AndrezJ Napisano 11 Czerwca 2011 Napisano 11 Czerwca 2011 Chciałbym się dowiedzieć czym różnią się te ramy(ds od ds2). Mam okazje kupić ramę Kross'a ds2 za 150zł z wysyłką w idealnym stanie, opłaca się?Czy będzie to przyszłościowa rama po jakiś lepszy amor typu mrz. drop of triple, junior t, lub 66 itp.? Dodam iż mam teraz kross'a panica(trochę lipny) Rama
rastatajm Napisano 11 Czerwca 2011 Napisano 11 Czerwca 2011 Ramy od Ds'ów są raczej takie same. Ciężko ją nazwać przyszłościową... to raczej podstawowa rama, do rozpoczęcia przygody z grawitacyjną odmianą kolarstwa...
zido Napisano 11 Czerwca 2011 Napisano 11 Czerwca 2011 Ramy różnią sie tylko malowaniem no i wymiarem 15 ka i 17ka jest Cena okej - ja swojego ds1 sprzedałem właśnie za tyle tydzień temu. Rama na początek spoko... dużo osób pakuje do niej amorki podobne do tych co wymieniałeś, ale chyba wtedy lepiej zainwestować w jakaś bardziej profesjonalną konstrukcje
AndrezJ Napisano 12 Czerwca 2011 Autor Napisano 12 Czerwca 2011 Tzn, jaką, oprócz ns'ów o których już dużo słyszałem i wiem, że są dobre. Chodzi mi o dosyć małą ramę do skakania jakieś FR(bez dużych dropów)i jazdę po mieście. Cenowo oczywiście jak najtaniej. Mam 170cm wzrostu i ważę 50kg. Przypomnę iż teraz mam kross sign panic.
Bombell Napisano 12 Czerwca 2011 Napisano 12 Czerwca 2011 Klasyka gatunku z niskiej półki cenowej to Dragstar i Underground. Ramy spoko się spisują z większymi amorami. Obie długie więc stabilne ale cudów nie należy się spodziewać. Dobre tanie ramki.
AndrezJ Napisano 12 Czerwca 2011 Autor Napisano 12 Czerwca 2011 A Dragstar będzie dużo lepszy od DS'a 2, i jak się ma do underground'a.
AndrezJ Napisano 13 Czerwca 2011 Autor Napisano 13 Czerwca 2011 Prosiłbym o odpowiedź bo jest mi to bardzo potrzebne "już". Mam zamiar do tej ramy założyć: Koła:24" Double Truck lub Dartmoor Blizzard, z oponą 3.0 Duro leopard lub Nokian Piasty: NS, lub nie wiem jaki inne dobre, Korba:Jakaś Truvativa lub nie wiem jak inna dobra Kierownica:Truvativa lub Ns Mostek:Truvativa lub Ns Hamulce: tylko tył, hydrauliczny, Shimano slx BR-M665, lub mechaniczny Avid BB7 Przerzutka tylna:Sram lub shimano na 8/9 biegów Manetka: Jakaś sram lub shimano Napinacz:Jakiś dobry ale tani na jedną zębatkę Amor:na razie Marzcocchi Duro triple:D(środek od drop offa i dj. komora powietrzna, na jednej sprężynie,otwarta kąpiel olejowa, skok 130mm) ----w przyszłości Drop off 130mm, Drop off Triple 170mm, junior(ssv) 170mm, Z1 150mm itp. ok. 150mm skoku jedno półkowe lub ten junior i DO triple dwu półkowe. Nie będzie to rower do Dh, tylko do skakanie po mieście, jakieś małe hopki, i trasy FR, ale bez bardzo dużych dropów. Jeśli coś byście tu zmienili to powiedzcie, będą to przeważnie używane części.
qrvich Napisano 13 Czerwca 2011 Napisano 13 Czerwca 2011 Zdecydowanie polecam Dragstara - konstrukcja leciwa, ale bardzo solidna, sprawdzona, spokojnie przyjmie amorki 170mm. Parę lat temu ludzie pakowali do niej i po 200mm, co wytrzymywała bez zająknięcia
Bombell Napisano 13 Czerwca 2011 Napisano 13 Czerwca 2011 Double Track/Blizzard i 3.0 opona? Halo ! Mamy XXI wiek !
AndrezJ Napisano 13 Czerwca 2011 Autor Napisano 13 Czerwca 2011 Obręcz Dartmoor Blizzard 24', opona 3.0, Duro leopard. Co w jest w tym złego? A możecie jeszcze coś powiedzieć na temat ds'a. Bo muszę dać odpowiedz czy kupuje, cena ostateczna 130z przesyłką. Rama prawie ni używana w xc. rozmiar 15"
AndrezJ Napisano 15 Czerwca 2011 Autor Napisano 15 Czerwca 2011 Jak na razie nie uzyskałem odpowiedzi po za tą Ramy od Ds'ów są raczej takie same. Ciężko ją nazwać przyszłościową... to raczej podstawowa rama, do rozpoczęcia przygody z grawitacyjną odmianą kolarstwa... W takim razie zapytam o taką ramę:DunCon Cock: DC Cock 450zł DC Cock 360zł może coś wynegocjuje. Czy taka rama jest przyszłościowa, i czy będzie dobra do tych części, które napisałem?
Bombell Napisano 15 Czerwca 2011 Napisano 15 Czerwca 2011 Ten pęknięty Cock przyszłość ma w domu spokojnej starości a druga za 600 stoi. Ramy bardzo dobre ale znaleźć nie katowaną to sztuka. Co do obręczy to są przestarzałe klocki. Obecnie taką samą jak nie większą wytrzymałość oferują obręcze o 200-300gram lżejsze. A opona 3.0 w dodatku Duro to kiepska duma i opory toczenia jak w traktorze. Mówiłeś coś o jeździe w mieście, w mieście to ty będziesz musiał z górki pedałować bo nie ujedziesz z takimi oporami toczenia.
AndrezJ Napisano 15 Czerwca 2011 Autor Napisano 15 Czerwca 2011 Sprzedawca tego za 600, napisał mi ,że jest w stanie ją sprzedać za 450zł bo pilnie potrzebuje kasy. Jest jeszcze jedna rama DC COCKER: Zdjęcia: http://lp1.pinkbike.org/p4pb6512177/p4pb6512177.jpgg http://lp1.pinkbike.org/p4pb6322753/p4pb6322753.jp Jest on bez lakieru, cała rama jest koloru blaszanego, bo jest zeszlifowana farba. Czyli ta rama do malowania.Koszt 400zł. A jakie obręcze inne kupić za taką cenę.Nie zależy mi aż tak na wadze, tylko na szerokości.
Bombell Napisano 16 Czerwca 2011 Napisano 16 Czerwca 2011 Ale co ci ta szerokość da? Szerokość to nie synonim wytrzymałości. Dobrze zapleciony Fortress czy MTX31/33 też długo pociągnie. Ten Cocker niby spoko ale malowany w tragiczny sposób. Więc może i lepiej, że jest w rawie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.