Skocz do zawartości

[rower] dual/4x do 1500zł

Nathrezen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć :)

Szukam roweru o geometrii ramy podobnej do rowerów do 4x/dual z amortyzatorem (80-120), przerzutkami (tylko tylnymi) i kołami 26". Mam 178 wzrostu i ważę 58kg, rower chcę używać do jazdy w terenie (lekkie enduro) jak i do jazdy "po bułki". Myślałem o tym http://allegro.pl/rower-dirt-street-idealny-prodigy-9-81-i1651904075.html ale największym mankamentem jest to że jest on w single speed'dzie :(. Hamulce posiadam ze starego roweru (Hayes'y Stroke'i). Myślę że rama powinna mieć 14" (albo i trochę mniej) ale tutaj zaczynają się schody, bo dobór przerzutek, łańcucha, suportu itp. nie powinny sprawiać mi problemu (tak sądzę, do tej pory jeździłem MTB'kiem którego sam składałem więc złożenie roweru nie powinno być problemem) ale nie wiem jakie ramy są przystosowane tylko do single speed'a a w których mógłbym zamontować normalną kasetę, i dlatego zwracam się do was :). Myślałem o ramie typu http://allegro.pl/nowa-lf-dragstar-09-14-i-16-mtb-enduro-4x-fr-wys-0-i1656291989.html albo two4player ale nie wiem która będzie się lepiej nadawać do moich oczekiwań. Opcja zmiany koła, łańcucha itp. aby rower posiadał single speed jest mile widziana ale tylko opcjonalna (chciałbym spróbować street/dirtu ale głównym celem jest rower "do wszystkiego" a nie tylko do tych dziedzin).

Pozdrawiam i przepraszam jeżeli temat był już setki razy wałkowany, trochę szukałem podobnych ale mało osób ma takie same wygórowane wymagania co ja.

Napisano

Ciężko się połapać w tym co piszesz.

Prodigy 9,81 to kiepska rama z wykonania i za ciężka do 4x/dualu.

Two4 Player jest pod 24" a sam mówiłeś, że chcesz 26".

Dragstar to klasyka gatunku więc powinna ogarnąć w miarę.

Ale jeśli chcesz coś uniwersalnego to coś z poziomymi hakami by się przydało.

Może Romet Pelicancan, jakieś nówki może gdzieś się jeszcze ostały.

Napisano

A czy Dragstar ma możliwość zamontowania tylnych przerzutek? Wiem że trochę chaotycznie to napisałem, ale cieszę się że ktokolwiek w ogóle mnie zrozumiał :icon_mrgreen: . A jaki do tej ramy by się przydał widelec? Mniej więcej kojarzę modele ale większość jest 130+ więc nie wiem jakie są porządne 80 czy 100.

A i jeszcze co do tej ramy, to nie ma jakiejś alternatywy co do tego Romet Pelicanan'a? Trochę droga jako nówka, a używek nie znalazłem, a szukam jakiejś w przedziale 500zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...