Yoshimitsu9 Napisano 12 Czerwca 2011 Napisano 12 Czerwca 2011 Po pierwsze Witam wszystkich forumowiczów w tak piękny weekend. Zwracam się drodzy Państwo o nie wielką pomoc w opisaniu czy z tym kołem można coś zrobić, mianowicie w kole jest małe bicie. Posiadam w mieście dobrego fachowca , lecz nie o to chodzi , moje pytanie pojawia się czy da się to koło wyprostować. Moim zdaniem tak. Proszę sie ustosunkować do filmu który podaje w załączniku. Pozdrawiam i dziękuje wszystkim. Dodam jeszcze , że bardzo zależy mi na szybkiej wypowiedzi. Więc załączika się nie udało wrzucić Proszę o to link - jedyne 16mb , wydaje mi się że to nie problem chwilke poczekać http://www.wrzuc.to/TUUcP4lC.wt
Czajnik Napisano 12 Czerwca 2011 Napisano 12 Czerwca 2011 koło nie jest rozcentrowane tylko wygląda jak byś zdrowo nim zdzielił np. w krawężnik, chyba lepiej dać nową obręcz bo ta już nigdy nie będzie w 100% sprawna, mogła doznać mikropęknięć których nie widać ja bym już nie centrował tylko wymienił dla 100% pewności przydał by się filmik od frontu i zdjęcie tego spłaszczenia na feldze
Yoshimitsu9 Napisano 12 Czerwca 2011 Autor Napisano 12 Czerwca 2011 Sęk w tym , że ja te koło mam kupić i sprzedawca (użytkownik forum), zapewnia mnie że na 100% jest pewny że to się da wycentrować. Koło było nie złożone - poleciłem mu żeby je złożył , poszedł do serwisu i podobno tam mu skrzywili obręcz. Dlatego taniej chciałbym od niego kupić , czy tylko da się to wyprostować , Czy szukać innego koła ?Co poradzisz ?
Yoshimitsu9 Napisano 12 Czerwca 2011 Autor Napisano 12 Czerwca 2011 Przepraszam na dole strony masz "pobierz plik"
Czajnik Napisano 12 Czerwca 2011 Napisano 12 Czerwca 2011 jeżeli wcześniej obręcz była prosta, a zrobili to podczas składania to pewnie da się to wyprostować, pewnie za mocno naciągli szprychy, pomijając to,że ja bym w takim stanie po centrowaniu koła nie odebrał
Yoshimitsu9 Napisano 12 Czerwca 2011 Autor Napisano 12 Czerwca 2011 Tak właśnie rzekoma usterka powinna być naprawiona przez samego "Szefa" w serwisie , lecz po 2 próbie "fachowcy" nic nie zrobili. Nie wiem czy kupować to koło czy nie bardzo- doradźcie.
marky5 Napisano 12 Czerwca 2011 Napisano 12 Czerwca 2011 Według mnie jest to tylko żle wycentrowane koło,często pojawia się takie wybrzuszenie gdy centrujemy powstałe bicie boczne zapominamy o tym,że możemy mieć tkzw.jajo.Myślę,że nawet średniozdolny fachowiec powinien sobie z tym bez problemu poradzić o ile oczywiście sama felga nie jest pogięta.
1415chris Napisano 12 Czerwca 2011 Napisano 12 Czerwca 2011 marky5 z szacunkiem ale jak "czesto" pojawiaja Ci sie takie rzeczy, to raczej oddawaj kola do serwisu Koło było nie złożone - poleciłem mu żeby je złożył , poszedł do serwisu i podobno tam mu skrzywili obręcz. Dlatego taniej chciałbym od niego kupić , czy tylko da się to wyprostować , Czy szukać innego koła ?Co poradzisz ? Cos mi sie tu kupy nie trzyma, rozumiem, ze sa kiepscy skladacze kol ale nawet cos takiego raczej nie wyszloby spod ich reki. Pytanie czy wogole to kolo bylo "robione", w co mi sie nie chce wierzyc, czy ktos tylko wrzucil szprychy aby kolo nabralo wygladu ale i nawet w tym wypadku obrecz musialaby byc niezle skrzywiona zeby miec takie bicie. No chyba, ze ktos zaczal sobie naciagac szprychy "jak popadnie". Trudno po tym filmiku ocenic stan obreczy.
Yoshimitsu9 Napisano 12 Czerwca 2011 Autor Napisano 12 Czerwca 2011 Słuchajcie , mam naprawdę dobrego specjalistę od takich rzeczy Zobaczymy co z tego będzie jak do mnie to koło przyjedzie (W tym tygodniu) Wszystko Wam opowiem itd. Pozdrawiam i dzięki wielkie
pawelsystem Napisano 12 Czerwca 2011 Napisano 12 Czerwca 2011 ja obstawiam ze bylo to kolo walniete ostro bocznie i przy wyciaganiu tego efekt jaki widac
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.