Pawelf1a Napisano 11 Czerwca 2011 Napisano 11 Czerwca 2011 Witam w planach mam około tygodniowy wyjazd w izery, i zastanawiam się jakiego typu nawierzchni można się spodziewać na szlakach. Czy są to wymagające góry dla opon? Obecnie mam:Kenda K922 http://www.bikekatalog.pl/2010/komponenty/338/foto:1/ Są już trochę starte ale na mazowszu dają radę myślałem o kenda kinetics, ale nie wiem czy jest potrzeba ich zmienienia. liczę na was!
beskid Napisano 12 Czerwca 2011 Napisano 12 Czerwca 2011 Jeśli nie ma już zwłaszcza z tyłu ponad połowy bieżnika to koniecznie zmień na tę co proponujesz tylko nie więcej niż 26x2,0 lub2,10. Osobiście wybrał bym tą:KENDA 26 x 2,10 KINETICS Co do nawierzchni to jak w górach, trochę szutru, pełno kamieni i korzeni a to gdzie się będziesz poruszał zależy przecież od ciebie.Teraz jest bajka bo październik z listopadem to dopiero jest wyzwanie. Wytrzymałość opon, coś ci powiem, kiedyś po Beskidach śmigałem na 1,75 cala i wcale nie było tak źle.
kojot15 Napisano 14 Czerwca 2011 Napisano 14 Czerwca 2011 Na co dzień jeżdżę po tych górach i korzystam z kenda karma 2.0 zwijane. Z czystym sumieniem mogę polecić mam prawie 2tys. km zjechane na niech i odpukać ani jednego kapcia. Parę złotych więcej niż te co podałeś, ale waga też sporo mniejsza. Jak będziesz polecam podjazd na stóg izerski od strony czerniawy ;-)
Pawelf1a Napisano 15 Czerwca 2011 Autor Napisano 15 Czerwca 2011 Dzięki za pomoc, pojadę do sklepu i sprawdzę organoleptycznie które bęndą mi bardziej odpowiadały. Karmy są bardziej wszechstronne ale zobaczymy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.