LosKaczor Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Witam serdecznie, rok z kawałkiem śmiagam na mojej pierwszej szosie Merida 880-16(na razie 3,5k zrobione, ale do końca wakacji na pewno jeszcze ze 4k zrobię, bo teraz 100km w 3h robię jak mam czas) i zastanawiam się, czy nie wymienić paru komponentów na karbonowe. Na pierwszy rzut pomyślałem o sztycy i widelcu. W moim rowerku jest sztyca X-mission: http://rowerowawaga.pl/index.php?d=artykul&kat=47&mar=103&art=2479 Czy warto zainwestować w coś lekkiego karbonowego? Jeśli tak to co(dajcie jakieś linki do polecanych komponentów)?? Dodam, że 16cm jest schowanych w ramie(troszkę ponad 6cm od punkty gdzie pokazują maksimum wyciągnięcia), więc chyba mógłbym kupić też krótszą sztyce. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Przede wszystkim, jakim budżetem dysponujesz. Wysłano z HTC Magic z użyciem Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LosKaczor Napisano 12 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Nie mam sprecyzowanego tego dokładnie. Nie chcę wydać za dużo, tzn 500zł to już sporo jak dla mnie. Ale do 300zł powiedzmy. Jak by było lekko powyżej to też się uciuła. Dodam, że po zimie nawet, ważę mniej niż 80kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LosKaczor Napisano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Czy ktoś może korzystał z usług tej firmy i może się wypowiedzieć?? http://jarek-lt-sklepikluxtecha.blogspot.com/2009/02/komponenty-carbonowe-luxtech.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Poszukaj informacji na light-bike, kilka osób już jeździ na tej rurce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.