Skocz do zawartości

[koło] - centrowanie

Yoshimitsu9

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po pierwsze Witam wszystkich forumowiczów w tak piękny weekend. :) Zwracam się drodzy Państwo o nie wielką pomoc w opisaniu czy z tym kołem można coś zrobić, mianowicie w kole jest małe bicie. Posiadam w mieście dobrego fachowca , lecz nie o to chodzi , moje pytanie pojawia się czy da się to koło wyprostować. Moim zdaniem tak. Proszę sie ustosunkować do filmu który podaje w załączniku.

Pozdrawiam i dziękuje wszystkim. Dodam jeszcze , że bardzo zależy mi na szybkiej wypowiedzi. :thanks:

Więc załączika się nie udało wrzucić :)

Proszę o to link - jedyne 16mb , wydaje mi się że to nie problem chwilke poczekać :)

http://www.wrzuc.to/TUUcP4lC.wt

Napisano

koło nie jest rozcentrowane tylko wygląda jak byś zdrowo nim zdzielił np. w krawężnik, chyba lepiej dać nową obręcz bo ta już nigdy nie będzie w 100% sprawna, mogła doznać mikropęknięć których nie widać

ja bym już nie centrował tylko wymienił

dla 100% pewności przydał by się filmik od frontu i zdjęcie tego spłaszczenia na feldze

Napisano

Sęk w tym , że ja te koło mam kupić i sprzedawca (użytkownik forum), zapewnia mnie że na 100% jest pewny że to się da wycentrować.

Koło było nie złożone - poleciłem mu żeby je złożył , poszedł do serwisu i podobno tam mu skrzywili obręcz.

Dlatego taniej chciałbym od niego kupić , czy tylko da się to wyprostować , Czy szukać innego koła ?Co poradzisz ?

Napisano

jeżeli wcześniej obręcz była prosta, a zrobili to podczas składania to pewnie da się to wyprostować, pewnie za mocno naciągli szprychy, pomijając to,że ja bym w takim stanie po centrowaniu koła nie odebrał

Napisano

Tak właśnie rzekoma usterka powinna być naprawiona przez samego "Szefa" w serwisie , lecz po 2 próbie "fachowcy" nic nie zrobili.

Nie wiem czy kupować to koło czy nie bardzo- doradźcie.

Napisano

Według mnie jest to tylko żle wycentrowane koło,często pojawia się takie wybrzuszenie gdy centrujemy powstałe bicie boczne zapominamy o tym,że możemy mieć tkzw.jajo.Myślę,że nawet średniozdolny fachowiec powinien sobie z tym bez problemu poradzić o ile oczywiście sama felga nie jest pogięta. :thumbsup:

Napisano

marky5 z szacunkiem ale jak "czesto" pojawiaja Ci sie takie rzeczy, to raczej oddawaj kola do serwisu :icon_wink:

Koło było nie złożone - poleciłem mu żeby je złożył , poszedł do serwisu i podobno tam mu skrzywili obręcz.

Dlatego taniej chciałbym od niego kupić , czy tylko da się to wyprostować , Czy szukać innego koła ?Co poradzisz ?

Cos mi sie tu kupy nie trzyma, rozumiem, ze sa kiepscy skladacze kol ale nawet cos takiego raczej nie wyszloby spod ich reki.

Pytanie czy wogole to kolo bylo "robione", w co mi sie nie chce wierzyc, czy ktos tylko wrzucil szprychy aby kolo nabralo wygladu ale i nawet w tym wypadku obrecz musialaby byc niezle skrzywiona zeby miec takie bicie.

No chyba, ze ktos zaczal sobie naciagac szprychy "jak popadnie".

Trudno po tym filmiku ocenic stan obreczy.

Napisano

Słuchajcie , mam naprawdę dobrego specjalistę od takich rzeczy :) Zobaczymy co z tego będzie jak do mnie to koło przyjedzie (W tym tygodniu) Wszystko Wam opowiem itd.

Pozdrawiam i dzięki wielkie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...