nie ma sie co wzorowac, bo tam ludzie wlasnie lubia powielac takie dziwne pomysly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 nabial, podaj jakieś nazwy żebym mógł sobie poczytać. To coś amortyzuje, czy komfort jak na zwykłym sztywniaku, np. na street'cie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 co do odczuc, to nie powiem ci nic, bo nigdy nie praktykowalem dostatecznie dlugo, by bawic sie w porownania sam temat tez jest mi raczej obcy, ale sensowne ksztalty robi np: karbon - niner, on-one, stal - surly, chyba kona i salsa...staralem sie rzucic swiatlo na w miare dostepne firmy z polskiego pkt widzenia, bo zakladam, ze male manufakturki zza oceanu na nic sie zdadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 28 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Tak to jest obecnie: Rama: Platinum Series 6066 butted & hydroformed aluminum, cold-forged dropouts, G2 29" Geometry, size 19" Widelec: RockShox Dart 3 29", 80mm travel, 46mm offset crown, coil spring, turnkey lockout w/external rebound adjustment Manetki: Sram X-0 Gripshift Przednia przerzutka: Sram X.9 Tylna przerzutka : SRAM SX 4 Kaseta: XT 11-34T, 9spd Piasta przód: Shimano M65 Piasta tył: Novatec (tylko jaka?) Obręcze: Bontrager Ranger disc 29" rims, 32h Opony : Bontrager XDX, 29x2.1 (53/51), tubeless ready Korby: XT-M760 Siodło: WTB DEVO Thinline Sztyca: Boplight Team 27,2x400 Kierownica: Boplight Team Mostek: Boplight Team Chwyty: Boplight Team Stery: 1-1/8" threadless, semi-integrated, semi-cartridge bearings Hamulce: Avid Juicy 3 Licznik: Sigma 1009 Koszyk: Elite Custom Race Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 21 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Zauważalna będzie różnica między tylną sx4 a x9? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Jest trochę zmian. Więcej zdjęć w podpisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 17 Października 2011 Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Ihmo, albo dokup dwie śrubki niebieskie do korby, albo załóż oryginalne, bo za ciekawie to nie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 29 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Wiesz, śrubki to taki nie istotny (w tym momencie) szczegół, takie przyszły razem z korbą więc takie dałem. Doszła do mnie opona Maxxis Crossmark 29x2,1 i tera poluję na drugą sztukę... Jeszcze jedno, może ktoś ma jakieś pojęcie na temat wagi tych kół? Bo jeśli chciałbym lżejsze upolować, to nawet nie wiem ile te ważą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 26 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Rama: Platinum Series 6066 butted & hydroformed aluminum, cold-forged dropouts, G2 29" Geometry, size 19" Widelec: Fox F29 80 RL (F80, F-series) Manetki:Sram Gripshift X-0 Przednia przerzutka: Sram X.9 Tylna przerzutka: Sram X-9 Kaseta: Shimano XT Łańcuch: Shimano XT Piasta przód: Shimano M65 Piasta tył: Novatec (tylko jaka?) Obręcze: Bontrager Ranger disc 29" rims, 32h Opony : Bontrager XDX, 29x2.1 (53/51), tubeless ready Korby: XT-M760 Pedały: Accent Lithium Siodło: WTB Devo Sztyca:Boplight Team 27,2x400 Zacisk sztycy: BBB Kierownica: Boblight Team (Flat) Mostek: Boplight Team Chwyty: Boplight Team Stery: 1-1/8" threadless, semi-integrated, semi-cartridge bearings Top cap: Ritchey Carbon Hamulce: Avid Juicy 3 Tarcze: Magura Marta SL Licznik: Sigma 1009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 4 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 - 2x Maxxis Crossmark 29x2.1 - 2x Maxxis Ultralight 26x1.9-2.125 - Shimano SLX BR-M665 - Easton MonkeyLite CNT SL 25.4x610 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 11 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
rmn1
O to sprzęcik dla którego sprzedałem swojego Kellysa (na ramie Scarpe, który nawet gdzieś tu jest...). Może na razie specyfikacją d*py nie urywa, ale i tak jestem megazadowolony.
Tak to jest obecnie:
Rama: Platinum Series 6066 butted & hydroformed aluminum, cold-forged dropouts, G2 29" Geometry, size 19"
Widelec: RockShox Dart 3 29", 80mm travel, 46mm offset crown, coil spring, turnkey lockout w/external rebound adjustment
Manetki: SRAM SX 4, trigger
Przednia przerzutka: Sram X.9
Tylna przerzutka : SRAM SX 4
Kaseta: SRAM PG830 11-32T, 8spd
Piasta przód: Shimano M65
Piasta tył: Novatec (tylko jaka?)
Obręcze: Bontrager Ranger disc 29" rims, 32h
Opony : Bontrager XDX, 29x2.1 (53/51), tubeless ready
Korby: XT-M760 (Shimano FC-M341-S, 42/32/22)
Siodło: Bontrager Race
Sztyca: Bontrager SSR, micro adjust, 27.2
Kierownica: Boplight Team (Bontrager Big Sweep, 600mm width, 15d backsweep)
Mostek: Boplight Team (Bontrager SSR, 10d rise)
Chwyty: Boplight Team (Bontrager)
Stery: 1-1/8" threadless, semi-integrated, semi-cartridge bearings
Hamulce: Avid Juicy 3 (Shimano M415, mechanical disc, 160mm 6-bolt rotors)
Licznik: Sigma 1009
Przez pare modyfikacji udało się zejść z 14,3kg do około 13kg (waga moja - moja i roweru = średnio 13,0kg)
Zdjęcia: Gary Fisher Mamba (każde zdjęcie można powiększyć)
na pewno jeszcze w tym roku chciałbym sztuce Boplight Team 27,2x400 i pedały pewnie Author Litheum...i może dętki wyjąć.
44 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.